2019 m. gegužės 20 – 26 dienomis vyks jau šeštoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, portalas SKONIS.LT, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė, Šiaulių miesto savivaldybė.

Šiemet pirmą kartą savaitė rengiama vasaros sezono išvakarėse, kuomet restoranų šefai pasirengę lankytojus nustebinti naujovėmis, šviežiomis gamtos gėrybėmis, o ilgi ir šilti vakarai leidžia mėgautis puikiu maistu lauko terasose, kiemeliuose ar net gamtos apsuptyje.

Kita naujiena – išsiplėtusi festivalio geografija. Paskutinė gastronomijos savaitė rengta Vilniuje, Trakuose, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje, o šiemet dalyvaujančių miestų – dar daugiau. Tokiu būdu tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą.

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti gastronomijos savaitės žvaigždę. Restoranams tai – išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi. Puikus pavyzdys – 2018 m. gastronomijos savaitės žvaigždę laimėjęs restoranas „Balzac“ Vilniuje. „Tai mūsų pirmoji Gastronomijos savaitė, todėl be galo džiaugiamės tokiu sėkmingu dalyvavimu. Sulaukėme daugybės svečių, o puikus jų įvertinimas – didžiausia paskata mums“ – po apdovanojimo ceremonijos šypsenos neslėpė restorano direktorė Jadvyga Lobul.

Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai bus kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu. Rinkinio asmeniui kaina: 10 Eur, 20 Eur arba 30 Eur. Restoranai registracijos formą ras čia.

Skanių Jums įspūdžių!