• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Šeštadienį baigėsi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2017 bei atsakingo vartojimo, ekologiškų prekių ir paslaugų paroda-forumas EKO LOGIKA 2017. Tris dienas lankytojai ragavo įdomiausius maisto produktus, stebėjo žinomų virtuvės šefų pasirodymus ir galėjo rinktis iš ekologiškų produktų gausos. Renginio metu apdovanotas ir geriausias sostinės restoranas – „Vilniaus gastronomijos savaitės“ žvaigždė.

Šiemet bendrai abejose parodose sulaukta daugiau kaip 10 tūkst. lankytojų. Organizatoriai džiaugiasi ir dideliu dalyvių skaičiumi – 7-oji paroda BAF subūrė 80 įvairių įmonių atstovų, o beveik trečdalis jų atvyko iš užsienio. Jau ketvirtą kartą vykęs renginys EKO LOGIKA pritraukė 25 įmones. Abi parodos duris atvėrė atnaujintuose moderniuose „Litexpo“ pirmuosiuose rūmuose, joms buvo skirtas beveik 3 tūkst. kvadratinių metrų plotas.

„Parodos pritraukė didelį būrį lankytojų, kurie vertina išskirtinumą, kokybišką, sveiką, nišinį maistą. Būtent unikalius, dar nematytus ir neragautus produktus jiems siūlė čia susirinkę dalyviai. Pastebime, kad kiekvienais metais paroda tampa vis patrauklesnė dalyviams iš užsienio, tad kitąmet galime tikėtis dar didesnės jų stendų gausos, platesnės šalių įvairovės“, – sako „Litexpo“ projektų vadovė Lilijana Dirsienė.

Išrinktas geriausias restoranas

Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF susirikę lankytojai išbandė naujus maisto bei gėrimų skonius. Jie stebėjo interaktyvioje kulinarinėje erdvėje – VIRTUVĖS STUDIJOJE – vykusias Gian Luca Demarco, Ali Gadžijevas, Iglif Di Giacomo bei kitų virtuvės šefų improvizacijas.

Čia pirmą kartą buvo apdovanotas geriausias „Vilniaus gastronomijos savaitės“ restoranas. Iš 26 restoranų labiausiai lankytojus sužavėjo „Amandus“. Renginį organizavo parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei portalas Skonis.lt, kuriame ir vyko įnirtingi rinkimai.

Visą savaitę Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai lankėsi „Vilniaus gastronomijos savaitėje“ dalyvavusiuose restoranuose. Jie ragavo skirtingus, specialiai šiam renginiui paruoštus patiekalus, mėgavosi skonių įvairove, aptarnavimu ir atmosfera bei rinko savo favoritus.

Didžiausio pripažinimo sulaukusio restorano „Amandus“ vadovas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas džiaugiasi lankytojų įvertinimu ir sako, kad tai labai svarbu jam bei visam kolektyvui. „Mes atsidarėme vos prieš keturis mėnesius, todėl šis apdovanojimas – puikus paskatinimas, įrodymas, jog esame darni komanda ir galime pasiekti gerų rezultatų. Sudarydamas meniu stengiausi, kad patiekalai būtų geri, kokybiški ir turėtų papildomą vertę – būtų pagaminti iš lietuviškų produktų“, – šypsenos neslėpė D. Praspaliauskas.

Pakuotė – ypač svarbu

Šiais metais svarbiu parodos BAF akcentu tapo produktų pakuotės, kurioms buvo skiriamas itin didelis dėmesys. Renginyje vyko didžiausia Lietuvoje šiai temai skirta konferencija – PAKUOČIŲ SEKTORIUS 2017.

Taip pat parodos metu paskelbti ir dviejų konkursų nugalėtojai. „Pakuočių sektoriaus lyderiais 2017“ šešiose kategorijose pripažintos net 15-a įmonių, o Nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose (NAPA) 19-a gražiausių pakuočių pelnė skirtingas nominacijas.