• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Kiek daugiau nei prieš metus prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ atidaryti naujos koncepcijos kulinarijos namai „Gourmet Panorama“ jau tapo tikru traukos centru ne tik gurmanams, ieškantiems išskirtinių maisto produktų bei gėrimų, – juk čia po vienu stogu telkiasi net 19 rinktinį asortimentą siūlančių įmonių. Į „Gourmet Panorama“ erdvę skuba visi, norintys kokybiškai ir gardžiai papietauti, pavakarieniauti, čia – mėgstama kolegų, draugų susitikimų vieta. Po darbų čionai užsukama išsirinkti jau paruoštų patiekalų ar maistui namuose ruošti pritaikytų aukštos kokybės produktų. Neaplenkiama ši vieta ir ruošiantis šventei, skubant į svečius ar norint nustebinti mylimą žmogų romantiška vakariene dviem. Nes čia – tikras maisto gurmanų rojus, kur galite rasti visko – nuo namais kvepiančio maisto iki itin egzotiškų produktų, nuo ką tik iškeptos duonelės iki pagal prancūziškas tradicijas paruoštų konditerijos gaminių.

„Geras skonis“, pasižvalgęs po „Gourmet Panorama“ erdvėje įsikūrusių įmonių asortimentą, siūlo jums keletą idėjų, kurios, tikime, padės įkūnyti net drąsiausius gastronominius sumanymus, kad ir kas tai būtų – vakarienė šeimai ar šampano ir austrių vakarėlis.

Gurmaniška vakarienė visai šeimai akimirksniu!

Atrodo, neįtikėtina, bet – tiesa. Kai po ilgos darbo dienos skubate namo ir svajojate kuo greičiau atsipūsti, tačiau reikia dar pasirūpinti vakariene šeimai, puiki išeitis – užsukti į „Gourmet Panorama“ erdvę ir „susikomplektuoti“ vakarienę pagal visų šeimos narių pomėgius bei norus. Sukurkite artimiesiems tikrą gurmanišką šventę! Vyras neįsivaizduoja vakarienės be sotaus didkepsnio? Jūsų paaugliai dievina picas, o gal sušius? Norite mažiesiems patiekti šiltos sriubos? O pati pirmenybę teikiate „Cezario“ salotoms ar antienai? Puiku! Keliaukime pasižvalgyti, kuo šeimyną pamaloninti šiandien!

Pažintį pradėkime nuo „Caesar Salad Bar & Grill“ ir vilniečius bei miesto svečius jau ilgą laiką aukščiausios kokybės mėsa iš užsienio lepinančia parduotuve-bistro „Bučeris“. Jie įsikūrę greta ir gali pasiūlyti pačių gardžiausių patiekalų skanauti vietoje arba, supakuotų į specialius indelius, išsinešti į namus. Būtinai užsisakykite nepaprasto skonio „Cezario“ salotų, kurios gaminamos su pačių sumaišytu padažu, traškučiais ir čia pat šefo iškepta aukščiausios kokybės mėsa ar krevetėmis ir lašiša. Beje, tiek tikrų, iš Italijos atvežtų romaninių salotų, tiek traškučių bei specialaus padažo galite įsigyti ir atskirai – gal, turėdami po ranka visus reikiamus ingredientus, susigundysite pasiruošti šių salotų namuose?..

Pasirūpinę salotomis, „Bučeryje“ pasirinkę norimos mėsos (australietiškos, amerikietiškos, argentinietiškos: nugarinės, antrekoto ar išpjovos), vos per kelias minutes džiaugsitės tobulai iškeptu didkepsniu. Garnyrui rinkitės daržoves – nuo smidrų iki bulvių, nepamirškite ir vietoje sutaisyto padažo.

Išskirtinius maisto produktus tikriems gurmanams siūlo ir „Gourmet Panorama“ įsikūręs „Rojaus maistas“. Tai – premium kokybės šviežia žuvis (rinktinės žuvies filė iš Islandijos, lašiša iš Škotijos aukštikalnių), jūrų gėrybės, mėsa – jautiena, veršiena, taip pat ėriena iš Eifelio nacionalinio parko, kiauliena, paukštiena iš atrinktų geriausių Europos žvejų ir ūkininkų. Čia galėsite įsigyti ne tik žaliavos maistui ruošti, bet ir vietoje gaminamų produktų – „Rojaus maisto“ salelėje kepama Pekino antis, kukurūziniai viščiukai, troškinama jautienos išpjova iš Urugvajaus, Duroc paršelio šonkauliai, ėrienos blauzdelės iš Airijos ir Naujosios Zelandijos. Prie šių skanumynų skoningai patiekiami lietuviški burokėliai su balzaminiu actu ir Dižono garstyčiomis. Taigi, „Rojaus maiste“ įsigiję šefo paruoštos keptos antienos ar jūrų gėrybių, o gal žuvies, patenkinsite net įnoringiausiųjų įgeidžius. Yra galimybė iš anksto užsakyti šviežių ir paruoštų produktų tiek jūsų ypatingai progai, tiek įprastai vakarienei su šeima. Jei ketinate išties priblokšti artimuosius ir palepinti juos nepamirštama vakariene, čia pat galite įsigyti šviežių ar virtų aštuonkojų!..

Vakarienė su rytietišku poskoniu

Azijos bei Rytų virtuvės jau senokai ir tikrai pelnytai išsikovojo savo vietą tarp mėgstamiausių pasaulio virtuvių. Maža to, sakoma, kad šių virtuvių maistas gerai įsisavinamas ir padeda subalansuoti kūno svorį. „Gourmet Panorama“ savo lankytojams siūlo po vienu stogu atrasti net kelių skirtingų Azijos ir Rytų virtuvių skonius, ragaujant patiekalus vietoje ar mėgaujantis jais namuose. Sutikite, maistas išsinešti daugeliui vis dar asocijuojasi su greitu ir dažnai abejotinos kokybės maistu. Visgi „Gourmet Panorama“ pakelia išsineštinio maisto sąvoką į visai kitą – kur kas aukštesnį – lygį ir įrodo, jog į namus jau išties galima užsisakyti ar parsinešti itin kokybiškų valgių.

Štai „Spoon Out“ restoranas lankytojus lepina Pietryčių Azijos patiekalais. Čia esama visko: tailandietiško žaliojo kario, tom yum sriubos, Malaizijos įkvėptos laksa sriubos… Patiekalai gardinami rytietiškais ingredientais: vaistinėmis alpinijomis (galangal), bambukų ūgliais, žaliųjų citrinų lapais, aitriosiomis paprikomis, citrinžolėmis, kokosų pienu bei daugybė kitų. Tad leiskitės į tikrą skonių ir aromatų kelionę!

O gal dievinate Vietnamo virtuvę ir autentišką sriubą pho? „Gourmet Panorama“ įsikūrusiame „Saigon“ galite paskanauti net kelių rūšių šios sriubos: su jautiena, vištiena, tofu ir kt. Toks naminis sultinys kvepia šviežiai trintais žvaigždiniais anyžiais, pankoliais, kardamonais, gvazdikėliais bei cinamonu. Būtinai paragaukite ir nekeptų ryžių suktinukų (summer rolls) su krevetėmis, ryžių makaronais, žolelėmis ir riešutų padažu. Skanaukite vietoje arba neškitės į namus! Mėgstantiems gaminti namuose „Saigon“ siūlo įsigyti iš Vietnamo atvežtų ryžių makaronų, vermišelių, kavos, arbatų, aitriųjų paprikų padažo, prieskonių.

Tikriausiai nesuklysime sakydami, jog tradicinis japonų virtuvės patiekalas sušiai jau senokai tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi – juos mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai. Esama tokių, kurie jau išmiklino rankas ir suka sušius namuose, kiti gi pirmenybę teikia meistrų pagamintiems japoniškiems užkandžiams. Sušiai – universalus patiekalas, tinkantis visokiausiomis progomis: lengvai vakarienei namuose ar romantiškam pasisėdėjimui dviese, netikėtai užklupus svečiams ar užgriuvus šventei darbe. Padėklas ar nedidelės porcijos įvairiausių rūšių sušių gelbsti visada. O užsukę į „Gourmet Panorama“ esantį „Sushi Boutique“ lengvai išsirinksite tai, ko šiandien trokšta jūsų širdis. Tiek šalti, tiek karšti sušiai čia ruošiami pagal japonų tradicijas, viskas gaminama su meile ir naudojant tik itin kokybiškus produktus. Jus nustebins namų gamybos padažas su Chalapos paprikomis (Jalapa), o patiekalų asortimentas čia pritaikytas tiek mėgstantiems ištaigingumą, tiek vertinantiems paprastumą.

…Nes pica gelbsti visada

Dar vienas universalus sprendimas, kuris tinka kone visada – šventei darbovietėje, draugų susitikimui namuose, penktadienio vakarui žiūrint filmą, – tai pica. Nes ji asocijuojasi su laisvalaikiu, su akimirkomis, kai tiesiog mėgaujiesi gyvenimu. „Gourmet Panorama“ įsikūrusioje picerijoje „Pizza 360“ galėsite paskanauti ir išsinešti į namus itin gardžių picų, intriguojančių jau nuo pat pavadinimo: „Diavola“ – tikriausiai aštri ir nuodėmingai skani, „Bianca“ – hmmm, kažin kas galėtų įeiti į picos, tokiu pavadinimu, sudėtį?.. Čia taip pat siūloma paragauti unikaliosios „Portafoglio“ – tai sulankstoma pica, kurią, kaip tikri italai, galėsite suvalgyti tiesiog eidami!

Geresnio gyvenimo kebabai

„Mes kūrėjai, suppa gastronautai. Mūsų vizija: cosmo kokybės produktų įsisavinimas, tiesiant hyperloop’ą nuo įkaitusio grilio iki tavo liežuvio. Mūsų misija – išgirsti tave čepsint.“ Taip prisistato „Gourmet Panorama“ besiglaudžianti „Wraperia Suppa Kebs“ ir kviečia paragauti kebabų, paruoštų iš premium klasės produktų: jiems pagaminti naudojama tik aukščiausios kokybės mėsa, daug daržovių. Turite namie paauglių? O gal negalite atsispirti mažai nuodėmei ir bent retsykiais pasimėgauti kebabu ir patys? Užsukite į „Wraperia Suppa Kebs“ ir mėgaukitės ne tik kebabais, bet ir žydiška pita, graikišku suvlakiu (souvlaki) ar užkandžiais. Norite greitai užkąsti vietoje, o gal – parsinešti namo? Idealus variantas išsinešti – „Laisvas in da Box“. Tai rinkinukas, kurį galite susikomplektuoti patys. Na, ir kaipgi be stogą raunančių padažų?.. Be to, jums tikrai patiks, kad „Wraperia Suppa Kebs“ produktai išsinešti pakuojami į tvarkingus, ekologiškus popierinius maišelius.

Tingiems vėlyviems savaitgalio pusryčiams

Po įtempto savaitės darbų maratono savaitgalį nieko nėra geriau už vėlyvus pusryčius, net jeigu pusryčiauti sumanėte 17 val. O kodėl gi ne? „Gourmet Panorama“ įsikūrusi „Kavos era“ – tikra vėlyvųjų pusryčių meka! Čia užsukę galite ne tik pasimėgauti pusryčiais ar priešpiečiais, bet ir palepinti jais namuose tinginiaujančius namiškius. Juk jie tikrai to nusipelnė. „Kavos eroje“ jums paruoš omletą, kiaušinienę, poliarinių suvožtinių, avokadų skrebučių, beigelių, belgiškų vaflių… Ir koks gi rytas be kavos?.. Rinkitės ją pagal šios dienos nuotaiką, nes „Kavos eroje“ galėsite pasimėgauti Salvadoro vanilės, pekaninių karijų, lazdynų riešutų, skonio, tiršta kremine bei stipria kava – puikus energijos užtaisas visai dienai garantuotas!

10 minučių, ir jums – šio vakaro kulinarijos „Oskaras“!

Mėgstate gaminti, bet vis nerandate tam laiko? Esate įsitikinę, kad geriausiai savo namiškių norus bei pomėgius žinote jūs, o skaniausia vakarienė – ta, kuri ruošta su meile iš kruopščiai atrinktų kokybiškų produktų? Mes jums siūlome galimybę sublizgėti ir nepalikti abejingų savo kulinariniais sugebėjimais vos per 10 minučių.

Niekuomet neapsiriksite užsukę į specializuotą mėsos produktų parduotuvę-mėsinę „Steak Supply“, kurios asortimento pagrindą sudaro lietuviška vietoje brandinama ir pjaustoma jautiena bei kiti mėsos produktai. Mėsa čia vežama triskart per savaitę, nedideliais kiekiais, todėl produkcija visuomet šviežia. Kartu galėsite rinktis ir mėsai gaminti bei gardinti skirtų prekių. Parduotuvės atstovų teigimu, šiomis dienomis, kai laikas itin brangus, tačiau norisi sutaisyti kokybišką patiekalą brangiems žmonėms, puikiai tiks sultingi ir skanūs jautienos kepsniai, kuriuos paruošite vos per kelias minutes. Mėsinėje paruoštą ir šviežiai atpjautą jautienos dviejų pirštų storio kepsnį pasigaminsite itin greitai – tereikės po 3–4 minutes apkepti jį iš abiejų pusių.

Be jautienos kepsnių, taip pat siūloma įsigyti suvožtiniams skirtų mėsos paplotėlių, kuriuos pasiruošite vos per kelias minutes ir čia pat galėsite dėti į bandelę ar skanauti su salotomis. Taip pat galite nusipirkti jautienos dešrelių ir, parsinešę į namus, greitai pasičirškinti keptuvėje. Rasite ir ėrienos, avienos chops, ispaniškos kiaulienos šašlykams ir kt. Tad asortimentas bei produkcijos kokybė idealiai atitiks tiek suaugusiųjų, tiek vaikų poreikius.

Šviežios mėsos gurmaniškai vakarienei įsigyti galite ir minėtų įmonių „Rojaus maistas“ bei „Bučeris“ salelėse. Ypatingų mėsos produktų, pvz., kengūros ar fazano mėsos, rasite ir „Meat Point“ krautuvėlėse. Jei abejojate savo žiniomis ar gebėjimais, būtinai pasitarkite su čia dirbančiais konsultantais bei šefais – jie ne tik padės išsirinkti mėsą, bet ir patars, kaip ją paruošti, kuo pagardinti ir kaip patiekti.

Netikėtas šampano vakarėlis namuose? Prašom!

Kas drįstų ginčytis, jog geriausi prabangaus vakarėlio draugai – austrės ir šampanas, o jei dar pridėtume pasaulyje žaibiškai išpopuliarėjusį havajietišką patiekalą pokè? „Gourmet Panorama“ jūrų gėrybių mėgėjų džiaugsmui įsikūręs „Jūros bjaurybės by Selfish“ kviečia mėgautis šviežiausiomis Lietuvoje austrėmis (ir ne tik!), atgabentomis tiesiai iš Airijos ir Prancūzijos ūkių, ragauti havajietišką pokè. „Selfish“ siūlo ir įrankių, skirtų austrėms gliaudyti, o jeigu nedrįstate ar nenorite to daryti patys, kreipkitės į krautuvėlės darbuotojus ir jums beliks tik mėgautis! Skonį bei įspūdžius sustiprinti neabejotinai padės šampanas, kurio taip pat galite įsigyti „Selfish“ krautuvėlėje.

Šventė darbe: ką nusinešti, kuo nustebinti kolegas?

Artėja jūsų gimtadienis, kurį norite paminėti ir darbovietėje, simboliškai, bet kartu gardžiai pavaišindami kolegas? O gal penktadienio vakarą vėl laužote galvą, ką gi greitai sumąsčius susitikimui su draugais prie vyno taurės?

Tokiu atveju būtinai apsilankykite „Meat Point“ parduotuvėlėje, gimusioje iš meilės maistui, atostogoms ir noro mėgautis Viduržemio jūros skoniais. Čia jums maloniai patars, ką pasirinkti, kad net ir nedidelė šventė darbovietėje ar eilinis penktadienio vakaras virstų tikra gurmaniška skonių fiesta. Čia rasite visko – nuo ispaniškų serano kumpių, japoniškos ir australiškos Kobės jautienos, tikros „Matjes“ silkės, olandiškų gaudos (Gouda), kietųjų ožkų sūrių iki produktų su trumais (pvz., traškučių, sūrių), įvairių alyvuogių, padažų, užtepėlių, foie grass, migdolų su Himalajų druska, Provanso žolelėmis ar karamelizuotų.

O smagiausia, kad, turint vos keliolika minučių laiko suruošti vaišes, užsukus į „Meat Point“ ir pasirinkus trokštamų skanėstų, tarkime: alyvuogių apelsinų sulčių marinate, vytintos mėsytės, migdolų, kelių rūšių sūrių, pagardų, užtepėlių, traškučių ir pan., jums tuoj pat bus pateiktas padėklas su kuo gražiausiai išdėliotomis vaišėmis, čia pat galite įsigyti ir vyno ar Lietuvoje, Vilkaviškyje, skrudintos išskirtinės kavos. O jeigu ruošiatės Kalėdų šventei, kolegos gimtadieniui ar gavote netikėtą kvietimą į svečius ir sukate galvą dėl dovanos, „Meat Point“ krautuvėlėje tikrai išrinksite gardų dovanų rinkinį, įtiksiantį net išrankiausiam gurmanui.

Dar viena vieta, kur galite išsirinkti produktų savo šventei, – tai „Itališko skonio gurmanai“. Beje, čia verta užeiti ne tik tada, kai norite pasilepinti ar nustebinti draugus bei kolegas įmantresniais skoniais, bet ir įsigyti ypač aukštos kokybės alyvuogių aliejaus, taip pat ilgai brandinto balzaminio acto… Čia iš tiesų rasite visko – nuo mocarelos, buratos ar kietųjų pekorino sūrių, vytintų kumpių, sūdytos mėsos gaminių, žuvies ar saldumynų iki šiuo metu itin sparčiai populiarėjančių produktų: ndujos (aštri tepama dešra) bei lubinų pupelių, kurios turi daug baltymų ir yra labai mėgstamas sveikuoliškas užkandis. O ar teko ragauti karvių ir ožkų pieno sūrio su kaštonų lapais? O su Moscata Grapa ir vaisiais? Ne? Tai jums jau tikrai metas pas „Itališko skonio gurmanus“ – čia užsukę į pirkinių krepšelį įsimeskite tikrų itališkų makaronų, prie jų tinkančio padažo, tuno užtepėlės ar saliamio iš Sicilijos – juk niekada negali žinoti, kada apims nenumaldomas noras pasmaguriauti itališkai!

Bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums šeimoje ypatingų skonių suteiks ir „Assorti“ parduotuvėlės gurmaniško maisto produktai iš viso pasaulio: nuo pačių įvairiausių prieskonių mišinių, pagardų, padažų, egzotiškų produktų, mėsos, žuvies, šaldyto maisto, duonos ir konditerijos, saldumynų iki pasaulio virtuvių produktų. Čia įsigytos ekologiškos, veganiškos užtepėlės puikiai derės su duonelėmis be glitimo ar sojų ir bulvių trapučiais, o įmantriems makaronams pagardinti tikrai rasite tinkamo padažo. Kad ir ką ruoštumėte namuose, jūros druskos dribsniai „Maldon“ iš Didžiosios Britanijos suteiks patiekalui išskirtinį skonį. Norėdami pamaloninti draugus įmantriu užkandžiu prie vyno, nepamirškite ančių kepenėlių muso.

Kokia gi šventė be deserto? Arba: nuo „Napoleono“ iki saldžių kibinų

Ko gero, neįmanoma įsivaizduoti nė vienos šventės be saldaus stalo, ant kurio išdėliotais saldėsiais pasmaguriauti mėgsta ir maži, ir dideli. O centre, žinoma, – didingas tortas, kuris – ne tik nepakeičiama šventinio stalo puošmena, bet ir pagrindinis visos šventės akcentas. Prireikus išrinkti tortą ar saldėsius šventei, tuoj pat atsiranda „patarėjų“, žinančių, kur šie skaniausi, geriausi, šviežiausi. Ir kas nors įpareigojamas užsakyti, važiuoti pasiimti, pristatyti į šventę… „Gourmet Panorama“ po vienu stogu glaudžiasi net trys desertinės-kepyklėlės, tad nuo šiol nebereikia niekur lakstyti – tiesiog užsukite čia ir išsirinkite tai, kas labiausiai atitinka jūsų poreikius.

Prancūzo Thierry Lauvray įkurtų šeimos kepyklėlių durys lankytojam atveriamos ankstų rytą, kur juos pasitinka nosį kutenantys minkštutėlių karštų bandelių, mėgstamiausiu Austrijos princesės Marijos Antuanetės skanėstu laikomų kruasanų, įvairiausios duonos (su graikiniais riešutais ar saulėje džiovintais pomidorais) kvapai. Čia gimsta ir saldieji smagurių džiaugsmai: tortai, pyragėliai, kanelės, eklerai, migdoliniai orinukai (macarons). „Gourmet Panorama“ įsikūrusi „Thierry“ kepyklėlė akį traukia… spalvomis. Tortai, tartaletės, pyragėliai (tai sumažintos tortų versijos), eklerai mirga ryškiausiais atspalviais nuo kiaušinio trynio geltonos iki avietinės, sodrios raudonos ar vaiskios žalios. Jei nenorite viso torto ar trokštate paskanauti visų, rinkitės skirtingų spalvų pyragaičių ar paprašykite į dėžutę žaismingai surikiuoti žavingų eklerų – kai už lango pilka ir nyku, saldus stalas tebūnie spalvotas!

„Kasdien suvalgau po gabalėlį torto – juk kažkas pasaulyje šiandien švenčia gimtadienį!“ – šiam posakiui, matyt, entuziastingai pritartų kiekvienas saldumynų mėgėjas. Ypač jei tas tortas – prancūziškoje kepyklėlėje „Mon Ami“ kepamas smetoniškasis „Napoleonas“! Gausybė neįtikėtinai plonų ir trapių sviestinių lakštų, perteptų citrinos lašais suvilgytu plikytu vaniliniu kremu. Žinoma, skonis nebūtų toks ypatingas be saldžiarūgštės naminės serbentų uogienės… Tikras ir nepakeičiamas, kaip Bonaparto ir Žozefinos meilė…

„Mon Ami“ siūlo beveik 200 pavadinimų skaniausių kepinių, į kuriuos sudėta tik tai, kas tikra: sviestas, pienas, ant kraiko auginamų vištų kiaušiniai ir aukščiausios kokybės atrinkti miltai. Net 18 rūšių tortų, bandelių iš speltų miltų ir sodrių ledų, pagamintų netaupant vaisių ir sulčių, riešutų, grietinėlės ir šokolado. Beje, kepyklėlėje rasite ne tik saldėsių – čia kvepia kasdien su natūraliu raugu kepama duonelė – net 26-ios jos rūšys! Tad užsukę į „Mon Ami“ rasite viską, ko reikia jūsų šventei ar kasdienybei paskaninti.

Dar viena desertinė, įsitaisiusi „Gourmet Panorama“, tai – namais, vanile ir nuostabia kava kvepianti „Pinavija“. Čia rasite pačių įvairiausių kepinių – nuo legendinių naminių kibinų (beje, ar teko ragauti saldžiųjų?), beigelių, keksiukų, garsiųjų sviestinės tešlos pyragėlių, morengų iki išskirtinių desertų ir tortų. „Pinavijoje“ viskas natūralu ir tikra, pagaminta iš Lietuvos ūkininkų užaugintų produktų, todėl kuo pasmaguriauti čia ras ir vegetarai, ir glitimo netoleruojantys gurmanai. Ko vertas vien baltas varškės tinginys be glitimo! O skaitant pavadinimą „Belgiško šokolado putėsių tortas“ mintys akimirksniu apsąla. Rikotos tortas su šilauogėmis ir avietėmis kvepia praėjusia vasara… Naminis medaus tortas mintimis nukelia į vaikystę… Tik spėk rinktis, tik ragauk akimis ir neškis tą, kuris šiandien sužadino gražiausius prisiminimus, tik dalykis šia akimirka su artimiausiais. Juk mėgautis gyvenimu su „Gourmet Panorama“ gali būti taip paprasta!

©Žurnalas „Geras Skonis“

Kristina Noreikienė
  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Kristina Noreikienė

Straipsnių autorė

 

Su „Geru skoniu“ bendradarbiauju jau nuo 2004 metų. Per tuos daugiau nei dešimtį metų keitėmės abu – ir žurnalas, ir aš ☺ Augome, tobulėjome, subrendome ir… tapome neatskiriama vienas kito dalimi.
Mano straipsnių temos – interjerai, restoranų, viešbučių pristatymai, asmenybės, porceliano istorija, dizainas / mada, papuošalai, parodų apžvalgos, baldai, indai; kava, kokteiliai ir daugelis kitų.