Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kviečia Jus šių metų birželio 13 d. 12 val. į profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „Vasaros sezonas su kepsninėmis „Big Green Egg“ ir gardžiausiais patiekalais“.

Paruošimo technologijų galimybės:

  • lietuviškų maisto produktų kokybė;
  • tinkamiausia apdorojimo, paruošimo temperatūra;
  • skirtingi Big Green Egg naudojimo būdai: tiesioginis kepimas, netiesioginis kepimas, rūkymas ir kiti naudojimo būdai;
  • tvarumas;
  • šiuolaikiniai patiekimo sprendimai.

Kursų valgiaraštis:

Užkandžiai:

Anglyje keptos bulvės užkandis su sraigėmis ir kąstiniu.

Rūkytas šamas su karamelizuotų saldžių svogūnų kremu, juodos duonos gabaliukais.

Salierų šaknies užkandis su smidrais, daigais, daržovių „demi glace“ padažu.

Karštieji patiekalai:

Keptas-rūkytas ėrienos kumpis su salierų šaknų ir lazdyno riešutų kremu, daigais.

Alpinis šalvis, keptas ant kedro lentos su rūkytų raudonųjų paprikų kremu, smidrais.

Kursų dėstytojai: patyrę virtuvės šefai Arūnas Stoškus, Laurynas Bužinskas.

Su „Big Green Egg“ kepsninėmis galima daryti viską – kepti duoną, pyragus, picas, čirškinti ant grotelių, gaminti maistą žemoje temperatūroje arba garuose, rūkinti. EGG kepsninėje gaminant geriausius produktus jų skonis įgauna išskirtinio subtilumo. Su Big Green Egg įmanoma gaminti sveiką tvarų maistą, pagerinant gyvenimo kokybę, mėgaujantis geriausiais gamtos siūlomais skoniais.

Kursų metu naudosime „Merkio produktai“ smulkaus verslo, pristatančio miesto gyventojams ir maitinimo įstaigoms Lietuvos ūkininkų užaugintus šviežius, kokybiškus produktus. Asortimente gausus pasirinkimas mėsos ir žuvies produktų, puikiai tinkančių patiekalams, gaminant su lauko kepsninėmis.

Kursų metu suteikiamos papildomos naudos:

1. Pristatomas pusgaminių ir gaminių gamybos procesas.

2. Dalomoji medžiaga kiekvienam dalyviui.

3. Profesinio meistriškumo pažymėjimas.

4. Užkandžių, patiekalų degustacija.

Vieta: „HBH Vilnius“ restorano lauko terasoje, Žirgų g. 2, Raudondvario km., Vilniaus raj.

Data: 2021 m. birželio 13 d., sekmadienis, 12 val. – 16 val.

Kaina: nariams – 35 eur , ne nariams – 50 eur.

Vietų skaičius – 30 vietų.

Būtina išankstinė registracija  el. paštu vadybininke@lrvvk.lt arba mob. +370 615 67405.