Gegužės 24 d. Kaune, viešbučio „Daugirdas“ erdvėse, įvyko „Gero skonio“ klubo renginys, kurio metu kartu atidarėme „Gurmanų terasą“ ir pasitikome naują – pavasarinį – žurnalo „Geras skonis“ numerį. Vakaro svečiai mėgavosi išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene, ragavo prie patiekalų priderinto vyno, skanavo abejingų nepalikusio deserto. Patiekalus specialiai šiam vakarui sukūrė viešbučio „Daugirdas“ restorano „LʹArtisan“ virtuvės šefė Janina Galubavičienė bei vyr. virėjas Artūras Januškevičius. Renginys apėmė net tris viešbučio „Daugirdas“ erdves: jį pradėję „Lobby bare“, vėliau persikėlėme į stogo terasą, o vakarą užbaigėme viešbučio rūsyje įsikūrusiame restorane „LʹArtisan“.Vakaro staigmena ir intriguojančiu akcentu tapo pirmojo „Alfa Romeo“ visureigio „Stelvio“ naujo modelio pristatymas, kurio metu svečiai galėjo šį automobilį ne tik apžiūrėti, bet ir išbandyti.

Vakaro metu svečių laukė ir daugiau malonių staigmenų, taip pat dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu dalyviai turėjo galimybę ne tik pasitikrinti, bet ir pagilinti savo gastronomijos ir vartojimo kultūros žinias. Vakarą vedė Daiva Tamošiūnaitė.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigė svečius pasveikinusi ir vakarą pradėjusi žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau septyniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.

Pasitinkant naujausią žurnalo numerį bei artėjančią vasarą, „Gero skonio“ klubas organizavo renginių, vykusių balandžio–gegužės mėnesiais Palangoje, Vilniuje ir Kaune, ciklą. Pirmasis „Gero skonio“ klubo renginių ciklo vakaras įvyko Palangoje, viešbučio „Vanagupė“ restorane. Antrasis ciklo renginys praūžė Vilniuje įsikūrusiame restoranų komplekse „Bizarre“, na o paskutiniuoju šio ciklo renginiu tapo „Gurmanų terasos“ atidarymo iškilmės Kaune, viešbučio „Daugirdas“ erdvėse.

Vakaro meniu specialiai šiai išskirtinei progai iš „Gero skonio“ klubo partnerių pateiktų aukščiausios kokybės produktų sukūrėrestorano „LʹArtisan“ virtuvės meistrai. Pasitinkant svečius viešbučio „Daugirdas“ „Lobby bare“, aperityvui susirinkusieji ragavo „Toste“ viso grūdo skrudinimo duonos skrebučių su triušienos ir antienos kremais, prie šio užkandžio buvo patiektas „Cordoniu Clasico Brut Cava D. O.“. Svečiams persikėlus į „Daugirdo“ stogo terasą, patiektas užkandis – sūdyta parūkyta antienos filė ąžuolo dūmuose su baltajame vyne brandintais ir kreminiu sūriu įdarytais džiovintais abrikosais, naminiu juodųjų serbentų padažu, rūkyta fritata (kiaušinių pyragu) ir anakardžių dribsniais su rozmarinais. Prie šio įspūdingo užkandžio patiektas vynas „Castello Della Sala Bramito del Cervo Chardonnay Umbria I. G. T.“. Vėliau ragauta ant grotelių kepta šviežia antienos filė su oda, patiekta su „Grill“ šakninėmis daržovėmis ir ridikėliais, svieste kepintais juodaisiais lęšiais bei slyvų padažu. Vakaras užbaigtas restorane „L‘Artisan“, kur svečiai skanavo karštąjį patiekalą – triušienos juosmeninės dalies filė žolelių plutelėje su riebiųjų žąsų kepenėlių puta. Garnyrui patiekta pikantiška bulvių košė su Parmezano sūriu, mangų padažu bei pistacijų ir šoninės trupiniais. Prie pirmojo karšto patiekalo susirinkusiesiems buvo pasiūlyta paragauti vyno „La Braccesca Sabazio Rosso di Montepulciano D. O. C.“. Antrasis karštas patiekalas buvo sausai brandintos jautienos mentės didkepsnis „Black Angus“ su „Gravy“ raudonojo vyno padažu, cukinijų ir bulgur kruopų suktinukais, paskanintais „Autentiška“ bemiele duona, orkaitėje vytintais vyšniniais pomidorais bei česnakų sniegu. Prie antrojo karšto patiekalo patiektas „Antinori Villa Antinori Rosso Toscana I. G. T.“ vynas. Na, o desertas išties tapo tobula vakarienės kuminacija ir pranoko visų susirinkusiųjų lūkesčius. Abejingų nepaliko karamelizuotų triušio kepenėlių ir šokolado ledai su mėtų šerbetu ir naminiu braškių džemu. Prie įspūdingo deserto priderintas „Grahamʹs Late Bottled Vintage Porto“ vynas.

(foto: D. Gumbrevičius)

UAB „Baltic Larus“ specialistai šiai išskirtinei vakarienei pasiūlė gurmanų itin vertinamosantienos, triušienosir sausai brandintos „KITCHEN me“ jautienos, atskleidžiančios geriausias savo skonio savybes.UAB „Baltic Larus“ – tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai. Prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus.

Šiemet 135 sukaktį mininti didžiausia kepykla Baltijos šalyse UAB „Vilniaus duona“ vakaro svečius pakvietė paskanauti naujų savo gaminių. Nuo birželio mėnesio, vasaros mėsainių sezonui siūlomos 2 rūšių mėsainių bandelės (klasikinės su sezamo sėklomis bei visiška naujiena Lietuvoje – mėsainių bandelės su sėlenomis), kurios iškylose taps nepamainomos tobulam mėsainiui tiek su jautiena, tiek su žuvimi ar kitais jūsų mėgstamais priedais. Duona „Be pridėtinio cukraus Bemielė“ – tai tikras atradimas sveikesnių pasirinkimų ieškantiems ir norintiems sumažinti suvartojamo cukraus kiekį. UAB „Vilniaus duona“ „Autentiškų“ duonų šeimoje – tradicinio skonio duona be pridėtinių cukrų, švelnaus skonio ir kepama tradiciniu būdu, be pridėtinių mielių, todėl jos gamybos procesas užtrunka daugiau nei 40 valandų. Ji kepama taip, kaip kepdavo kaime. „Toste“ šeima, kurioje rasite keturis skirtingus produktus, pasipildė dar vienu – „Toste“ viso grūdo dalių duona. Dabar jūsų kasdieninis skrebutis ar sumuštinis bus ne tik gardus, bet ir praturtintas viso grūdo dalimis, naudingomis organizmui.

Renginio metu UAB „Nestlé Baltics“ pristatė naują prekės ženklą Lietuvoje – „L’atelier“. Šio prekės ženklošokolado plytelės spinduliuoja amatininko krautuvėlės ir rankų darbo dvasia. Šis gaminys leis patirti tikrą neskaldytų lazdyno riešutų, migdolų skiltelių, razinų ar karamelizuotų spanguolių ir švelnaus šokolado skonių harmoniją.

Vakaro metuprie patiekalų patiekti UAB „Mineraliniai vandenys“ specialistų parinkti vynai. Gastronomijos žurnalistė ir vynų žinovė Jūratė Sprindžiūnaitė išsamiai pristatė šiuos vynus bei papasakojo, kodėl būtent šie gėrimai parinkti prie konkrečių patiekalų.

„Gero skonio“ klubo svečius renginio metu pakvietėme apžiūrėti bei išmėginti naująjį „Alfa Romeo“ visureigį „Stelvio“. Jį pristatė tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“ priklausanti bendrovė „Autobrava“, kuri yra įgaliotoji „Fiat“ ir „Alfa Romeo“ atstovė Baltijos šalyse, taip pat atstovaujanti ir „Jeep“ prekės ženklui Lietuvoje bei Latvijoje. „Stelvio“ yra pirmasis „Alfa Romeo“ pernai Los Andželo automobilių parodoje pristatytas visureigis. Šiemet siūlomos dvi naujos jo versijos. Lietuvoje pristatyti „Stelvio“ modeliai išsiskiria naujais galingais, bet ekonomiškais dyzeliniu arba benzininiu varikliais. „Stelvio“ su dyzeliniu varikliu yra pirmasis italų gamintojo pristatytas galiniais ratais varomas modelis su automatine aštuonių pavarų dėže. O naujasis „Stelvio“ su benzininiu varikliu modelis yra varomas visais keturiais ratais ir taip pat turi automatinę aštuonių pavarų dėžę. Be to, svarbu paminėti, jog nuo šiol galima rinktis „Stelvio“ su prabangos pojūtį suteikiančiu šokoladinės spalvos arba sportinio stiliaus interjeru.

Vakaras vyko viešbučio „Daugirdas“ erdvėse. Tai 4 žvaigždučių verslo klasės viešbutis Kauno senamiestyje. Kompleksą sudaro du stikliniu stogu sujungti pastatai: naujai statytas ir autentiškas XVI–XVIII a. architektūros paminklas. Įėję į viešbutį, jūs atsidursite „senamiesčio gatvelėje“ su žibintais ir lauko tipo kavinuke. Aplink jaučiamas tarpukario laikotarpio dvelksmas – Kauno, kaip laikinosios sostinės, aukso amžius. Viešbutyje įrengti 48 kambariai, taip pat išskirtiniai gotikiniai apartamentai bei šiuolaikinė 120 vietų konferencijų salė. Gotikiniuose rūsiuose įkurtas ir restoranas „LʹArtisan“ (liet. „meistras, amatininkas“). XVI a. gotikiniuose rūsiuose įrengtos 4 restorano salės: „Kolonų“ (iki 90 vietų), „Židinio“ (60–72 vietos) „Flambe“ (18–22 vietos)ir „Vyno“ (18 vietų). Veikia du barai: „Lobby baras“ ir „Sky baras“. Pastarasis dirba tik vasarą.

Apie „Gero skonio“ klubą:

Gero skonio klubas – tai uždarų renginių visuma. Jų metu aktyvūs, neabejingi juos supančiai aplinkai bei trokštantys naujų patirčių bendraminčiai kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų, specialiai jiems paruoštų virtuvės delikatesų bei prie jų parinktų gėrimų. Tai gurmaniškos vakarienės, gėrimų degustacijos, šeimos šventės, neformalūs vakarai geroje draugijoje. Geras skonis – atradimų skonis!

©Žurnalas „Geras Skonis“