• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Vienas žinomiausių virtuvės šefų Lietuvoje Ruslanas Bolgovas, minėdamas savo veiklos 25-metį, pradėjo „25 skonių istorijų“ gurmanišką turą po Lietuvą. Pirmoji degustacinė vakarienė įvyko išskirtinėje vietoje Palangoje įsikūrusiame restorane „Gradiali“. Pagundai paragauti virtuvės meistro patiekalų neatsispyrė ir legendinis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Eurelijus Žukauskas su žmona Jolanta.

Kaip teigia J. Žukauskienė, drauge su vyru jie yra didžiuliai R. Bolgovo talento gerbėjai. Todėl išgirdę apie šį turą, nusprendė nepraleisti išskirtinės galimybės apsilankyti degustacinėje vakarienėje, kuri paliko labai puikius įspūdžius. „Viskas buvo apgalvota, suderinta, išieškota. Didžiulis dėmesys maistui, aplinkai, o visų svarbiausia – Ruslano charizma ir begalinė meilė tiems, kas mėgaujasi jo maistu“, –  susižavėjimo neslėpė J. Žukauskienė.

Gerų žodžių apie virtuvės profesionalą Ruslaną ir jo talentą kurti išskirtinius patiekalus negailėjo ir garsus Lietuvos krepšininkas E. Žukauskas.

„Mes Ruslaną pažįstam apie penkerius metus. Turėjom garbės ne kartą jį pakviesti ir į savo šeimos šventes, taip pat mėgavomės jo kurtais patiekalais ir pas draugus. Iki šiol visi prisimena tuos vakarus su Ruslanu ir jo šedevrais “, – kalbėjo krepšininkas.

Ilgus metus savo kulinariniais atradimais stebinęs ne vieną pramogų pasaulio žvaigždę, gaminęs net pačiam serui Eltonui Johnui, savo veiklos 25-čio proga R. Bolgovas nusprendė savo patirtimi ir kūryba pasidalinti su skirtinguose Lietuvos miestuose gyvenančiais ir virtuvės menui neabejingais žmonėmis.  Pirmoje turo „25 skonio istorijos“ degustacinėje vakarienėje Ruslanas sulaukė beveik šimto jo kulinarinių sprendimų gerbėjų.

„Šį kartą svečius lepinau penkiais patiekalais, kurie artimi žemaitiškam kraštui, tačiau sprendimai buvo neįprasti, nes į patiekalų receptūras buvo įtraukti pasaulio virtuvės elementai. Galima sakyti – žemaitiškai pasaulietiški. Šiam Lietuvos kraštui būdinga neriebi mėsa, tačiau pagrindiniam patiekalui pasirinkau kiaulienos šonkauliukus su spanguolių kremu, burokėlių ir violetinių saldžiųjų bulvių gratinu, kad įrodyčiau, jog teisingai paruošta šonkauliukų mėsa ne tik neriebi, bet ir be galo skani“, –  savo sprendimais dalinosi R. Bolgovas. Kaip pats teigia, pirmoji vakarienė praėjo puikiai, jaudulys persipynė su pasididžiavimu, nuovargis su pasitenkinimu, o tai vainikavo susižavėjimo kupini svečių žvilgsniai bei žodžiai.

„Laikas bėga nenumaldomai, tad nors kitas renginys tik kovo 23 d. Biržuose, Sodeliškių dvare, aš jau šiandien tam ruošiuosi ir laukiu visų, kurie drąsiai su manim nori panirti į eksperimentų jūrą“, – su šypsena kalbėjo virtuvės šefas.

Gurmaniškas turas „25 skonio istorijos“ keliaus per visą Lietuvą: Kauną, Anykščius, Marijampolę, Panevėžį̨, Druskininkus, Šiaulius, Palangą, Trakus, Klaipėdą, o jį vainikuos grandiozinis renginys Vilniuje.