Birželio 29 d. restorane-bare „Elingas“, įsikūrusiame Vijūnėlės parke, Druskininkuose, įvyko „Gero skonio“ klubo renginys, kurio metu drauge pasitikome vasarą ir žurnalo „Geras skonis“ vasaros numerį. Vakaro svečiai mėgavosi išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene, ragavo prie patiekalų priderinto vyno, skanavo abejingų nepalikusio deserto bei tikrų itališkų naminių ledų „Sicilia Gelato“. Patiekalus specialiai šiai vakarienei sukūrė restorano-baro „Elingas“ virtuvės komanda, vadovaujama pripažintos šefės Indrės Medeliauskaitės. Renginio metu svečių laukė daug malonių staigmenų, taip pat dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu dalyviai galėjo ne tik pasitikrinti, bet ir pagilinti savo gastronomijos ir vartojimo kultūros žinias. Renginio metu svečiams akordeonu grojo bei romantišką atmosferą kūrė Danielius Rozovas. Vakarą vedė – Daiva Tamošiūnaitė.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigia žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau septyniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje skonis.lt.

Pasitinkant naujausią žurnalo numerį bei artėjančią vasarą, „Gero skonio“ klubas suorganizavo renginių, vykusių balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais Palangoje, Vilniuje, Kaune ir Druskininkuose, ciklą. Pirmasis „Gero skonio“ klubo renginių ciklo vakaras įvyko Palangoje, viešbučio „Vanagupė“ restorane. Antrasis ciklo renginys praūžė Vilniuje įsikūrusiame restoranų komplekse „Bizarre“. Pačioje pavasario pabaigoje kartu su „Gero skonio“ klubu atidaryta „Gurmanų terasa“ viešbutyje „Daugirdas“, Kaune. Na, o šį kartą išskirtinei vakarienei svečiai pakviesti į Druskininkuose esantį restoraną-barą „Elingas“.

Restorano virtuvei vadovaujanti šefė Indrė Medeliauskaitė specialiai šiam vakarui sukurs specialų degustacinės vakarienės meniu iš „Gero skonio“ klubo partnerių atrinktų ir pateiktų aukščiausios kokybės produktų.

Vakaro svečiai buvo pasitikti su aperityvui pateiktu „Antinori Santa Cristina Bianco Umbria I.G.T.“ vynu bei tikrų itališkų ledų „Sicilia Gelato“ keturių šerbetų asorti. Šie ledai pagaminti pasitelkus profesionalią „Carpigiani“ ledų gaminimo įrangą bei naudojant tik natūralius produktus: uogas, vaisius ir kt. Ledus čia ruošia pats restorano-baro „Elingas“ šeimininkas Artūras Žilinskas, ledų gamybos meno mokęsis pas iškiliausius Italijos meistrus.

Degustacinė vakarienė pradėta gausiu užkandžių asortimentu: burokėlių karpačio su sūrio ledais iš šviežio ožkos pieno ir ožkos sūrio bei balzamiko kremu; rūkytos ir sūdytos antienos užkandžiu su braškių karpačio; sausai brandintos jautienos tartaru su juodos duonos traškučiais; triušienos terinu su miško uogų „chatni“; agurkų šalta sriuba su rožinio tuno tartaru; gaspačio sriuba bei ypatingai visus susirinkusiuosius sužavėjusiu užkandžiu – užkepta žaliakiaute midija ir tigrine krevete. Prie įspūdingų užkandžių priderintas „Castello della Sala A Bramito del Cervo Chardonnay Umbria I. G. T.“ vynas.

Vakaro metu buvo patiekti du ypatingi karštieji patiekalai. Vienas jų – sausai brandinta jautiena su Lietuvoje užaugintų grybų trio – šitaki, kreivabude ir eringiu. Prie šio patiekalo ragautas „Antinori Villa Antinori Rosso Toscana I. G. T.“ vynas. Nuostabiu skonių deriniu nustebino antrasis karštas patiekalas – anties krūtinėlė su pankolių piurė ir karamelizuotais apelsinais. Prie šio įspūdingo patiekalo patiektas „Antinori Peppoli Chianti Classsico D. O. C. G.“ vynas.

Desertui skanautas šokoladinis musas su juodos duonos skrebučiu, alyvuogių aliejumi bei jūros druska. Prie jo ypač derėjo desertinis „Graham’s Late Bottled Vintage Porto D.O.“ vynas. Įdomu, kad žurnalas „Drinks International“ 2017 metais Graham’s Port išrinko patraukliausiu Porto prekės ženklu pasaulyje.

Kaip ir visuomet, „Gero skonio“ klubo surengta degustacinė vakarienė turėjo gausų būrį partnerių, kurių dėmesys ir ypač kokybiška produkcija padarė šį renginį tokį ypatingą.

UAB „Baltic Larus“ specialistai šiai išskirtinei vakarienei pasiūlė gurmanų itin vertinamos antienos, triušienos ir sausai brandintos „KITCHEN me“ jautienos, atskleidžiančios geriausias savo skonio savybes. UAB „Baltic Larus“ – tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai. Prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus.

Šiemet 135 sukaktį mininti didžiausia kepykla Baltijos šalyseUAB „Vilniaus duona“ vakaro svečius pakvietė paskanautinaujų savo gaminių. Tarp jų – „Lietuviškos“ becukrės ir bemielės duonos,iškeptos su natūraliu raugu. Ši duona kepama tradiciniu būdu, be pridėtinių mielių, todėl jos gamybos procesas užtrunka net 40 valandų. Ji ypač tiks tiems, kurie ieško sveikesnių produktų ir nori sumažinti suvartojamo cukraus kiekį. Na, o vasaros sezonui UAB „Vilniaus duona“ pristato dviejų rūšių mėsainių bandeles: klasikines su sezamo sėklomis bei naujieną Lietuvoje – mėsainių bandeles su sėlenomis. Be to, „Toste“ šeima, kurioje rasite keturis skirtingus produktus, pasipildė dar vienu – „Toste“ viso grūdo dalių duona.

Renginio metu UAB „Nestlé Baltics“ pristatė naują prekės ženklą Lietuvoje – „L’atelier“. Šio prekės ženklo šokolado plytelės spinduliuoja amatininko krautuvėlės ir rankų darbo dvasia. Šis gaminys leis patirti tikrą neskaldytų lazdyno riešutų, migdolų skiltelių, razinų ar karamelizuotų spanguolių ir švelnaus šokolado skonių harmoniją.

Vakaro metu prie patiekalų patiekti UAB „Mineraliniai vandenys“ specialistų parinkti vynai, tarp kurių – ir „Antinori“ vyninės, kurios istorija siekia XIV a., produkcija. Giovanni Antinori dar 1385 metais įstojo į vyndarių gildiją, tad šeima vyną gamina daugiau nei 600 metų. Šiuo metu Antinori šeima valdo kelis tūkstančiushektarų nuosavų vynuogynų Italijoje, Čilėje, JAV, Vengrijoje, Maltoje.Žurnalas„Wine Spectator“„Antinori“ vyną išrinko geriausiu pasaulyje.

Įspūdingais mediniais ir bambukiniais indais, kuriuose pateikti degustacinės vakarienės patiekalai, pasirūpino UAB „Sangaida“. Jūrų gėrybėmis svečius vaišino UAB „Reatonas“. Daržovėmis, vaisiais ir uogomis rėmė UAB „Rimsada“.

Vakaras vykorestorane-bare „Elingas“. Ši vieta įsikūrusi tiesiog pribloškiančiame kraštovaizdyje – Vijūnėlės parke, kuris nuo seno buvo ne tik druskininkiečių, bet ir miesto svečių traukos centras. Pasak šeimininkų Viktorijos ir Artūro Žilinskų, „Elingas“ – tai itališko tipo restoranas ir tiesiog ideali vieta leisti vasaros vakarus ar užsukti tiesiai iš paplūdimio. Pro restorano langus atsiveria vaizdas į parką, pušyną, tvenkinį. Čia nėra vieno tradicinio valgiaraščio – patiekalai nuolat keičiasi: dieną daugiau desertų, pyragėlių, belgiškų vaflių su įvairiausiais priedais, itališkų „Panini“ sumuštinių. Be to, „Elingo“ prieigose svečiai gali įsigyti ir paskanauti tikrų itališkų naminių ledų. Na, o vakare prasideda jūrų gėrybių ir grilio patiekalų fiesta.

Apie „Gero skonio“ klubą: Gero skonio klubas – tai uždarų renginių visuma. Jų metu aktyvūs, neabejingi juos supančiai aplinkai bei trokštantys naujų patirčių bendraminčiai kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų, specialiai jiems paruoštų virtuvės delikatesų bei prie jų parinktų gėrimų. Tai gurmaniškos vakarienės, gėrimų degustacijos, šeimos šventės, neformalūs vakarai geroje draugijoje. Geras skonis – atradimų skonis!

©Žurnalas „Geras skonis“