• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Kalėdinis laikotarpis kupinas stebuklų, netikėtumų. Vieniems tai – poilsio, šventimo metas, kitiems – pats darbymetis. Vieni užrakina duris ir išeina pasitikti Naujųjų metų nusimetę nuo pečių visus rūpesčius, užmiršę kasdienius darbus, kiti gi pluša, kad sukurtų šventę aplinkiniams ir tampa neatsiejama jos dalimi. Apie tai, kaip šventes pasitinka, kaip joms ruošiasi, puošiasi mūsų šalies restoranai bei viešbučiai, galiausiai – kokios tradicijos vyrauja šeimos rate, kai užsiveria durys ir atsiveria širdys, pagrindinėje šio numerio temoje kalbamės su trimis pripažintais virtuvės šefais. Visi jie – ne lietuviai. Visi – dirbantys ir gyvenantys Lietuvoje. Visi – išsaugoję savo šaknis, kultūrą, tradicijas ir kartu kuriantys naujas, brėžiantys naują savo likimo liniją jiems egzotiškoje… Lietuvoje. Visi jie – ypač charizmatiškos asmenybės, be galo šilti žmonės, įdomūs pašnekovai ir tikri savo srities profesionalai. Tai liudija ne tik vertinga patirtis, sukaupta dirbant skirtingose pasaulio šalyse įsikūrusiuose, „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose bei 5 žvaigždučių viešbučiuose, bet ir pasiekimai mūsų šalyje, patekus ir jau antrus metus išlikus tarp 30-ies geriausių Lietuvos restoranų. Jie – tai: viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ restorano „Telegrafas“ vyriausiasis virtuvės šefas Javieras Lopezas, restorano „Renaissance“ šeimininkas ir virtuvės šefas Mickey Bhoite’as ir restorano „Gaspar’s“ įkūrėjas bei virtuvės šefas Gasparas Fernandesas.

Šiame numeryje siūlome jums tris įdomius ir tikrai šventiškus pokalbius, šalia kurių rasite mūsų kalbintų virtuvės šefų dovaną jums: šventinių patiekalų receptus. Jais pasinaudoję galėsite nustebinti savo draugus ir artimuosius per šių metų šventes. Visi šie valgiai ne tik dvelkia Kūčių ramybe, Kalėdų dvasia, Naujųjų metų iškilmėmis, bet ir atskleidžia egzotiškų šalių, iš kurių kilę mūsų pašnekovai, švenčių tradicijas tiek šeimos rate, tiek prabangiuose „Michelin“ žvaigždutėmis nusagstytuose restoranuose ar 5 žvaigždučių viešbučiuose.

Taigi įdomaus skaitymo ir skanių švenčių!

GERO SKONIO komanda