• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Šių metų lapkričio 30 d.„Gero skonio“ klubas svečius subūrė Lietuvos gyventojų ir šalies svečių itin pamėgtame kurorte – Birštone, įsikūrusiame Nemuno kilpoje, apsuptame nuostabaus kraštovaizdžio bei garsėjančiame sūraus vandens šaltiniais. Šį kartą renginys vyko restorane „Moon“, kuris lankytojams duris atvėrė sveikatingumo komplekse „Vytautas Mineral SPA“, esančiame Karalienės Barboros alėjoje 2, Birštone. Vakaro metu svečiai buvo kviečiami mėgautis gurmaniškais patiekalais bei prie jų priderintu vynu. Kaip ir kaskart, „Gero skonio“ klubo svečiai entuziastingai dalyvavo viktorinoje ir džiaugėsi laimėtais įspūdingais, „skaniais“ bei vertingais prizais. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigia žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau septyniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.

Šį kartą „Gero skonio“ klubo svečiai suburti sveikatingumo komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restorane „Moon“. „Vytautas Mineral SPA“ duris lankytojams atvėrė vos prieš metus – 2016-aisiais, tačiau jau 2017 m. buvo pripažintas inovatyviausiu SPA centru Europoje ir profesionaliausiu Baltijos šalyse. Centras įsikūręs 9 ha ploto sklype, čia, 12 tūkst. kv. metrų ploto moderniame pastate, įrengti 165 kambariai, kuriuose vienu metu gali apsistoti iki 350 svečių. Gydančio vandens miestu vadinamame Birštone įsikūręs SPA centras siūlo sveikatą stiprinančias procedūras nuolat skubančiam ir stresą patiriančiam šiuolaikiniam žmogui: užsukę čia, pajusite aukščiausios klasės komfortą, mėgausitės išskirtinėmis procedūromis, gardžiu maistu bei atgausite jėgas ir sielos ramybę. Įvairių procedūrų metu čia naudojamas analogų visame pasaulyje neturintis „Vytautas Mineral SPA“ mineralinis vanduo, kuris žemės gelmėse formavosi šimtus milijonų metų. Šiame vandenyje yra daugiau nei 70 aktyviųjų mineralų – beveik kaip Negyvojoje jūroje. Dėl šių unikalių procedūrų „Vytautas Mineral SPA“ padeda žmogui suderinti save kaip muzikos instrumentą. Kaip teigė vakaro metu sveikatingumo kompleksą pristatęs generalinis direktorius Robertas Lukošius, svarbu, jog apsilankę čia, svečiai grįžtų į namus su šypsena. Vakaro metu svečiai turėjo galimybę išlošti nakvynę šiame puikiame SPA centre.

Gurmaniška vakariene „Gero skonio“ klubo svečiai mėgavosi „Vytautas Mineral SPA“ restorane „Moon“, kurio virtuvei vadovauja talentingas virtuvės šefas Darius Dobrovolskas. Vakaro metu restoraną pristatė direktorius Žilvinas Byčius. Ne veltui teigiama, jog „Vytautas Mineral SPA“ maistas skirtas ir kūnui, ir sielai – patiekalams ruošti čia naudojami tik natūralūs, švieži bei sveiki produktai, be to, skatinamas atsakingas vartojimas. Kaip teigė garsiausias Antikinės Graikijos gydytojas Hipokratas: „Mityba yra sveikatos esmė. Tegul maistas būna Jūsų vaistas.“Renginio svečiai „Gero skonio“ viktorinos metu turėjo galimybę išlošti degustacinę vakarienę iš šešių patiekalų dviem restorane „Moon“ (tokios degustacinės vakarienės virtuvės šefo D. Dobrovolsko ruošiamos kiekvieną šeštadienį).

Išskirtinę vakarienę renginio svečiams specialiai šiam vakarui paruošė ir patiekė virtuvės šefo Dariaus Dobrovolsko vadovaujama restorano „Moon“ profesionalų komanda.„Gero skonio“ klubo svečiai aperityvui skanavo austrių su obuolių ir agurkų salotomis, raudonąja ikra ir citrinų puta. Pasak vakaro vedėjos Daivos Tamošiūnaitės, austrėmis nuo neatmenamų laikų mėgavosi pajūrio gyventojai, jas pripažino senovės graikai bei romėnai, maža to – didžiausiu delikatesu laikė Kazanova bei Markizas de Sadas. Šalia šio įspūdingo patiekalo buvo patiektas „Veuve Clicquot Brut Yellow Label“ šampanas, kurį svečiams pristatė bei su turtinga gėrimo istorija ir svarbiausiais faktais supažindino„Veuve Clicquot“ šampano platintojo – UAB „Prike Lietuva“ – atstovas someljė Albertas Koncijalovas. „Gero skonio“ viktorinos metu vakaro svečiai galėjo išlošti butelį puikaus rožinio šampano „Veuve Clicquot“.

Užkandžiui svečiai mėgavosi kruopainiu su rūkyta anties krūtinėle bei svogūnų karamele. Prie šio patiekalo buvo priderintas raudonasis sausas „Banfi Chianti Classico D.O.C.G.“ vynas. Tuomet ragauta kreminė griežčio ir moliūgų sriuba su riešutų kremu ir sūriu su mėlynuoju pelėsiu. Prie nuostabaus skonio sriubos patiektas baltasis sausas 100 proc. Chardonnay vynuogių vynas „Banfi Fontanelle Chardonnay Toscana I.G.T.“.

Pirmajam karštajam patiekalui svečiai ragavo starkį su kopūstu, žirneliais ir žaliųjų citrinų bei citrinžolės padažu. Prie žuvies patiektas baltasis sausas 100 proc. Cortese vynuogių vynas „Banfi Vigne Regali Principessa Gavia Gavi D.O.C.G.“. Antrajam karštajam patiekalui ragautas abejingų nepalikęs jautienos antrekoto didkepsnis be kaulo „Rib Eye“ su saliero šaknimi, burokėliais, daigintais kviečiais ir raudonojo vyno padažu. Patiekalo skonį praturtino prabangus raudonasis sausas 100 proc. Sangiovese Brunello vynuogių vynas „Banfi Brunello di Montalcino D.O.C.G.“.

Desertui skanautas obuolių pyragaitis su sūrios karamelės ledais. Prie šio saldėsio patiektas „Nederburg Winemaster’s Reserve Noble Late Harvest“ desertinis vynas.

Vakaro metu ragauti antienos ir sausai brandintos jautienos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktos produkcijos. Tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai, oprekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus. Renginio eigoje „Gero skonio“ viktorinos nugalėtojus nudžiugino tiesiog įspūdingos, gardžios, ateinančiomis šventėmis kvepiančios UAB „Baltic Larus“ dovanos.

Tobulą skonių harmoniją sukurti padėjo vakaro metu prie patiekalų parinkti UAB „Amka“ vynai. Šį kartą ragauti Italijoje lyderiaujančios vyninės „Castello Banfi“, įsikūrusios Toskanos regione, Brunello vietovėje, vynai. Šie vyno namai dar 2004 m. „Vinitaly“ buvo paskelbti geriausia Italijos vyno darykla. Ir nuo to laiko jau 12 metų iš eilės „Castello Banfi“ gauna šį apdovanojimą.

©Žurnalas „Geras skonis“