Lėtai virti „Slow Cooked“ kiaulienos šonkauliai „XXL“ BBQ padaže

„Biovela“ pirmoji iš Lietuvos gamintojų pasiūlė vartotojams produktų, paruoštų pagal lėtojo virimo (angl. slow cooking) technologiją. Prieš porą metų pristačiusi rinkai lėtai virtus dviejų rūšių kiaulienos šonkaulius, šiuo metu „Biovela“ kviečia rinktis jau iš gerokai papildyto prekių asortimento. Be to, greta „Slow Cooked“ produktų linijos pristatoma dar viena, skirtingų pasaulio regionų virtuvių įkvėpta produktų linija „Street Food“, kviečianti paragauti įvairiausių pasaulio kampelių gatvės maistui būdingų skonių, greitai ir lengvai pasiruošti originalių patiekalų namų sąlygomis.

Sėkmė įkvėpė plėsti asortimentą

Prieš porą metų „Biovela“ pristatė pirmuosius „Slow Cooked“ linijos produktus: lėtai virtus „Slow Cooked“ kiaulienos šonkaulius „XXL“ BBQ padaže ir lėtai virtus „Slow cooked“ kiaulienos šonkaulius BBQ padaže. Išraiškingu klasikiniu skoniu, kurį jiems suteikia BBQ padažas, išsiskiriantys produktai sulaukė ne tik vartotojų simpatijų, bet ir profesionalų įvertinimo – 2018 m. Lietuvos pramonininkų konfederacija geriausių metų gaminių konkurse už lėtai virtus „Slow Cooked“ kiaulienos šonkaulius BBQ padaže „Biovelai“ skyrė auksą.

Paskatinta šių produktų sėkmės ir pripažinimo, „Biovela“ nutarė plėsti „Slow Cooked“ linijos asortimentą, taip pat padaryti jį universalų – tinkamą tiek žiemos, tiek vasaros sezonui, mat nauji šios linijos produktai patogūs kepti tiek grilyje, tiek orkaitėje. Bene pagrindinis šios linijos produktų privalumas – patogumas vartotojui, nes juos paruošti namų sąlygomis neužima daug laiko. Atsižvelgiant į šiuo metu vyraujančias tendencijas, akivaizdu, jog šiuolaikinis vartotojas taupo ir brangina savo laiką – nenori, o ir neturi galimybių užtrukti parduotuvėje rinkdamasis geriausius produktus ar vėliau namuose gamindamas. Tačiau visiems svarbu po įtemptos darbo dienos mėgautis kokybišku šiltu maistu. Orientuodamasi į tai, „Biovela“ nutarė pasiūlyti rinkai „Slow Cooked“ liniją, be to, dėjo visas pastangas, kad ir patys produktai būtų kuo kokybiškiau paruošti greitai gaminti, ir produktų pakuotė būtų kuo patogesnė, patikimesnė bei informatyvesnė.

„Biovelos“ pristatomos „Slow Cooked“ linijos produktai ruošiami naudojant lėtojo virimo technologiją, kai kepti mėsa ruošiama net 8–10 valandų iki 85 ºC temperatūroje. Taip gaminama ji neturi tiesioginio sąlyčio su karštu oru, todėl išlaiko drėgmę bei išskirtinį skonį – išlieka itin minkšta ir sultinga, slystanti nuo kaulo. Tokiu būdu paruoštus patiekalus pagaminsite itin greitai ir paprastai, o geras rezultatas – visada garantuotas.

Žiemos sezono favoritas – aluje marinuota lėtai virta karka

„Slow Cooked“ produktų linijos naujiena, kuri ypač tiks žiemos sezonui, – minkšta ir sultinga lėtai virta karka, kuriai subtilų aromatą ir poskonį suteikia puikiai derantis alaus marinatas. Norėdami karką pagaminti tinkamai – taip, kaip tai darydavo mūsų seneliai, užtruktume mažiausiai 8-ias valandas. O štai „Biovelos“ pristatomą lėtai virtą karką tereiks 45-ioms minutėms pašauti į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę arba 35-ias minutes troškinti troškintuve, nes visas lėtojo virimo darbas, užtrunkantis net iki 10-ies valandų, jau padarytas už jus!

Atradimas – lėtai virta šoninė

Bene didžiausias „Biovelos“ ir technologės atradimas – lėtai virta tailandietiška kiaulienos šoninė. Šis produktas pasirinktas todėl, kad lietuviai, kaip žinome, neabejingi šoninei, tačiau norėta pateikti ją kiek netikėtai, naujai. Rezultatas, tikime, nepaliks abejingų, maža to – lėtai virta šoninė anaiptol nėra riebi, ko daugelis prisibijo. Atvirkščiai – profesionaliai sutaisyta ir patiekta su priderintu padažu ji įgauna kitokių skonių, skatina atrasti šį produktą iš naujo.

Tarp lėtai virtų produktų rasime ne tik tailandietiškos šoninės, bet ir meksikietiškos plėšomosios kiaulienos bei jautienos. Pastarieji produktai, turintys ryškų tam tikram pasaulio regionui, šaliai būdingą atspalvį, prieskonį, priskiriami kitai „Biovelos“ pristatomai – „Street Food“ (liet. „Gatvės maisto“) – linijai.

Namuose paruošiamas gatvės maistas iš viso pasaulio

„Street Food“ (liet. „Gatvės maisto“) produktų liniją inspiravo visame pasaulyje paplitę maisto turgūs (angl. food markets), kurie, atvykus į bet kurį pasaulio kraštą, tampa viena lankomiausių vietų, nes leidžia pažinti tam tikrą regioną, šalį. Tai padaryti per tradicinius skonius yra ne tik paprasčiausia, bet ir maloniausia. Žmonės, grįžę iš kelionių, dažnai prisimena vietas, kurias aplankė, įspūdžius, kuriuos patyrė, ir, žinoma, maistą, kuriuo mėgavosi. Natūralu, kad tų egzotiškų skonių pasiilgstame – jie primena atostogas, atgaivina prisiminimus ir mintimis mus vėl nukelia į tolimas šalis. Norėdami suteikti vartotojams galimybę populiariausio įvairių pasaulio kampelių gatvės maisto lengvai ir be rūpesčių pasigaminti namuose, „Biovelos“ meistrai ir sukūrė „Street Food“ liniją. Ją sudarantys produktai puikiai tiks ne tik gardžiai vakarienei ruošti, bet ir papuoš šventinį stalą.

Kas vakarienei?

Klausimas „kas vakarienei?“ tapo dar vienu įkvėpimo šaltiniu, formuojant „Street Food“ linijos produktų asortimentą. Todėl, siekiant pateisinti kuo platesnio vartotojų rato poreikius bei lūkesčius, sukurta universali pačių įvairiausių produktų linija: čia rasite net kelių rūšių dešrelių, maltinį, vištienos, taip pat ir minėtų lėtai virtų produktų: šoninės, plėšomosios kiaulienos bei egzotiškais skoniais papildytos jautienos. Norėta, kad kiekvienas vartotojas galėtų be vargo susitaisyti, tarkime, Meksikos ar Jamaikos gatvės maistui būdingą patiekalą savo namuose, nes, pasak „Biovelos“ atstovų, vartotojai dabar yra daug smalsesni ir drąsesni išmėginti tai, ko dar nebandė, juos masina nauji skoniai ir kulinarinės patirtys.

Skonį sustiprinantys marinatai, padažai, prieskoniai

Siekiant sustiprinti produkto skonį ar atitaikyti, išgauti konkrečiai šaliai būdingas patiekalo skonines savybes, bene daugiausia dirbta ruošiant marinatus, parenkant prieskonius, kurie ir suteikia patiekalui tą egzotišką, į tolimus kraštus nukeliantį poskonį. Kai kurie produktai, tarkime, „Slow Cooked“ linijos kiaulienos šonkauliai bei „Street Food“ linijos tailandietiška šoninė, turi specialiai prie jų atrinktus padažus, pateikiamus nedideliuose indeliuose produkto pakuotės viduje. Prieš išimant iš orkaitės, lėtai virtus produktus rekomenduojama patepti pakuotėje esančiu padažu ir tuomet baigti kepti, kad patiekalas įgautų reikiamą skonį ir aromatą.

Ant pakuočių – tiek šalių atributika, tiek gamybos rekomendacijos

„Street Food“ produktų linijos pakuotės jau savaime pateikia užuominą, kokiam kraštui būdingą gatvės maisto patiekalą susitaisysite. Tarkime, marinuotos jamaikietiškos jerk vištienos pakuotę puošia Jamaikos, o amerikietiškų šviežios jautienos maltinių pakuotę – Amerikos vėliava.

Kitoje pakuotės pusėje pateikiamos rekomendacijos vartotojui, kaip ir su kokiais ingredientais konkretų produktą patariama vartoti. Pavyzdžiui, plėšomoji kiauliena gali būti patiekiama ir kaip atskiras patiekalas, ir pasitarnauti kaip tam tikrų patiekalų priedas: ji tiks ruošiant salotas, picą, sumuštinius, tortiliją ir kt. Tai – ne detalūs receptai, o tarsi užuominos, kur, kaip gali šį produktą panaudoti, taip pat paskatinimas eksperimentuoti, nes, sakykim, įsigijus net ir 5-ias to paties produkto pakuotes, 5-ias dienas galėsite mėgautis 5-iais (o gal ir daugiau?) skirtingais patiekalais.

„Street Food“ produktų linijos asortimentas

Viso pasaulio populiariausius gatvės maisto produktus jungiančią „Streed Food“ liniją sudaro: lėtai virta tailandietiška kiaulienos šoninė, lėtai virta (plėšomoji) meksikietiška kiauliena ir jautiena, marinuota jamaikietiška jerk vištiena, pagardinta aromatingomis žolelėmis, muskatu, kvapiaisiais pipirais; taip pat amerikietiški šviežios jautienos maltiniai, su kuriais tobulą mėsainį susikursite patys; amerikietiška legenda kitaip – marinuoti amerikietiški kiaulienos šonkauliukai vyšnių BBQ marinate; kepamosios meksikietiškos „Longaniza“ dešrelės – tai sultingos kiaulienos dešrelės, pagardintos aitriosiomis paprikomis, kalendromis, svogūnais ir česnakais. Šių prieskonių derinys suteikia ryškų skonį, bet ne aštrumą. Asortimentą papildo kepamosios vokiškos „Bratwurst“ dešrelės, kurios tobulai tiks su troškintais kopūstais ir keptomis bulvėmis, bei kepamosios vokiškos „Weisswurst“ dešrelės, prie kurių derės ne tik šviežios, grilyje keptos ar troškintos daržovės, bet ir švelnios grūdėtosios garstyčios. Taigi nuo šiol viso pasaulio populiariausiais gatvės maisto hitais galite mėgautis ir savo namuose ir kasdien stebinti originaliais patiekalais šeimą ar papildyti pasaulio skoniais šventinį stalą.

Daugiau informacijos „Biovelos“ internetinėje svetainėje.

©Žurnalas „Geras Skonis“

Kristina Noreikienė

Kristina Noreikienė

Straipsnių autorė

 

Su „Geru skoniu“ bendradarbiauju jau nuo 2004 metų. Per tuos daugiau nei dešimtį metų keitėmės abu – ir žurnalas, ir aš ☺ Augome, tobulėjome, subrendome ir… tapome neatskiriama vienas kito dalimi.
Mano straipsnių temos – interjerai, restoranų, viešbučių pristatymai, asmenybės, porceliano istorija, dizainas / mada, papuošalai, parodų apžvalgos, baldai, indai; kava, kokteiliai ir daugelis kitų.