• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Vos už kelių dienų sulauksime išsiilgtos kalendorinės vasaros. Ta proga „Gero skonio“ klubas svečius subūrė Klaipėdoje, legendiniame „Meridiano“ restorane, įsikūrusiame Danės upės krantinėje, Kurpių gatvėje. Renginio dalyviai ne tik mėgavosi išskirtine degustacine vakariene, ragavo prie patiekalų priderintovyno, bet ir turėjo galimybę pavartyti bei paskaityti pavasarinį žurnalo „Geras skonis“ numerį, kuris pristatytas vakaro metu.  Nepamirštamo skonio patiekalus specialiai šiam vakarui paruošė restorano „Meridianas“ virtuvės šefas Donatas Kučikas kartu su profesionalia komanda.Svečių taip pat laukė staigmenos, dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu jie turėjo galimybę ne tik pasitikrinti, bet ir pagilinti savo gastronomijos ir vartojimo kultūros žinias.

Klaipėdos restorane „Meridianas“ „Gero skonio“ klubas surengtas ne veltui – juk tuoj daugelis šalies gyventojų bei užsienio svečių trauks į pajūrį, todėl norėta atiduoti duoklę ir išreikšti pagarbą šiai legendinei uostamiesčio vietai, kuri jau daugelį metų žadina nostalgiškus prisiminimus ir alsuoja ta, rodos, tik Klaipėdai būdinga dvasia. Daugelį metų „Meridianas“ yra neatskiriama Klaipėdos kraštovaizdžio dalis ir net savotiškas uostamiesčio simbolis. Tačiau tikriausiai ne kiekvienas žino jo istoriją…

1948 m. Suomijoje pastatyta barkentina „Meridianas“ dvidešimt metų plaukiojo jūromis kaip mokomasis burlaivis ir tarnavo ugdant būsimuosius jūreivius bei kapitonus. 1968 m. laivas buvo nurašytas, tačiau tuo jo istorija ne tik nesibaigė, bet ir pasuko nauja vaga – burlaivis parplukdytas į Klaipėdą ir perduotas uostamiesčio valgyklų, restoranų ir kavinių trestui. Rekonstravus laivą ir pritaikius viešojo maitinimo veiklai, jis prišvartuotas prie Danės upės krantinės,o jau 1971 m. jame pradėjo veikti restoranas.2012 m., kai „Meridiano“ būklė tapo itin prasta, klaipėdiečių verslininkų Aloyzo Kuzmarskio bei Aido Kaveckio iniciatyva ir pastangomis per porą metų „Meridianas“ buvo atstatytas ir iš naujo įrengtas, laive ir vėl pradėjo veikti restoranas.Atstatyto laivo interjeras skiriasi nuo buvusiojo erdviu išplanavimu, šviesiu koloritu bei išskirtinėmis detalėmis ir aksesuarais. Pagrindinėje restorano salėje įrengtos stiklinės grindys, po kuriomis matyti išsaugotos senosios laivo medinės konstrukcijos, abiejuose bortuose, kitaip nei anksčiau, sumontuoti ypatingi iliuminatoriai, per kuriuos galima matyti ne tik tai, kas vyksta krante, bet ir daug daugiau… Dabar tai – išskirtinė vieta, kurioje susipina istorija, romantika ir… kulinarijos menas.

Restorano virtuvei vadovauja šefas Donatas Kučikas, daugelį metų kulinarijos kultūros bei subtilybių sėmęsis Italijoje. Jis baigė Milano „Accademia Italiana Chef“, dirbo restorane „Luna“ (Formentera, Ispanija), „Officina Dei Sapori“ (Italija) bei „San Domenico Resort“ (Italija). Čia D. Kučikas dirbo kartu su garsiais Italijos šefais, tokiais kaip Fabio Tammaro, Salvatore Cristofaro, Chicco Cerea (3 Michelin žvaigždutės) ir daugeliu kitų.

Šiam vakarui šefas D. Kučikas kartu su profesionalia virtuvės komanda sukūrė unikalų meniu iš „Gero skonio“ klubo partnerių pateiktų produktų. Renginio svečiai mėgavosi sūdytos parūkytos antienos griežinėliais su šviežiomis braškėmis ir apelsinų padažu; triušiena, paruošta žemoje temperatūroje, su pistacijomis, abrikosais, Burrata sūrio kremu ir karamelizuotais vytintais pomidorais. Tuomet ragauta antienos krūtinėlė su vyne virta kriauše ir aviečių kempine. Karštajam patiekalui patiektas brandintos jautienos didkepsnis su paprika, mėlynąja bulve, trumais, demi-glace padažu ir vyno redukcija. Na, o desertui skanautas saldėsis Rum baba. Prie patiekalų patiekti lietuviški uogų ir vaisių vynai.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Vakaro metu ragauti antienos, triušienos ir sausai brandintos jautienos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktosprodukcijos.Tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai, oprekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus. Vakaro metu įmonei atstovavo bei ją pristatė rinkodaros vadovė Rūta Burdzilauskaitė, teigusi: „Norėdami pažinti savo klientus, nuolat dalyvaujame mugėse, parodose, miestų šventėse. Čia ne tik čirškiname savo produkciją ir vaišiname lankytojus, bet ir išklausome jų pastabų bei lūkesčių. Bendraujant įgytą patirtį parsinešame į įmonėje veikiančią „minčių laboratoriją“, kurioje gimsta naujų produktų idėjos ir gardūs receptai. Viską kuriame ir išbandome patys, todėl rinkai visuomet pateikiame tik tuos produktus, kuriais tikime. Savo pirkėjams galime pasiūlyti ne tik itin kokybišką produkciją, bet ir aibę virtuvės šefų patarimų bei idėjų, kaip paįvairinti savo kasdienį bei šventinį stalą.“

Kaip renginio metu teigė vedėja Daiva Tamošiūnaitė, duona, kaip ir vanduo, yra neatsiejama ir labai svarbi mūsų kasdienės mitybos dalis. Na, o vienas „seniausių“ „Gero skonio“ klubo partnerių šį vakarą buvo „Vilniaus duona“. Tai didžiausia ir seniausia duonos kepykla Baltijos šalyse, įkurta dar 1882 m. Vilniuje. Per ilgus veiklos metus pirmąsias malkomis kūrenamas duonos kepimo krosnis pakeitė moderni įranga, o „Vilniaus duona“ tapo visos Lietuvos duona. Šiemet įmonė pasitinka jau 136-erių metų sukaktį. Vakaro metu įmonei atstovavęs Vitalijus Levon pristatė naujausius „Vilniaus duonos“ gaminius. Pasak jo, šiuo metu „Vilniaus duona“ kepa daugiau kaip 80-ies pavadinimų duonos gaminius ir nuolat džiugina pirkėjus naujomis idėjomis. Per parą įmonėje iškepamas net ketvirtadalis milijono įvairiausių kepinių.

„Gero skonio“ klubo svečiai vakaro metu mėgavosi vulkaninės kilmės natūraliu mineraliniu vandeniu „Borjomi“, kuriam renginyje atstovavo rinkodaros vadybininkas Vytautas Sidauga. Jau daugiau kaip 125 metus „Borjomi“ yra neatsiejama tradicinių gruziniškų vaišių dalis, daug metų jis itin mėgstamas ir vertinamas ir mūsų šalyje. „Borjomi“ vanduo pasižymi unikaliu skoniu, kurį tokį išskirtinį padaro būtent vulkaninės kilmės mineralai. „Borjomi“ skatina gyventi gardžiai, išbandyti ir atrasti dar daugiau naujų skonių.

Dar vienas „Gero skonio“ klubo partneris šį vakarą buvo UAB „Europola“, pristačiusi „Thinking cooking“ produkciją – BBQ kepimo maišelius. Tai puiki išeitis visiems, mėgstantiems orkaitėje arba grilyje ruoštus patiekalus, tačiau neturintiems laiko suktis virtuvėje. BBQ kepimo maišeliai ne tik sutaupo brangias minutes, bet ir palengvina maisto ruošimą bei pateikimą, be to, išsaugo tobulą produktų skonį, aromatą ir maistines savybes. Šiuose maišeliuose galima kepti pačius įvairiausius patiekalus: jautienos, kiaulienos, veršienos, paukštienos kepsnius, taip pat žuvį, jūrų gėrybes bei daržoves. Jei maistą pasirinkote kepti ant grotelių, iškart įvertinsite patiekalo gaminimo naudojant BBQ kepimo maišelius privalumus: produktų nereikia vartyti, nėra pavojaus,kad jie perkeps arba sudegs. Nebaisus net ir užklupęs lietus – ruošinuką perkelkite kepti į orkaitę, ir šventė įvyks bet kokiu oru…

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigia žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau aštuoniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.