• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„Balzac“ virtuvės šefai Darius Brazauskas ir Gražina Šavelo

2018 m. lapkričio 5-11 dienomis penkiuose šalies mietuose vyko Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Šios, penktosios, Gastronomijos savaitės metu degustuoti specialių savo meniu kvietė net 33 restoranai Vilniuje, Vilniaus rajone, Kaune bei pajūryje. Svečiai pažindinosi su skirtingomis virtuvėmis bei maisto gamybos technologijomis, ragavo specialiai šiam festivaliui parengtus patiekalus ir, žinoma, atrado naujų skonių.

Taip pat lapkričio 5-10 dienomis internete, Skonis.lt svetainėje, vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį festivalio restoraną. 25 balsuojantieji laimėjo pakvietimus į maisto ir gėrimų parodą „BAF“ Litexpo parodų rūmuose.

Šiemet Gastronomijos savaitės svečiai buvo ypač aktyvūs – už restoranus atiduoti net 546 balsai. Užtikrinta balsų persvara Gastronomijos savaitės žvaižgdės apdovanojimą laimėjo Vilniuje įsikūręs restoranas „Balzac“, vadovaujamas virtuvės šefės Gražinos Šavelo. Didelio palaikymo susilaukė ir kiti festivalio dalyviai. Štai favoritų penketukas:

  1. „Balzac“, Vilnius (26,9%)
  2. “Restoranas 4”, Palanga (15,0%)
  3. „Amandus“, Vilnius (11,4%)
  4. „Vila Komoda“, Palanga (8,3%)
  5. „El Mercado“, Vilnius (7,0%)
  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždės apdovanojimai vyko „BAF“ Litexpo parodų rūmuose, VIRTUVĖS STUDIJOJE. Nugalėtojams buvo įteiktas žvaigždės ženklas ir žurnalo Geras skonis prenumerata.

Kaip visuomet, Gastronomijos savaitę lydėjo daugiau gastronominių renginių: Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF, tarptautinė paroda „Baltshop.Balthotel.Baltgastro“, ekskursijos „Didikų vaišės pas kuchmistrus“, „Ilgių vaišės kaimo lofte“, „Šiuolaikiniai turgaus skoniai“, „Skaniausias kąsnelis visada pasiekdavo Kauną! Ar tikrai?..“, „Gastronomija Kaune nuo seniausių laikų iki tarpukario“. Kauno kino centre „Romuva“ buvo rodomi Gastronomijos savaitei skirti kulinariniai filmai.

Gastronomijos savaitę organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, parodų rūmai LITEXPO, Kauno miesto savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, žurnalas GERAS SKONIS bei portalas SKONIS.LT.

„Tai mūsų pirmoji Gastronomijos savaitė, todėl be galo džiaugiamės tokiu sėkmingu dalyvavimu. Sulaukėme daugybės svečių, o puikus jų įvertinimas – didžiausia paskata mums“ – plačiai besišypsodama kalbėjo restorano direktorė Jadvyga Lobul.