Dariaus Gumbrevičiaus nuotr.

Ar tikrai tik centrinės miestų dalys ir senamiesčiai traukia lankytojus? Kartais norisi pasprukti nuo šurmulio ir tiesiog pasimėgauti artimųjų kompanija bei kokybišku maistu ar šviežutėliu desertu.

Naujas, jaukiai obelų sodų ir liepų alėjų apsuptame Vilniaus Pavilnio rajone įsikūręs restoranas jau tapo mėgstama šeimų ir bičiulių susibūrimo vieta ieškantiems privatumo ir ramybės.

Šių metų liepos mėnesį duris atvėrusio restorano neįmanoma nepastebėti iš tolo: ištaigingas pastatas ir logotipe unikalia ornamentika atskleista restorano filosofija. „Šis simbolis – tai ilgo produktų kelio ir gamybos proceso, skiriant ypatingą dėmesį lokališkumui, atvaizdavimas. Taip pat ir atidumas aukščiausiai kokybei bei meistriškumui, kad ilgai išliktų teigiami įspūdžiai ir svečias norėtų sugrįžti. Pavadinimą bei logotipą, žinoma, galime sieti ir su mūsų adresu – Juodasis kelias 37“, – pasakoja restorano vadovė Kristina Chatkevičienė.

Kokybė ir meniu vaikams

Restorano virtuvės komanda ne veltui į meniu įtraukė ir vaikams skirtų patiekalų. Kristina pastebėjusi, jog neretai šeimoms trūksta vietų, kuriose ir mažieji galėtų rinktis patiekalus: „Meniu specialiai kūrėme tokį, kad suaugusieji galėtų ramiai skanauti antieną su polenta ar šviežiai keptą skumbrę, o vaikai – mėsos kukulaičius ar sveikus mini mėsainius bei gausybę desertų.“

„ Long Road“ restoranui itin svarbi produktų kilmė, kokybė, šviežumas bei sezoniškumas: vasaros meniu vyravo šviežios daržovės, uogos, žuvies patiekalai, rudenį – moliūgai, lankytojų pamėgta šilkinė baravykų sriuba. Žiemos sezonui planuojami sotesni mėsos patiekalai. K. Chatkevičienė pastebi, kad svečiai mėgsta eksperimentuoti ir drąsiai išbando visas naujienas, tačiau neretai sulaukiama ir nuolatos besilankančių svečių, kurie atvyksta tik dėl ėrienos šonkauliukų ar jau minėtos baravykų sriubos.

Privati pobūvių salė

Jei ieškote vietos, kurioje galėtumėte laisvai ir patogiai jaustis drauge su savo artimaisiais, mėgautis šviežiai ruoštais patiekalais bei desertais – „Long Road“ restoranas tam specialiai sukūrė atskirą erdvę antrame aukšte. Pobūvių salė įrengta taip, kad bet kokia proga būtų lengvai dekoruojama pagal svečio poreikį, skonį ar šventės temą.

Restorano virtuvės komanda visuomet atsižvelgia į klientų poreikius ir pasiūlo tinkamiausią sprendimą: „Visus patiekalus, esančius meniu, galima užsakyti ir privačioms šventėms – joms esame įkūrę atskirą privačią erdvę. Kone kasdien sulaukiame klausimų dėl vestuvių, krikštynų, gimtadienių ar įmonių renginių. Kiekvienai šventei teikiame atskirą pasiūlymą, atitinkantį svečių poreikius, mitybos ypatumus ar šventės temą. Galime pasiūlyti visą spektrą paslaugų – nuo įvairių užkandžių, šiltų patiekalų, desertų ir tortų, gėrimų iki stalų dekoravimo, renginio vedėjo, fotografo ar muzikantų. Mes padedame klientams taupyti laiką ir pasirūpiname visomis detalėmis, o svečiams telieka mėgautis švente“, – džiaugiasi restorano vadovė.

Abejingų nepaliekantys desertai

Vienas iš restorano išskirtinumų – čia pat įkurtas konditerijos cechas, kuriam vadovauja Jolanta Labul. Daugiau nei dvidešimt metų desertų gaminimo srityje dirbanti moteris yra pelniusi aukso medalį 2016-aisiais Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF), LRVKKA inicijuotame konkurse „Konditeriai, įkvėpti mados“. J. Labul yra įvairių konkursų prizininkė, dirbo bei patirties sėmėsi restorane „14Horses Brasserie“, įsikūrusiame viešbutyje „Pacai“.

J. Labul sako, kad desertai, kaip ir visi meniu esantys patiekalai, privalo kasdien būti švieži, pagaminti iš kokybiškų ir kuo natūralesnių ingredientų, todėl kiekvieną dieną ji ruošia svečių jau pamėgtus prancūziškus migdolinius orinukus (macarons), panakotą, keksiukus, tortus.

„Nors klientai ir mėgsta itališkus, prancūziškus saldėsius, tačiau vienas dažniausiai užsakomų desertų yra klasikinis medaus tortas, kurio gamybai naudojame tik natūralius ingredientus. Vaikams specialiai darome sveikus natūralių vaisių saldainius, visų grūdo dalių avižinius sausainius. Taip pat svarbu paminėti, jog mes patys kepame visų grūdo dalių duoną. Jos taip pat galite įsigyti mūsų restorane arba užsisakyti“, – pasakoja restorano konditerė.

Rodos, jog šiame restorane viskas sukurta svečiui ir geriausioms jo gastronominėms patirtims: nuo besišypsančių ir maloniai pasitinkančių padavėjų, kruopščiai atrinktų indų ir patiekalų iki profesionalios konditerės paruoštų desertų, užtvirtinančių gardžių pietų ar vakarienės pabaigą.

„Stengiamės puoselėti aukštą aptarnavimo kultūrą, sukurti aplinką, į kurią visuomet norisi sugrįžti, ir pasiūlyti meniu, atspindintį profesionalų „Long Road“ restorano virtuvės komandos darbą. Kiekvienas svečias yra svarbus ir laukiamas“, – kviečia vadovė K. Chatkevičienė.

Daugiau informacijos rasite „Long Road“ Facebook paskyroje.

©Žurnalas „Geras Skonis“

Asta Navikaitė

Asta Navikaitė

Straipsnių autorė

 

Esu gastronomijos entuziastė, visada seku Lietuvos ir pasaulio naujienas, susijusias su maisto bei gėrimų kultūra, artimai bendrauju su Lietuvos restoranų bendruomene ir džiaugiuosi, kad Lietuva žengia koja kojon su gastro mada, tačiau ir išlaiko unikalumą tarptautiniu aspektu.