Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- Salotoms
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių
- 1 raugintas agurkas
- 1 pomidoras
- 1/2 raudonojo svogūno
- saujelė mėsgtamų prieskoninių žolelių
- Padažui
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. obuolių acto
- 1 a. š. tirpinto medaus ar agavų sirupo
- 1 a. š. Dijon garstyčių
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Peiliu smulkiai supjaustykite agurką bei pomidorą.
- Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keletą minučių keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus.
- Gerai sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Išmaišykite avinžirnius su padažu ir daržovėmis. Puoškite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis (ypač tiks krapai, svogūnų laiškai, įvairūs daigai).
Maistinė vertė
Avinžirnių ir daržovių salotos
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1134
Kalorijos iš riebalų 621
% Dienos norma*
Riebalai 69g
106%
Sotieji riebalai 9g
45%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 46g
Natris 2081mg
87%
Kalis 1365mg
39%
Angliavandeniai 107g
36%
Skaidulinės medžiagos 28g
112%
Cukrus 29g
Protein 30g
60%
Vitaminas A
41%
Vitaminas C
45%
Kalcis
17%
Geležis
48%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu