• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Šiuo metu Vilniuje vyksta „Gastronomijos savaitė“. Tai renginys, skirtas maisto gurmanams ir norintiems pažinti skirtingus maisto skonius. Ši savaitė ypatinga tuo, kad visi norintys padegustuoti įvairaus maisto prabangiuose restoranuose, tai gali padaryti tik už 10, 20 arba 30 EUR. Svečiams restoranuose vietos rezervacijoms jau sparčiai mažėja.

Šiais metais dalyvauja 26 restoranai: „Amandus“, „Astorija Brasserie“, „Bizarre“, „Dine“, „Dublis“, „Element“, „Ertlio namas“, „Gaspar‘s“, „Gastronomika“, „Imperial“, „La Storia“, „Le BonJour“, „Leaye“, „Meat Steak House“, „Mykolo 4“, „Paupio 12“, „Saula“, „Somm“, „Stikliai“, „Stikliai Aludė Tavern“, „Šturmų Švyturys“, „Sugamour“, „Telegrafas“, „Time“, „Žuvinė“, ir svetainė-baras „Veranda“. Restoranams atstovauja išskirtinai gaminantys virtuvės šefai, kurinatys nuo lietuviško iki prancūziško stiliaus, nuo tradicinių iki šiuolaikinių tendencijų: Arūnas Jonaitis, Danilo Bianco, Guangcai Lin, Artūras Butkūnas, Laimonas Verbickas, Martynas Žymantas, Egidijus Lapinskas, Linas Bražinskas, Česlovas Žemaitis, Aldona Gečienė, Ingrida Lankelienė, Ignas Višinskas, Andrius Gurevičius.

Lapkričio 6-10 dienomis, vyksta balsavimas – geriausią meniu paruošusio restorano rinkimai. Padegustavęs kokybiškų patiekalų, kiekvienas lankytojas turi teisę rinkti „Gastronomijos savaitės“ žvaigždę – labiausiai patikusį šio festivalio restoraną. Balsuojantysis gali laimėti vieną iš penkių metinių žurnalo „Geras skonis“ prenumeratų ir kvietimus dviem į apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks lapkričio 11 dieną, 13: 30 val parodoje „BAF“, Litexpo parodų rūmuose. Balsuoti galima tik adresu: skonis.lt/balsuok

Maisto gurmanus „Gastronomijos savaitę“ džiugins ir lapkričio 9–11 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, vyksianti „Baltijos maisto ir gėrimų paroda“ „BAF“. Tai yra maisto kultūros šventė, skirta puoselėti gero maisto idėjai bei mitybos kultūrai. Bus pristatomi nauji produktai, kurie dar ieško savo kelio į Lietuvos gurmanų širdis. Renginyje dalyvauja smulkaus ir vidutinio verslo maisto ir gėrimų gamintojai bei nedideli ir unikalūs ūkiai.