Birželį duris atvėrė jau trečioji Italijos maisto kultūrą plėtojančios įmonės „Itališko skonio gurmanai“ parduotuvė. Ji įkurta „Gourmet Panorama“ naujai suformuotoje erdvėje.

Ta proga įmonė pakvietė net dviejų prestižinių Italijos ūkių atstovus. „Gioiella Latticini“ generalinis direktorius Andrea Brandonisio iš Džoja del Kolė (Gioia del Colle), Apulijos, pristatė aukščiausios kokybės šviežius sūrius: buratą, buratiną (burratina), stračiatelą (stracciatella), rūkytą buratą, mocarelą, buratą su šviežiais trumais ir supažindino su šio sezono naujienomis. Svečiai išgirdo 100 metų gyvuojančio ūkio istoriją ir sužinojo, kaip gimsta burnoje tirpstantys, rankomis išsukami sūriai.
Žavusis bendrovės „Zuarina“ komercijos direktorius Giovanni Gozzi iš Parmos, Emilijos-Romanijos, atstovaujantis vienai prestižiškiausių ir seniausių, nuo 1860 m. gyvuojančiai Parmos kumpių gamintojai, pasakojo, kaip gaminamas pasaulyje pripažintas Parmos kumpis, mokė atpažinti kokybę. Svečias savo rankomis pjaustė, vaišino Parmos, San Danielės kumpiais, vytintais saliamiais ir kvietė susipažinti su įspūdinga jų įvairove.

„Esame nepaprastai pamaloninti, kad tokie garbūs svečiai pagerbė mus savo vizitais naujosios parduotuvės atidarymo proga. Mūsų šalis nedidelė, tačiau indėlis į itališkos valgymo kultūros puoselėjimą  pastebimas ir tarptautiniu mastu“, – teigė „Itališko skonio gurmanų“ įkūrėja Liana Davletšina.

„Itališko skonio gurmanai“ gyvuoja jau šešerius metus, valdo 3 specializuotas itališko skonio parduotuves, puoselėja valgymo kultūrą ir edukuoja vartotojus. Įmonė tiesiogiai importuoja produkciją iš daugiau nei 80 Italijos ūkių, nuolat plečia savo asortimentą. Švieži produktai tiekiami reguliariai ir parduotuves pasiekia kiekvieną pirmadienį.

Parduotuves „Itališko skonio gurmanai“ nuo šiol galite rasti „Ogmios mieste“, Šeimos aikštėje 3, PLC „Panorama“, „Gourmet Panorama“ zonoje, Vilniuje, bei PLC „Mega“, Kaune.

Daugiau info rasite internetinėje svetainėje bei Facebook paskyroje.