Prasidėjo devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, vyksianti gegužės 24-30 dienomis. Festivalio metu restoranai siūlo specialius degustacinius meniu, o taip pat vyksta gastronominiai renginiai Vilniuje bei Kaune. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Renginio rėmėjas – „Santa Maria“. Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė, portalas SKONIS.LT.

Kaip visada, vykstant Gastronomijos savaitei restoranų svečiai yra kviečiami ne tik ragauti, bet ir rinkti geriausią meniu paruošusį restoraną – Gastronomijos savaitės žvaigždę. Savaitei pasibaigus bus išrinkti 3 balsavusieji, kuriems atiteks Gastronomijos savaitės didžiojo rėmėjo „Santa Maria“ įsteigti prizai.

Balsuoti galite adresu www.skonis.lt/balsuok.

Gastronomijos savaitėje šiemet dalyvauja 25 restoranai iš Vilniaus, vidurio Lietuvos bei pajūrio. Žemiau pateiktas dalyvių sąrašas. Kviečiame susipažinti!

22 mylios

Amsterdam Plaza

Astorija Brasserie

Beef Room

Botanist Meat&Wine

California

Dine

Diverso

El Mercado

Gaspar’s

Greita Sraigė

Hazie

Imperial

Kuchmistrai

Lokys

Meat Steak House

Mykolo 4

MUROS

SeaSon

St. Valentino

Stebuklai

Stiklių taverna

Sugamour

Valdovų sodas

Veranda