• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Netrukus, kaip ir kasmet, bus renkamas Lietuvos geriausių restoranų 30-ukas. Ta proga kviečiame dar sykį užsukti į pernai 13-ąją vietą (2016 m. – 25 vieta) reitinge pelniusį ir geriausiu iš geriausiųjų Palangoje pripažintą restoraną, įsikūrusį penkių plius žvaigždučių viešbutyje „Palanga SPA Life Balance Hotel“, Birutės al. 60. Apie restorano filosofiją, meniu subtilybes ir naujienas mums pasakoja jo virtuvės šefas Raimundas Dambrauskas. Na, o apie viešbučio bei SPA išskirtinumą ir unikalumą kalba rinkodaros specialistė Eglė Preikšaitytė.

Restoranas: viso pasaulio virtuvės ir sveikatinimo bei poilsio dermė

Restoranas įkurtas viešbučio „Palanga SPA Life Balance Hotel“ Luxury korpuse, duris lankytojams atvėrusiame prieš 15 metų – 2003-iaisiais. Per šį netrumpą sėkmingos veiklos laikotarpį tiek viešbutis, tiek restoranas jau spėjo užsitarnauti lankytojų lojalumą ir profesionalų pripažinimą.

Restorano virtuvei jau antrus metus vadovauja šefas Raimundas Dambrauskas. Jo patirtis siekia 12 metų tiek Lietuvos, tiek užsienio restoranuose. Kurdamas patiekalus, R. Dambrauskas mėgsta eksperimentuoti, tačiau nepamiršta ir Lietuvos gamtos turtų. Sujungus vietinės gamtos lobius su gurmaniškais produktais iš svetur, gimsta meniu. Restorano virtuvės kredo – šviežumas, natūralumas ir lengvumas, o labiausiai klientus džiuginantis dalykas – individualus meniu pagal kiekvieno pageidavimus.

Restorane vyrauja viso pasaulio – fusion – virtuvė. R. Dambrauskas mėgsta maišyti, derinti tarpusavyje žinomas pasaulio virtuves: pavyzdžiui, prancūzų su Pietryčių Azijos. Meniu čia keičiamas kiekvieną sezoną ir derinamas su tuo, ką mūsų gamta gali pasiūlyti skirtingais metų laikais. Patiekalų pasirinkimas – išties gausus: nuo tuno ar jautienos kapotinių, iki jūrų gėrybių salotų su aštuonkoju, šukutėmis ir tigrinėmis krevetėmis ar foie gras medalionų. Desertų meniu – taip pat labai įvairus: nuo naminių neįprastų skonių ledų bei viešbučio kepykloje paruoštų garuojančių kepinių iki aukso dulkėmis puoštų skanėstų. Lauko terasoje stovi anglimis kūrenami grilis ir krosnis, todėl šiltuoju metų laiku svečiai kviečiami mėgautis patiekalais iš specialaus grilio meniu.

Restorano virtuvės kredo – šviežumas, natūralumas ir lengvumas, o labiausiai klientus džiuginantis dalykas – individualus meniu pagal kiekvieno pageidavimus.

Restoranas, kaip ir viešbutis, turi daugybę nuolatinių lankytojų, kurie čia atvyksta pailsėti jau ne vienus metus. Neretai į šią vietą sugrįžta svečiai, kurie prieš penkiolika metų dar buvo vaikai: dabar jie čia lankosi jau su savo atžalomis. Kai kurie jų užsisako tai, ką valgė čia vaikystėje, ir virtuvė jiems tai pagamina. Tarp svečių pamėgtų patiekalų yra: sicilietiška žuvienė, antienos sriuba su baravykais, aštuonkojis, taip pat legendinis tiramisu. Pasak R. Dambrausko, virtuvės komanda į savo darbą žiūri lanksčiai: svarbiausia – laimingi ir patenkinti svečiai. Be to, anot šefo, poilsiaudami žmonės dažniausiai nori valgyti ne tik skaniai, bet ir sočiai. Todėl ir porcijos šiame restorane nemenkos, naudojama daug ingredientų, taip pat nemažai dėmesio skiriama ir patiekalų puošybai, estetiniam vaizdui.

Apart à la carte meniu, kiekvieną savaitę svečių laukia ir specialūs šefo pasiūlymai, apie kuriuos viešbučio gyventojai informaciją randa savo kambariuose. Taip lankytojai turi galimybę ne tik rinktis iš įprasto meniu ir skanauti jau pamėgtų patiekalų, bet ir išbandyti vis ką nors nauja.

Restorane taip pat galima užsisakyti 4–6 patiekalų degustacinę vakarienę. Pasak R. Dambrausko, labiausiai lankytojų pamėgti, populiariausi patiekalai iš degustacinio meniu perkeliami į à la carte valgiaraštį. Tai savotiškas būdas tirti lankytojų poreikius ir pateisinti jų lūkesčius ateityje.

Pusryčių meniu, kuris ruošiamas ne tik viešbučio svečiams, išties labai gausus ir įvairus: nuo Benedikto kiaušinių, blynelių, šviežiai vietoje keptų kruasanų iki pudingo, atgabenamo tiesiai iš Prancūzijos, kuris yra neatsiejama angliškų pusryčių dalis. Svečiai taip pat gali  pasimėgauti puikia kava, arbata, atsigaivinti šviežiai spaustomis sultimis bei… taure putojančio vyno.

„Palanga SPA Life Balance Hotel“ Luxury korpuse įkurtas restoranas – erdvus ir jaukus. Talpiose restorano bei banketinėse salėse iš viso telpa 120 žmonių, tačiau šiltuoju metų laiku svečiai mėgaujasi artimiausiųjų kompanija tiesiai po žvaigždėmis – nuostabioje viešbučio lauko terasoje pušų apsuptyje. Restorano interjeras dekoruotas natūralia tiko mediena ir egzotiškais augalais, siekiant sukurti lengvą kurorto atmosferą. Pro panoraminius langus atsiveriantis pušyno grožis suteikia šiai vietai ypatingo žavesio. Tai kas sezoną besikeičianti ir nepamainoma interjero „puošmena“. Be to, salėje pagarbiai stūkso fortepijonas, bylojantis apie čia vykstančius muzikinius vakarus, kuriuos kartais netikėtai surengia patys talentingiausi svečiai.

Viešbutis – vienintelis toks pasaulyje

Restoranas įsikūręs šeimai priklausančiame 5 plius žvaigždučių viešbutyje „Palanga SPA Life Balance“. Šis įspūdingo dizaino viešbutis stūkso ramioje Birutės alėjoje, pušų apsuptyje, vos 50 metrų nuo jūros kranto ir Palangos Botanikos parko. Viešbutį sudaro du korpusai: Luxury ir Design.

Unikalus viešbučio „Palanga SPA Life Balance“ konceptas ir teikiamų paslaugų kokybė buvo įvertini ir pasauliniu mastu – „World Spa and Wellness Awards 2018“ konkurse šis viešbutis buvo išrinktas geriausiu Rytų Europos SPA viešbučiu.

Svečiams pasirinkti siūloma iš 6 kategorijų kambarių, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys jūros bei pušyno vaizdai. „Palanga SPA Luxury“ svetingai sutinka ir šeimas su vaikais. Atsižvelgiant į šeimos poreikius, atskirame kotedže įrengti trijų kambarių apartamentai. Šalia viešbučio esantis atviras baseinas su šildomu vandeniu bei didelė SPA malonumų ir gydomųjų procedūrų įvairovė patiks ir maloniai nustebins tiek suaugusiuosius, tiek mažuosius viešbučio svečius.

„Palanga SPA Design“

Antrasis, 2013 m. iškilęs Design korpusas išsiskiria pirmiausia tuo, kad tai vienintelis pasaulyje viešbutis, kurio grindys pasvirusios 5 proc. Kaip sako viešbučio svečiai, toks architekto Donato Rakausko sprendimas suteikia neįprastą „kitos realybės“ jausmą. Svarbu paminėti, jog baldai ir kiti interjero akcentai buvo gaminami pagal specialų užsakymą, atsižvelgiant į šį nuolydį.

„Palanga SPA Luxury“

Viešbutis „Palanga SPA Luxury“ išsiskiria nevaržančia prabanga ir užburia jaukia elegancija. Pro didelius panoraminius langus besistiebiančios pušys, kurias net galima paliesti ranka, susilieja su interjere vyraujančiu brazilišku riešutmedžiu ir paverčia viešbutį tikra natūralumo ir ramybės oaze.

Design korpuso interjeras visiškai pateisina ir atliepia jo pavadinimą, mat čia ypač daug dėmesio skiriama moderniems dizaino sprendimams. Viešbučio lauko, vestibiulio ir SPA baldus sukūrė žymūs Italijos meistrai: dizainerė Paola Lenti ir bendrovė „Baxter“. Išskirtiniai  vestibiulio akcentai – tai italų gamintojo „Catellani & Smith“ šviestuvai. Originalūs laiptų turėklai, išpuošti vario gėlėmis, – Lietuvos kalvystės menininkų kūriniai.

Unikalus viešbučio „Palanga SPA Life Balance“ konceptas ir teikiamų paslaugų kokybė buvo įvertini ir pasauliniu mastu – „World Spa and Wellness Awards 2018“ konkurse šis viešbutis buvo išrinktas geriausiu Rytų Europos SPA viešbučiu.

Viešbučio statybai panaudotos tik natūralios aukščiausios kokybės medžiagos: marmuras iš Graikijos salos Tasos (Thasos) – balčiausia gamtoje randama medžiaga. Kambariuose – tik natūralios vilnos kilimai. Būtent ypatingas dėmesys detalėms, prabangai ir unikali architektūra daro šį pastatą vienu ryškiausių ir subtiliausių šiuolaikinės Lietuvos architektūros pavyzdžių bei viena puikiausių Palangos miesto puošmenų.

„Medical SPA & Wellness“ centras

„Skaidrių minčių, sveiko kūno ir geros savijautos“ – būtent to linkima kiekvienam „Palanga Life Balance Hotel“ viešbučio svečiui. Kiekvienas atvykusysis čia gali ne tik džiaugtis ramiu ir privačiu poilsiu patogiuose ir jaukiuose viešbučio kambariuose, mėgautis gardžiais patiekalais viešbučio restorane, bet ir pasilepinti sveikatinimo procedūromis „Medical SPA & Wellness“ centre.

Abejingų nepaliekantis „Medical SPA & Wellness“ centras taip pat pasižymi išskirtiniu dėmesiu medžiagoms ir kokybei: mineralinio vandens baseinų, pirčių komplekse ir „Medical SPA“ kabinetuose naudotos tik natūralios aukštos kokybės medžiagos, kuriančios ypatingą ramybės ir poilsio atmosferą: natūralus marmuras, norvegiškas kvarcitas, kedro, alyvmedžio mediena.

Siekiant atgaivinti Palangos miesto balneoterapijos (gydymo mineraliniu vandeniu) tradicijas ir suteikti svečiams daugiau sveikatinimo galimybių, gydomosioms procedūroms ir baseinuose naudojamas mineralinis vanduo iš nuosavo gręžinio. Šis viešbučio teritorijoje esantis gręžinys siekia 522 m, o išgaunamo vandens mineralizacija yra 21,813 g/l. Išoriškai mineralinio vandens procedūros nuo seno laikomos vienu veiksmingiausių būdų stresui malšinti, kūnui puoselėti ir sveikatai gerinti. Tęsiant bei puoselėjant ne tik balneoterapijos, bet ir talasoterapijos (gydymas jūriniu klimatu ir maudymusi jūroje; jūros terapija) tradicijas, kiekvienam atvykusiajam suteikiamas ir užtikrinamas nepamirštamas atostogų pojūtis.

Profesionalūs „Medical SPA & Wellness“ meistrai atlieka masažą, atpalaiduojamąsias kūno procedūras, kviečia mėgautis mineralinėmis ir aromaterapinėmis voniomis. Mineralinio vandens baseinai bei pirtys nuramina nervų sistemą ir stimuliuoja kraujo apytaką, padeda atsikratyti susikaupusio nuovargio. Viešbutyje galima mėgautis net keturių rūšių pirtimis bei keliais lauko ir vidaus baseinais.

Čia jūs, prižiūrimi kvalifikuotų specialistų, per trumpą laiką atgausite tiek fizinę, tiek dvasinę pusiausvyrą, sustiprinsite organizmo imuninę sistemą, padidinsite darbingumą, kokybiškai pailsėsite – jausitės lyg naujai gimę.

Kosmetologės pasirūpina veido oda, palepindamos ją kaukėmis, masažais, jauninančiomis procedūromis. SPA procedūros atliekamos profesionalia pasaulyje pripažintų prekės ženklų „Gharieni“, „Unbescheiden“, „LPG“, „Starvac“, „Ultratone“ kosmetologijos įranga, užtikrinančia atliekamų procedūrų efektyvumą ir svečių komfortą.

Kūno pusiausvyrai atkurti ir sveikatai stiprinti į užsiėmimus ir treniruotes kviečia kineziterapeutai, osteopatai bei asmeniniai treneriai. Lankytojai čia taip pat gali mėgautis šiaurietišku ėjimu, jogos, kalanetikos užsiėmimais, meditacija, netgi miego terapija, atliekama ant viešbučio stogo įrengtoje terasoje, ilsintis natūralaus šieno lovoje bei pirčių komplekse esančioje tylos zonoje, mėgaujantis ramybe vandens lovoje.

„Medical SPA & Wellness“ centre dirba kvalifikuoti specialistai: gydytojai dietologai, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojai, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojai, taip pat kineziterapeutai. Gydytojai dietologai konsultuoja vaikus bei suaugusiuosius svorio korekcijos klausimais, taip pat padeda kenčiantiems dėl cukrinio diabeto, podagros, maisto alergijos ar netoleravimo, celiakijos, širdies ir kraujagyslių ligų ir kt. Norintiesiems sužinoti savo kūno masės sandarą (raumeninės bei riebalinės, visceralinių riebalų masės kiekį, skysčių balansą, biologinį amžių ir kitus parametrus), atliekama kūno masės analizė moderniausiu aparatu „X-Contact 356“ bioelektrinio impedanso metodu. Centre taip pat atliekami visi reikalingi laboratoriniai tyrimai.

Svarbu paminėti, jog viešbutyje „Palanga SPA Life Balance Hotel“ sveikatinimui skiriamas ypač didelis dėmesys. Čia jūs, prižiūrimi kvalifikuotų specialistų, per trumpą laiką atgausite tiek fizinę, tiek dvasinę pusiausvyrą, sustiprinsite organizmo imuninę sistemą, padidinsite darbingumą, kokybiškai pailsėsite – jausitės lyg naujai gimę. Ypatingas dėmesys skiriamas svečių mitybai. Todėl nenuostabu, kad ir restorano virtuvės bei dietologų komanda atsižvelgia į svečių pomėgius, valgymo ypatumus, alergijas bei netoleravimą, taip pat būtinai – į gydytojo dietologo rekomendacijas bei individualias sveikatinimo programas (pavyzdžiui, svorio mažinimo ar kontrolės, taip pat skirtas sergantiesiems cukriniu diabetu ir pan.). Vegetariškos ar veganiškos virtuvės šalininkai čia taip pat nenusivils – restorano virtuvė yra pasiruošusi pagaminti specialių patiekalų kiekvieno skoniui.

Kasmet birželio 9 d. viešbutyje minima Pasaulinė sveikatingumo diena, per kurią vyksta bendros treniruotės, restorane svečių laukia specialūs šefo pasiūlymai, o kambariuose – smagios dovanėlės.

Pabaigoje

Palangoje, nuo seno viliojančioje svečius iš tolimiausių kampelių, galima atgaivinti ne tik kūną, bet ir sielą. Taigi viešbutis „Palanga SPA Life Balance Hotel“ suteikia galimybę lepintis visu tuo, kas geriausia šiame krašte: tyru oru, mineraliniu vandeniu, ramybe, natūraliausiais maisto produktais. Nes kas gali būti svarbiau už sveikatą? O kas geriau už sveikatą prabangoje?

Kristina Noreikienė
  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Kristina Noreikienė

Straipsnių autorė

 

Su „Geru skoniu“ bendradarbiauju jau nuo 2004 metų. Per tuos daugiau nei dešimtį metų keitėmės abu – ir žurnalas, ir aš ☺ Augome, tobulėjome, subrendome ir… tapome neatskiriama vienas kito dalimi.
Mano straipsnių temos – interjerai, restoranų, viešbučių pristatymai, asmenybės, porceliano istorija, dizainas / mada, papuošalai, parodų apžvalgos, baldai, indai; kava, kokteiliai ir daugelis kitų.