• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Lapkričio 22 d. interjero salone „IDN Home“, įsikūrusiame Konstitucijos pr. 15, Vilniuje, vyko „Gero skonio“ klubo renginys intriguojančiu pavadinimu – „La Dolce Vita“ (liet. „Saldus gyvenimas“). Jo metu, skambant itališkai foninei muzikai, itališka elegancija ir prabanga alsuojančioje aplinkoje vakaro svečiai buvo kviečiami mėgautis gurmaniškais patiekalais bei prie jų priderintu vynu. Vakaro puošmena tapo interjero salono prieigose demonstruoti prabangūs „Maserati“ automobiliai. Kaip ir kaskart, vakaro svečiai entuziastingai dalyvavo „Gero skonio“ viktorinoje ir džiaugėsi laimėtais „skaniais“ bei stilingais prizais. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigė svečius pasveikinusi ir vakarą pradėjusi žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau septyniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.

Šį kartą „Gero skonio“ klubo svečiai suburti interjero salone „IDN Home“, jau daugiau nei 25-erius metus atstovaujančiame žinomiausiems italų baldų gamintojams, kuriantiems išskirtinio dizaino ir kokybės baldus, interjero elementus bei aksesuarus. Tarp „IDN Home“ partnerių puikuojasi tokie visame pasaulyje žinomi vardai kaip: „Poltrona Frau“, „Valcucine“, „Rimadesio“, „Paola Lenti“, „Flou“, „Flexform“ ir kt. Šių gamintojų baldai vertinami už išskirtinio dizaino sprendimus, bendradarbiavimą su garsiausiais pasaulio dizaineriais, dešimtmečiais puoselėjamas rankų darbo tradicijas, derinamas su šiuolaikinių technologijų gamybos procesais.

„IDN Home“ interjero salono direktorė Gytė Ragauskienė vakaro svečiams plačiau pristatė du išskirtinius gamintojus: „Valcucine“ ir „Poltrona Frau“, anot jos, atspindinčius tradicijas, kurios neužsistovėjo, ir inovacijas, kurios veda į priekį.

1980 m. partnerių Giovanni Dino Cappellotto, Gabriele Centazzo, Franco Corbetta ir Silvio Verardo įkurtos „Valcucine“ filosofija remiasi teiginiu, jog ateitis kuriama dabar, gerbiant tradicijas, išliekant draugiškais aplinkai ir naudojantis visomis naujausių technologijų suteikiamomis galimybėmis.Tokiu būdu kuriama namų traukos centru tampanti ypač ergonomiška virtuvė „su technologijų širdimi“.

Kitas vakaro metu G. Ragauskienės pristatytas gamintojas –nuo 1912 metų veikianti įmonė „Poltrona Frau“, kurianti baldus, skirtus vidaus interjerui, įkūnijančius tikro komforto ir prabangos idėją. Fundamentalus elementas „Poltrona Frau“ baldų gamybos srityje yra oda, kuriai išdirbti ir paruošti reikia daug laiko ir meistriškumo. Pasak G. Ragauskienės, gamintojas yra įrengęs per 60 teatrų ir net 270 auditorijų visame pasaulyje, tarp kurių: Britų muziejus, Europos Parlamentas Strasbūre, Walto Disney‘aus koncertų salė, naujasis Louvre muziejaus filialas Abu Dabyje, taip pat Cartier, Ferrari, Prada, BMW ir kt. būstinės bei salės. Maža to, „Poltrona Frau“ jau daugelį metų įrengia prabangius salonus automobiliams Ferrari, Maserati, Lancia, BMW, Toyota, taip pat jachtoms, lėktuvams ir sraigtasparniams. Tarp gamintoją garsinančių dizainerių esama tokių vardų kaip: Giovanni Ponti, Achilleir Pieras Giacomo Castiglioni, Jeanas Massaudas (su ikoniniu krėslu „Archibald“) beiLudovika ir Roberto Palomba, pristatantys vieną naujausių gaminių –modulinę sofą „Let it be“.

Nenuostabu, kad vakaro akcentu tapo UAB „Krasta Auto“ pristatyti prabangūs „Maserati“ automobiliai. Pasak „Maserati“ pardavimų vadovo Lietuvoje Lauryno Boguševičiaus, bendradarbiaujant su „Poltrona Frau“, sukurti išskirtiniai „Maserati Gran Turismo“ bei „Maserati Gran Cabrio“ modeliai. Šių automobilių salonams įrengti naudojama aukščiausios kokybės „Poltrona Frau“ oda, suteikianti dar daugiau prabangos, kokybės bei rafinuotumo.

Maža to, kaip vakaro metu pasakojo vedėja D. Tamošiūnaitė, tarp automobilių ir virtuvės tikrai yra daugiau bendro, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Štai nuo 2015 metų „Maserati“ prekės ženklo ambasarius yra net trimis Michelin žvaigždutėmis įvertintas modernios itališkos virtuvės restorano „Osteria Francescana“, įsikūrusio Modenoje, Italijoje, pagrindinis virtuvės šefas Massimo Bottura. Akivaizdu, kad viskas, prie ko prisiliečia šis virtuvės meistras, tampa paženklinta sėkmės: „Osteria Francescana“ 2016 metų „Geriausių pasaulio restoranų 50-uke“ užėmė aukščiausią – 1-ąją – vietą. Šiemet restoranas vis dar laikosi labai aukštai ir nusileido tik iki 2-osios vietos geriausiųjų pasaulyje sąraše. Na o restorano sielos – šefo Massimo Botturos – vairuojamas „Maserati Levante“ skirtas, žinoma, ne tik pasaulinio masto žvaigždėms, bet tikrai tam, kad tokia žvaigžde pasijaustumėte.

Išskirtinę vakarienę interjero salone „IDN Home“ svečiams šį sykį patiekė sostinėje jau bene devynerius metus veikiantis restoranas „Esse“, kurio koncepcija paremta tradicine Europos virtuve. Restoraną vakaro svečiams pristatė savininkė Veronika Nevoina. „Esse“ jau nuo 2010 m. priklauso tarptautinei Gurmanų gildijai (Chaine des Rotisseurs), vienijančiai gastronomijos srities profesionalus bei mėgėjus.Visi restorano virtuvėje naudojami produktai – švieži bei kruopščiai atrinkti. „Sezoninės daržovės bei vaisiai lėkštėse atsiduria tiesiai iš mūsų ekologinio ūkio, įsikūrusio Trakų rajone. Restorano ūkis pažymėtas pasaulinės biodinaminės žemdirbystės asociacijos ženklu „Demeter“, užtikrinančiu ne tik formalių reikalavimų laikymąsi, bet harmoningą žmogaus santykį su gamta“, – pasakojo V. Nevoina. Na, o vakaro svečiai netruko įsitikinti, jog profesionali šio restorano virtuvės komanda, vadovaujama virtuvės šefės Kristinos Zajankovskos, yra pasirengusi nudžiuginti išskirtine vakariene ne tik restorane, bet ir netradicinėje aplinkoje.

Specialiai šiam vakarui „Esse“ virtuvės komanda sukūrė meniu iš „Gero skonio“ klubo partnerių pateiktų produktų. „Gero skonio“ klubo svečiai skanavo: aperityvui – triušienos drebučiuose; antienos pašteto su džemu ir sūriu „Džiugas“, itališko daržovių caponato bei antienos su melionu ir sūriu „Džiugas“. Prieš šių patiekalų patiektas„FARNESE FANTINI Casale Vcchio Pecorino Terredi Chieti I.G.T.“ vynas. Vėliau ragautos salotos su antiena (prie jų patiektas „VIGNETI DEL VULTURE Pipoli Greco Fiano Basilicata I.G.P.“ vynas) bei abejingų nepalikęs karštasis patiekalas – triušienos suktinis su perliniu rizoto, baravykais, burokėliais „Arrotolato di conigla“. Prie šio įspūdingo patiekalo derintas „VIGNETI DEL VULTURE Pipoli Aglianico del Vulture D.O.C.“ vynas.

Vakaro metu ragauti antienos, triušienos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktosprodukcijos. Tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai, oprekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus. Renginio eigoje „Gero skonio“ viktorinos nugalėtojus nudžiugino tiesiog įspūdingos, gardžios, ateinančiomis šventėmis kvepiančios UAB „Baltic Larus“ dovanos.

Tiek įvairiems vakaro metu skanautiems patiekalams pagardinti, tiek desertui buvo patiekti trijų brandų – 18, 36 ir 48 mėn. – sūriai „Džiugas“, kuriuos pristatė „Sūrio Džiugas namai“. Įmonei atstovaujanti renginių organizatorė Greta Šatkauskaitė vakaro svečiams pravedė trumpą trijų brandų sūrių degustaciją, papasakojo apie „Džiugo“ vardo kilmę, sūrio vartojimo taisykles, ragavimo patirtį, išskyrė skirtingų brandų sūrių savybes…

Na o, viena didžiausių cukrinės konditerijos produktų gamintojų Lietuvoje ir Baltijos šalyse AB „Naujoji rūta“, siūlanti platų produkcijos asortimentą kiekvieno skoniui, „Gero skonio“ klubo svečius nudžiugino ne tik saldžiomis dovanėlėmis, bet ir desertui patiektais saldainiais florentinais. Tai bičių meduje kepinti traškieji migdolai, ir viską vainikuojantis, skonio akimirką švelniai apgaubiantis, kokybiškas kakavos glaistas – šis derinys kvieste kviečia leistis į ypatingą skonių kelionę…

Tobulą skonių harmoniją sukurti padėjo vakaro metu prie patiekalų pateikti ilgamečio „Gero skonio“ klubo partnerio – UAB „Mineraliniai vandenys“ – parinkti vynai, kuriuos išsamiai pristatė gastronomijos specialistė ir vynų žinovė Jūratė Sprindžiūnaitė.

Vynas ragautas iš UAB „Sangaida“ pristatytų Schott Zwiesel taurių. Pasak J. Sprindžiūnaitės, taurė yra ypatingai svarbi detalė ragaujant vyną, nes ji – tarsi raktas, atrakinantis vyną ir padedantis gėrimui pilnai atsiskleisti.

Schott Zwieselprekės ženklo Finess serijos taurės gaminamos automatizuotai, pasitelkiant aukščiausias technologijas.Taurės pasižymi moderniu ir elegantišku dizainu– pagamintos iš vientiso krištolinio stiklo lydinio, kai ir taurė ir kojelė gaminama kartu.Tritan technologija suteikia patvarumo dūžiams ir įbrėžimams bei ypatingo blizgesio.Schott Zwieselprekės ženklo gaminiai puikiai tinka naudoti ne tik profesionalioms reikmėms viešojo maitinimo sektoriuje, bet yra itin mėgstami ir namuose.

Na, o patiekalai ragauti iš UAB „Sangaida“ pateiktų 1989 m. įsteigtos bendrovės RAK porcelianinių indų. RAK porceliano gamykla įsikūrusi Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Taikant pažangiausias technologijas ir aukščiausio lygio medžiagas, užtikrinamas indų atsparumas karščiui (išlaiko formą net esant 300 ˚C temperatūrai) ir apsauga nuo dūžių. Tai 100 proc. natūralūs, bešviniai indai, užtikrinantys visapusišką apsaugą nuo bakterijų. RAK produkcija eksportuojame į daugiau nei 135 valstybes penkiuose žemynuose. RAK porcelianas naudojamas prabangiausiuoseviešbučiuose visame pasaulyje, tarp kurių – tokie garsūs vardai kaip:Grand Hotel, Kempinski, Sheraton, Novotel, Marriott, Hilton ir kt.