• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Planuodami naujo numerio temas visada stengiamės atsakyti į klausimus: KĄ? KUR? ir KAIP? Ką ragauti, kur ragauti ir kaip ragauti, kad patirtume didžiausią malonumą?

KĄ? Šį pavasarį kviečiame skanauti desertus! Pajutę augantį skaitytojų susidomėjimą konditerija, tarėme sau: kada, jei ne dabar? Taip pagrindinėje šio numerio temoje nugulė „Tiksliojo konditerijos meno burtai“. Ruošdami šią medžiagą, pradžioje atsispyrėme nuo vietinių aktualijų. Vėlyvą rudenį vykęs Vyno ir desertų derinių čempionatas pasufleravo, kas gi tie šių dienų aktyviausieji, galintys papasakoti apie restoranų desertus ir konditerių darbo subtilybes. Pakeliui atsirado ir daugiau pašnekovų, padėjusių į konditerijos pasaulį žvilgtelėti iš įvairiausių perspektyvų: nuo užsienio madų iki mūsų kultūros, nuo sveikuoliškumo tendencijų iki alternatyvių skonių paieškų.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Skelbdami šiltojo sezono pradžią, straipsnyje „Pavasarį pasitinkame BBQ stiliumi“ kalbame apie laužo liepsnose gimstančius patiekalus ir kaip, naudojant paprasčiausius padažus, prieskonių mišinius bei glazūrą, jiems suteikti skonius, aptinkamus nuo Teksaso iki Tokijo.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Atsigaivinkime sula! Tuo metu, kai pasaulis ryžtingai dairosi alternatyvų gigantiškiems gaiviųjų gėrimų rinkos žaidėjams ir į aukštumas kelia kokosų vandenį, natūralų limonadą, matę ar izotoninį vandenį, drąsūs lietuviai pasaulinei rinkai siūlo gamtos gėrybę, kuri visada buvo šalia kiekvieno iš mūsų ir su kuria daugeliui asocijuojasi magiškasis pavasaris, miško turtai ir žiupsnelis paslapties. Kiekvienas jos bent kartą ragavo, tačiau mažai kas pamėgino išgauti… Apie ją skaitykite straipsnyje „Pavasaris, drąsūs lietuviai ir sula“.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

KUR? Atgimusiuose Lietuvos dvaruose! Po ilgų nebūties metų dvarai sugrįžo. Lietuvoje šis procesas gerokai sudėtingesnis nei panašaus likimo objektų Vakarų Europoje, todėl kiekvienas sėkmės atvejis vertas didelio palaikymo. Išskirtiniame šio numerio projekte „Dvarų istorijos“, kuris apima daugiau nei 20 puslapių, į akiratį pakliuvo pažangiausios buvusios istorinės bajorų dvarų sodybos, kurių pagrindinė veikla šiandien – erdvių nuomos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikimas. Be kelių pavienių išimčių, nuošalyje liko privatūs dvarai-rezidencijos, dvarai-muziejai, dvarai, priklausantys vietos bendruomenėms bei savivaldybėms, nors dalis jų taip pat teikia įvairaus pobūdžio turizmo paslaugas.

Arba nuostabiose mūsų virtuvėse. Straipsnyje „Kokia bus jūsų virtuvė?“ apžvelgiame jau 14-us metus rengiamo „Metų interjero / Auksinės paletės“ konkurso geriausiais pripažintus virtuvės projektus.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

KAIP? Pavyzdžiui, nealkoholinius kokteilius derindami prie patiekalų. Besikeičiantys klientų poreikiai veikia visą gėrimų industriją: gamintojai, barų vadovai, barmenai turi išlikti inovatyvūs ir siūlyti įdomias receptūras, atidžiai sekti tendencijas. Jas pristatome straipsnyje „Nealkoholiniai gėrimai: nulis laipsnių – begalybė skonių“.

Ir, be abejo, vynui skanauti parinkdami tinkamos formos taurę.  Tai lyg raktas, padedantis atrakinti gėrimo aromatą, kurį užkodavo gamta, kūrė vyndarys ir laikas. Neapgalvotai pasirinkta taurė gali vienu akimirksniu išbarstyti metų metus kurtą subtilią vyno kvapo puokštę arba taip ir palikti ją neišskleidusią subtiliausių aromatų. Kaip išsirinkti taurę, atsakymą rasite straipsnyje „Tobula vyno taurė – skaidri, elegantiška ir tinkamo dydžio“.

Čia paminėti vos keli pavasarinio numerio straipsniai. Versdami puslapį po puslapio rasite ir daugiau KĄ? KUR? Ir KAIP?

„Gero skonio“ komanda