Siūlome išbandyti Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento virtuvės šefo Luko Semeževičiaus pasiūlytus receptą su be antibiotikų išauginta kiauliena.

Aštrus kiaulienos sprandinės kepsnys su apelsininėmis daržovėmis
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Aštrus kiaulienos sprandinės kepsnys su apelsininėmis daržovėmis
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
2
Porcijos
2
Gaminimo instrukcijos
  1. Svogūną, česnako skilteles, aitriąją papriką, aliejų ir prieskonius sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautu marinatu ištrinkite mėsą ir palikite marinuotis mažiausiai 2 val.
  2. Daržoves supjaustykite didesniais, tačiau plonais gabalais. Jas marinuokite apelsino minkštime su prieskoniais ir aliejumi mažiausiai 1 val.
  3. Kiaulieną kepkite ant įkaitintų riebalų po 1,5 min. kiekvieną pusę.
  4. Daržoves kepkite ant sausos keptuvės, kol apskrus ir suminkštės. Likusį marinatą nuo daržovių supilkite į prikaistuvį ir virkite, iki sutirštės.
  5. Į lėkštę sudėkite daržoves, ant jų guldykite mėsą, pagardinkite apelsininiu padažu.

Maistinė vertė
Aštrus kiaulienos sprandinės kepsnys su apelsininėmis daržovėmis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 517 Kalorijos iš riebalų 243
% Dienos norma*
Riebalai 27g 42%
Sotieji riebalai 8g 40%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 191mg 64%
Natris 857mg 36%
Kalis 837mg 24%
Protein 65g 130%
Kalcis 5%
Geležis 14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu