Didysis šio numerio projektas – Izraelio virtuvės pristatymas! Jį įgyvendinome drauge su Izraelio ambasada Lietuvoje. Juo stengiamės supažindinti skaitytojus su mums dar menkai pažįstama Izraelio virtuve. Tiesą sakant, bene pirmas klausimas, kurį dauguma užduoda kalbant apie Izraelio virtuvę: ar tai tas pats, kas žydų virtuvė, arba: ar tokia sąvoka kaip Izraelio virtuvė apskritai egzistuoja? Šie klausimai nėra iš piršto laužti. Izraelio virtuvės kompleksiškumą, jaunystę bei įvairialypiškumą, dėl ko tampa sunku ją apibrėžti, lėmė daugybė politinių ir istorinių, klimatinių ir kitų priežasčių. Visgi dėl to faktas, kad Izraelio virtuvė – tai tarsi daugybės tautų virtuvių mišinys su žydišku prieskoniu, neleidžia teigti, jog ši virtuvė neegzistuoja. Atvirkščiai – sugėrusi Artimųjų Rytų, Viduržemio regiono, Šiaurės Afrikos bei Europos tautų virtuvių skonius, kvapus bei ypatybes, ji tapo viena labiausiai vertinamų ir puoselėjamų šiuo metu modernių virtuvių pasaulyje. Apie visa tai skaitykite mūsų autorės Kristinos Noreikienės straipsnyje „Izraelio virtuvės paslaptys“, o susipažinę teoriškai, šokite į lėktuvą ir skriskite išmėginti praktiškai. Žurnale rasite išsamiai pristatytus geriausius Izraelio restoranus ir visą geriausiųjų 30-uko sąrašą.

Nors dažnai kalbame apie pasaulio geriausiuosius, svarbiausia savo misija laikome pasakoti apie savus, dirbančius ir kuriančius čia, Lietuvoje. Šį pavasarį „Gero skonio“ komanda kviečia drauge pasižvalgyti po, mūsų nuomone, vienus geriausių Kauno restoranų: „Monte Pacis“ Pažaislyje, „Medžiotojų užeigą“ Rotušės aikštėje, „Dia“ Laisvės alėjos pašonėje ir „Nüman“ Nemuno gatvėje. Net jeigu jau esate čia buvę, tikime, kad mūsų įžvalgos bei atradimai paskatins dar sykį čia sugrįžti.

Na, ir kaip ir kasmet, pavasario numeryje jums pristatome autoritetingos Niujorko bendrovės „Baum + Whiteman“ skelbiamas prognozes, kokios gastronomijos mados užplūs pasaulio virtuves šiais metais. Ši 1970-aisiais įkurta JAV bendrovė pasaulyje vertinama kaip viena profesionaliausių maisto ekspertų komandų. Taigi, ką byloja viso pasaulio šefų maldaknygė? Ir ko būtinų būtiniausiai reikėtų šiais metais paragauti, skaitykite mūsų autorės Jolantos Vitkutės straipsnyje „2018-ųjų gastronomijos mados“.

 

Atradimų pavasario!

GERO SKONIO komanda