• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Gastronomijos savaitės organizatoriai įteikia apdovanijimą „St.Valentino“ vadovei

2019 m. lapkričio 4 – 10 dienomis įvairiuose šalies miestuose vyko jau septintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Šios Gastronomijos savaitės metu degustuoti specialius savo meniu kvietė net 39 restoranai Vilniuje, Vilniaus rajone, Vidurio Lietuvoje, Pietų Lietuvoje, Palangoje, Šiauliuose, Kaip visuomet, degustacijas lydėjo edukaciniai gastronominiai renginiai sostinėje, Halės turguje, bei įvairiose Kauno vietose.

Be to, viso festivalio metu SKONIS.LT svetainėje vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną bei jo meniu.

Šįkart Gastronomijos savaitės svečiai ir vėl pademonstravo didelį įsitraukimą – už restoranus bendrai atiduota net 400 balsų. Daugiausiai Gastronomijos savaitės svečių simpatijų susilaukė Vilniuje, Vilniaus ir Trakų gatvių sankirtoje įsikūręs itališkas restoranas „St. Valentino“, vadovaujamas virtuvės šefo Lino Baryso. „St.Valentino“ restoranas garsėja namine pasta – pačių gamintais ravioliais ir makaronais. Rankų darbo pastą gaminama naudojant aukščiausios kokybės itališkus miltus. Restorane galima pasimėgauti įvairiausiais raviolių skoniais: su baravykų – baklažanų įdaru, krevečių, kriaušių, gorgonzolos ar rikotos-trumų su langustų padažu.

Palaikomi buvo ir kiti dalyviai, žemiau išvardytas šio festivalio favoritų penketukas:

  1. „St. Valentino“(Vilnius)
  2. „Žuvinė“ (Vilnius)
  3. „Avenue Brasserie”(Šiauliai)
  4. „Kurhauzas”(Birštonas)
  5. „Mason”(Vilnius)
  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„St.Valentino“ savininkė ir vadovė Justė Kaselienė

Gastronomijos savaitę organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, prisidėjo Kauno miesto savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, parodų rūmai LITEXPO, žurnalas GERAS SKONIS bei portalas SKONIS.LT. „Šis festivalis pritraukė didžiausią iki šiol dalyvių skaičių – net 39. Esame daugiau nei patenkinti augančiu svečių susidomėjimu bei restoranų įsitraukimu,“ – kalbėjo festivalio organizatoriai.

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždę organizatoriai įteikė laimėtojams lapkričio 11-osios rytą pačiame „St Valentino“ restorane. „Gastronomijos savaitės žvaigždė – labai maloni staigmena. Ji tarsi vainikavo „St. Valentino“ dvidešimtmetį – jau tiek metų puoselėjame itališką virtuvę čia, Vilniaus senamiestyje,“ – kalbėjo restorano savininkė Justė Kaselienė. – Festivalio metu svečiams ne tik tiekėme degustacijas, bet ir rinkome vertingą grįžtamąjį ryšį apie visus patiekalus.“ Specialų Gastronomijos savaitės meniu ragavę daugiausiai komplimentų atidavė naminiams „St. Valentino“ ravioliams bei sluoksniuotam maskarponės desertui, kuriuos nuo šiol galima rasti ir restorano a la carte.

Žemiau pateikiame pilną Lietuvos gastronomijos savaitės laimėtojų degustacinį meniu:

Užkandis

Bruschetta – itališkas skrebutis su baklažanų, keptų baravykų kremu ir keptais rudaisiais shimeji grybais

Pirmasis patiekalas

Naminiai ravioliai su gorgonzolos, krevečių, kriaušių įdaru ir moliūgų – imbierų padažu

Pagrindinis patiekalas

Putpelė su baravykų kepsneliu, moliūgų – bulvių piurė, porų žiuljenu ir Madeiros padažu

Desertas

Trapus, sluoksniuotas desertas su maskarponės, pistacijų kremu, šviežiomis avietėmis ir naminiu šaltalankių džemu

Pabaigai

Tradiciškai – naminis Limoncello

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„St.Valentino“ komanda