• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Jau dvidešimt metų gastronomijos žurnalas „Geras skonis“ šalyje skleidžia vartojimo kultūrą šalyje. Kad šią misiją būtų lengviau ir įdomiau atlikti, kelis kartus per metus žurnalo suburtas „Gero skonio“ klubas visoje šalyje įvairiuose restoranuose renkasi į vakarienes. Besibaigiant spaliui įdomių skonių pojūčių ieškotojai buvo pakviesti į sostinės viešbučio „Courtyard byMarriott Vilnius“ restoraną „Solt Dining“.

Kol rinkosi svečiai, kurių buvo pakviesta 80, „Kimbo“ kava pasiūlė pasimėgauti „Vanilla Espresso Moment“ kokteiliu, o tai yra transformuota „Espresso Martini“ receptūra. Kava buvo paruošta alternatyviu kavos ruošimu būdu naudojant “Cuccumadestrutturata “. Tai moderni tradicinio Neapolio kavos virimo aparato interpretacija. Šiuo būdu paruoštą kavą ypač vertinama kavos gurmanų. „Kimbo“ kavos, kuri gaminama Italijoje, tiekėjai mėgsta eksperimentuoti ir tuo kiekvieną kartą nudžiugina „Gero skonio“ klubo svečius. Apie eksperimentus pasakojo HoReCa projekto vadovas Kęstutis Krasauskis.

Tradiciškai į „Gero skonio“ klubo vakarienes kviečiami partneriai, kurie neretai  pristato naujienas arba vakarienėje dalyvauja su kokybiškais, laiko patikrintais produktais . Šioje vakarienėje prisistatė viena seniausių šalis įmonių„Vilniaus duona“, švenčianti 137 gimtadienį, ištikimas „Gero skonio“ klubo partneris „Baltic Larus“, vakarienei pristačiusi triušienos, antienos ir sausai brandintos jautienos. Iš šių produktų „Solt Dining“ virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas kūrė patiekalus. Prie jų vyną derino įmonės „Baltas dobilas“ vadovas bei sertifikuotas someljė Tomas Skunčikas. Vakarienės vanduo – vulkaninės kilmės natūralus mineralinis vanduo „Borjomi“.

Jau beveik pusantrų metų Vilniuje veikiančio viešbučio „Courtyard by Marriott Vilnius“ pardavimų ir marketingo direktorė Asta Abišalienė paskatino svečius drąsiau rinktis viešbučio restoraną, užsukti čia ne tik susitikti su verslo partneriais, bet ateiti su draugais bei artimaisiais vakarieniauti, rengti čia šeimos šventes.

Tradiciškai „Gero skonio“ klubo vakarienėse svečiai ypatingą dėmesį skiria patiekalų ir gėrimų derinimui, juos aptaria, diskutuoja ir renka geriausią vakaro derinį. Šį kartą tai padaryti padėjo someljė Tomas Skunčikas, kuris prie pirmųjų dviejų vakarienės patiekalų pasiūlė itališką rausvąjį putojantį vyną iš „Santa Margherita“ vyninės.

Vakarienė pradėta bulvių kroketo ir vytintos antienos suktinuku, paskanintu aviečių geliu. Su sodria antiena derėjo putojančio vyno gaiva bei uogiškumas.

Šis vynas taip pat buvo derintas su jautienos tartaru pateiktu su putpelės kiaušinio trynio confit, juodojo česnako kremu bei kriaušių trapučiu. Kalbant, kuris derinys buvo geresnis, vieningos nuomonės nebuvo. Tačiau kiekvienas turėjo svarių argumentų, kodėl tiko ir patiko vienas ar kitas derinys.

Vakaro vedėja Daiva Tamošiūnaitė už labiausiai patikusį derinį kvietė balsuoti portale Skonis.lt „Kad atiduotumėte savo balsą, turėsite pasinaudoti savo išmaniaisiais telefonais. Naršyklėse suvedę skonis.lt/balsuok pamatysite balsavimo formą.Vakaro pabaigoje su Jūsų pagalba bus išrinktas geriausias patiekalo bei gėrimo derinys. Be to, po šio vakaro burtų keliu bus išrinktas vienas balsavęs, kuriam atiteks žurnalo „Geras skonis“ prenumerata“,- informavo Daiva.

Kol restorano „Solt Dining“ virtuvės šefas J.Volkovas su komanda ruošė pagrindinius patiekalus. Naujienas pristatė „Vilniaus duonos“ atstovė Dovilė Seliukė. Ji pasakojo apie „Toste“ serijos kvietinę duonelę, kvietinę duonelę su grūdais ir kvietinę duonelę su avižomis. Kaip ir „Toste“ skrudinimo duona, šios duonelės puikiai apskrunda ir yra idealus pagrindas sumuštiniams su pamėgtais mėsos gaminais, padažais, sūriais ar žuvimi, daržovėmis, vaisiais ar uogomis. Tinkamai pasirinkta geros sudėties duona yra ilgalaikės energijos šaltinis, o su priedų įvairove mes labai greitai ir lengvai galime sukurti tikrą puotą – tiek akims, tiek skoniui. O svarbiausia, kad šių duonelių sudėtyje yra gerokai mažiau cukraus – tik 2,4-1,3 g!

Daug diskusijų sukėlė prie triušienos užkandžio su baravykų ir morkų kremu bei marinuotomis kreivabudėmis priderintas austriškas vynas, kurio pagrindą sudaro Chardonnai ir Pinot Blanc vynuogės, jį someljė pavadino nuogu vynu. Kodėl? Nes jis padarytas pagal biodinaminius principus, nefiltruotas ir neskaidrintas. Vyne palikti visi gamtos sukurti skoniai.

Kol svečiai ragavo ir diskutavo apie derinius, šios vakarienės parterio įmonės „BalticLarus“ rinkodaros direktorė Rūta Burdzilauskaitė papasakojo apie naujausius produktus iš „KITCHEN me“ ir „Lapino puota“, kurie skirti skubantiems, bet gerą ir kokybišką maistą vertinantiems žmonės. Tai – paruošti patiekalai iš triušienos, antienos bei jautienos, kuriuos įsigijus parduotuvėje tereikia pašildyti. „Juk smagiau laiką, kurį skirtumėte maisto gaminimui, skirti bendravimui su brangiais žmonėmis“,- trumpai motyvavo Rūta ir paskelbė viktoriną, kurioje greičiausiai teisingai atsakę į klausimus buvo apdovanoti gardžiais „Baltic Larus“ prizais.

Kaip visada dosnūs dovanomis buvo ir „Borjomi“ bei „Vilniaus duonos“ atstovai, taip pat prizus skyrę daugiausiai apie jų produktus žinantiems svečiams.

Tradiciškai vakarienės kulminacija tampa pagrindinis patiekalas, prieš kurio pateikimą trumpam į restorano salę išėjo šefas J.Volkovas prisipažinęs, kad „Solt Dining“ pirmą kartą ruošė vakarienę tokiam dideliam svečių būriui. „Šiandien nuo ryto virtuvėje pluša dvi pamainos. Mums ši vakarienė svarbi dar ir dėl to, kad jums pristatome naują meniu. Jei patiks šie patiekalai, laukiame sugrįžtant, nes juos rasite mūsų naujajame meniu. Be to naujienų bus ir daugiau“,- suintrigavo virtuvės šefas.

Antienos filė, baravykų  ir voveraičių pyragas, kale kopūstų traškutis, spanguolių padažas su mėlynių pudra derintas su burgundišku vynu, pagamintu iš ‘Pinot Noir‘ bei „Gamay‘ vynuogių mišinio. Tai – gana retas mišinys, tačiau „Moillard“ vyninė, kurios vyną parduoda vyno parduotuvės „Baltas dobilas“, mėgsta eksperimentuoti ir jų drąsa patinka gastronomijos žinovams.

Jaukiai, sklandžiai ir linksmai vykusią vakarienę užbaigė desertas „Affogato al caffe“, kurį paruošė „Kimbo“ kavos meistrai. „Kimbo“ prizais taip pat buvo apdovanoti sėkmingiausiai viktorinoje pasirodę vakarienės dalyviai. Nors vakarienė baigėsi, tačiau svečiai neskubėjo skirstytis, nes visiems buvo smalsu, kuris patiekalo ir vyno derinys nugalėjo. Pasirodo, portale „Skonis.lt daugiau nei puse svečių balsavo už triušienos užkandį ir „nuogą“ vyną.

Daugiau informacijos:

Brigita Liaukevičienė

Žurnalas „Geras skonis“

Mob. 8 699 75 717.

El. paštas brigita@skonis.lt