Viešbutyje „Palanga Life Balance SPA“ vyrauja harmonija tarp interjero sprendimų ir supančios gamtos – pro langus atsiveriantys vaizdai čia tampa dar viena natūralia sezonine puošmena

Jau daugiau nei 15 metų poilsiautojai bei Palangos kurorto svečiai puoselėja meilę ir ištikimybę ramioje Birutės alėjoje įsikūrusiam 5 plius žvaigždučių viešbučiui „Palanga Life Balance SPA Hotel“, į kurį plūsta visi, ištroškę poilsio kūnui ir sielai, norintys atkurti vidinę harmoniją, atgauti jėgas ir pasisemti įkvėpimo ateities darbams. Svečių maitinimu besirūpinantis viešbučio restoranas per savo veiklos metus pelnė ne tik lankytojų palankumą bei meilę, bet ir profesionalų pripažinimą – nuo 2016-ųjų jis nuolat yra tarp 30-ies geriausiųjų Lietuvoje.

Šį – šaltąjį – sezoną viešbučio svečių laukia staigmenos ir naujienos tiek restorane, tiek SPA zonoje. Kaip teigia „Palanga Life Balance SPA Hotel“ vykdomoji direktorė Lina Poviliūnė, visa tai susiję su life balance filosofija, kurią čia siekiama perteikti visur – pradedant nuotaika ir malonia atostogų nuojauta vos atvykus į viešbutį, baigiant pusryčiais bei SPA paslaugomis. Visgi vienas laukiamiausių ir maloniausių pasikeitimų – tai atgaivinta klasika – į restorano meniu sugrąžinti svečių labiausiai išsiilgti patiekalai. Tad apie viską iš pradžių…

Į meniu sugrąžinti mėgstamiausieji

Viešbučio „Palanga Life Balance SPA Hotel“ restoranas Luxury korpuse atidarytas dar 2003 m. Šiuo metu restorano virtuvei vadovauja stipri šefų komanda, kurią sudaro du žinomi savo srities profesionalai, virtuvės meistrai – Gediminas Ciūnys ir Šarūnas Česonis. Būtent jie įkvėpė šio šaltojo sezono restorano meniu pokyčius. Vis dėlto, anot šefų, visi pokyčiai įgyvendinami ir puikūs rezultatai pasiekiami vieningos ir profesionalios, naujovėms imlios ir nuolat tobulėjančios komandos dėka.

Taigi, kalbant apie pokyčius, pirmiausia – į à la carte valgiaraštį grąžinti labiausiai viešbučio ir restorano svečių išsiilgti, geidžiamiausi patiekalai. Tarp jų – mėgstamiausi užkandžiai: geltonpelekio tuno sašimių dalies kapotinis su avokadų kremu, marinuotais imbierais ir citrusiniais vaisiais; taip pat lietuviškos jautienos kapotinis totoriškai. Karštųjų patiekalų kategorijoje vėl rasite lietuviškos jautienos išpjovos didkepsnį su rūkytomis mini bulvėmis, sezoninėmis morkomis ir viskio bei medaus padažu. Desertų meniu ir toliau karaliauja daugiausia svečių simpatijų pelnęs tiramisu. Visi šie patiekalai įvardyti „Palanga Life Balance SPA Hotel“ viešbučio restorano klasika ir, lankytojų džiaugsmui, prikelti naujam gyvenimui.

Juk taip gera žinoti, kad kai kurie dalykai bėgant metams nesikeičia – restoranas, kaip ir viešbutis, turi daugybę nuolatinių lankytojų, kurie čia atvyksta pailsėti jau ne vienus metus. Neretai į šią vietą sugrįžta tie, kurie prieš penkiolika metų dar buvo vaikai: dabar jie čia užsuka jau su savo atžalomis. Tad grąžinti į meniu jau klasika tapę patiekalai, tikime, tikrai padės atgaivinti prisiminimus ir patirti tą saldų nostalgijos jausmą.

Kiekvieną savaitgalį – naujas meniu

„Norėdami pasiūlyti savo svečiams modernių naujovių, kiekvieną savaitgalį parengiame ypatingą savaitgalio meniu. Jis kaskart vis kitoks, kintantis atsižvelgiant į sezoniškumą ir tai, kokius šviežiausius produktus galima tuo laiku gauti. Naujas meniu kiekvieną savaitgalį – tai ir galimybė atsiskleisti, pademonstruoti savo meistriškumą, profesionalumą bei kūrybiškumą šefams. Būtent jie ir pasiūlė ne sezono metu turėti siauresnį pagrindinį meniu ir platesnį – savaitgalio. Taip dažnai į viešbutį atvažiuojantys nuolatiniai svečiai gali rinktis ne tik iš seniai pamėgtų patiekalų, bet ir kaskart paragauti vis ko nors nauja“, – sako L. Poviliūnė.

Sveikesni valgiaraščio pasiūlymai

Siekiant dar labiau užtvirtinti life balance filosofiją restorane ir rūpinantis kiekvienu svečiu, pusryčių meniu papildytas patiekalais, kurie ruošiami visiškai be cukraus, laktozės bei glitimo, skonį išgaunant bei sustiprinant kitais būdais, pvz., gaminant plaktus kiaušinius (scrambled eggs), vietoj pieno naudojama anakardžių grietinėlė ir pan. Pusryčių valgiaraštyje atsirado tokie patiekalai bei produktai kaip: duona ir beigeliai be glitimo, svirplių miltų duonelė, fermentuotos anakardžių riešutų užtepėlės bei brandintas kamambero tipo anakardžių sūris, taip pat įvairūs humusai, kokoso varškė. Tad čia tinkamų, mėgstamų ir gardžių valgių sau ras kiekvienas.

Svarbu paminėti, jog atvykstantiems sveikatintis, ypač ilgoms programoms, verta atkreipti dėmesį į specialų SPA meniu, kuris čia yra sveikuoliškas ir ruošiamas į pagalbą pasitelkus dietistus – be jų konsultacijų neapsieita ir pildant pusryčių meniu. Iš SPA valgiaraščio galėsite užsisakyti ir paskanauti: špinatų ir grikių miltų lapų lietinių, Edamame pupelių lazanijos, morkų takų (taco), batatų su mėtiniais agurkais… Tikime, kad čia tiekiamas maistas išties padės sustiprinti organizmą, be to, tai bus ne tik sveikatinanti, tačiau ir maloni patirtis atrandant naujus skonius.

Life balance filosofija: nuo aplinkos iki skonių

„Palanga SPA Life Balance Hotel“ Luxury korpuse įkurtas restoranas – erdvus ir jaukus. Restorano bei banketinėse salėse iš viso telpa 120 žmonių. Restorano interjeras dekoruotas natūralia tiko mediena ir egzotiškais augalais, siekiant sukurti lengvą kurorto atmosferą. Pro panoraminius langus atsiveriantis pušyno grožis suteikia šiai vietai ypatingo žavesio. Tai kas sezoną besikeičianti ir nepamainoma interjero „puošmena“.

Pasak L. Poviliūnės, life balance filosofija remiasi tuo, jog harmoniją svečias čia turi justi visur – tiek kambariuose, kuriuose vyrauja labai kokybiškos medžiagos, itališki baldai, natūralios spalvos, tiek restorane, ragaujant gardžių patiekalų ir mėgaujantis gamtos vaizdais už lango, tiek, galiausiai, SPA, lepinantis sveikatinančiomis bei jėgas atkuriančiomis procedūromis.

SPA procedūros – tiek grožiui, tiek sveikatai

Viešbučio svečiai jau seniai pamėgo ir įvertino čia įrengto neprilygstamo balneoterapijos ir hidroterapijos komplekso procedūras bei jų naudą organizmui. Na, o tarp populiariausiųjų yra: detoksikuojanti ir deguonimi aprūpinanti veido procedūra su „Biologique Recherche“ kosmetika; „Anne Semonin“ kosmetikos linijos „Baltojo smėlio ritualas“, kurio metu kūnas šveičiamas su „Bora Bora“ smėliu, atliekant atpalaiduojamąjį masažą. Dar viena abejingų nepaliekanti procedūra – „Ligne St. Barth“ puoselėjanti ir atpalaiduojanti masažo terapija.

„Siekdami pateisinti klientų lūkesčius bei norus, SPA zonoje pradėjome naudoti pasaulyje žinomą ir pripažintą išskirtinę prancūzišką kosmetiką „Biologique Recherche“. Pajūrio regione su šia kosmetika dirba retas SPA centras ar salonas. Džiugu, kad jau sulaukėme ir teigiamų svečių atsiliepimų, o viena iš procedūrų, atliekamų su šia kosmetika, papildė populiariausiųjų sąrašą“, – teigia L. Poviliūnė.

Dar svarbu paminėti, kad, siekiant atgaivinti Palangos miesto balneoterapijos (gydymo mineraliniu vandeniu) tradicijas ir suteikti svečiams daugiau sveikatinimo galimybių, gydomosioms procedūroms ir baseinuose naudojamas mineralinis vanduo iš nuosavo gręžinio. Šis viešbučio teritorijoje esantis gręžinys siekia 522 m, o išgaunamo vandens mineralizacija yra 21,813 g/l. Mineralinio vandens procedūros nuo seno laikomos vienu veiksmingiausių būdų įtampai malšinti, kūnui puoselėti ir sveikatai gerinti.

Unikalus viešbučio „Palanga Life Balance SPA Hotel“ konceptas ir teikiamų paslaugų kokybė įvertini ir pasauliniu mastu – „World Spa and Wellness Awards 2018“ konkurse šis viešbutis išrinktas geriausiu Rytų Europos SPA viešbučiu.

Kūnui ir sielai

Šaltuoju sezonu, kai rudens rūkais ar žiemos sniegu apsiklojusi ilsisi gamta, tam, kad vėl pavasarį atgimtų ir džiugintų mus žaluma ir šiluma, pats metas ilsėtis, mėgautis tingia ramybe ir mums. Palanga tuo metu prisipildo romantiškos nuotaikos ir patrauklaus paslaptingumo. Kai nebelieka šurmulio, tegul ir žavaus vasaros laiku, atsiranda daugiau erdvės mintims, lengviau „išgirsti“ savo kūną, atliepti sielos troškimus. Tad būtent šiuo metu pasisemti naujų jėgų, teigiamų emocijų ir dvasios ramybės, sveikatinti organizmą ir atkurti vidinę harmoniją kviečiame į viešbutį „Palanga Life Balance SPA Hotel“, sukurtą žmogui, kuris yra neatsiejama gamtos dalis.

©Žurnalas „Geras Skonis“

Kristina Noreikienė

Kristina Noreikienė

Straipsnių autorė

 

Su „Geru skoniu“ bendradarbiauju jau nuo 2004 metų. Per tuos daugiau nei dešimtį metų keitėmės abu – ir žurnalas, ir aš ☺ Augome, tobulėjome, subrendome ir… tapome neatskiriama vienas kito dalimi.
Mano straipsnių temos – interjerai, restoranų, viešbučių pristatymai, asmenybės, porceliano istorija, dizainas / mada, papuošalai, parodų apžvalgos, baldai, indai; kava, kokteiliai ir daugelis kitų.