
Aleksandrs Košanskis
Profesionalus virtuvės šefas iš Latvijos Aleksandrs Košanskis restoranų versle dirba jau dvylika metų, vyriausiuoju virtuvės šefu – šešerius. Savo kelią į kulinariją pradėjo nuo praktikos žinomuose užsienio restoranuose, tarp jų – ir Mišelino žvaigždutėmis įvertinti restoranai Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Suomijoje. 2019 metų rugsėjį pradėjo vadovauti „Beef Room“ restoranui Hilton Garden Inn viešbutyje Vilniuje. Socialinėse medijose yra žinomas Šefo Dinamito (@chef_dinamit) slapyvardžiu.
Porcijos |
4 |
Porcijos |
4 |
Ingredientai
- 160 g ožkų pieno sūrio
- 40 g Provanso žolelių salotų
- 2 - 3 vnt. obuolių sultyse virti ir marinuoti burokėliai (raudoni ir geltoni)
- 80 g 31% riebumo grietinėlės
- 40 g aviečių acto perlų
- kapotų graikinių riešutų
- kapotų lazdyno riešutų
- 2 v. š. kanapių sėklų aliejaus
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelis druskos
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Sutrinkite ožkų pieno sūrį su grietinėle iki kremo konsistencijos ir sudėkite į konditerinį maišelį.
- Pasirinkite 2 - 3 obuolių sultyse marinuotus burokėlius. Kad patiekalas gražiau atrodytų, verta pasirinkti tiek raudoną, tiek geltoną burokėlį. Juos supjaustykite kaip įmanoma ploniau, gražiais diskais.
- Tuomet burokėlio diską lenkite per pusę ir į sulenkimą įpurkškite ožkos sūrio kremo (apie 3 g vienam griežinėliui). Porcijoje turi būti apie 9 – 10 burokėlių griežinėlių.
- Burokėliai su ožkos sūriu išdėliojami lėkštėje ant Provanso žolelių (Mesclun salotų) lapelių, pabarstoma aviečių acto perlais bei kapotais riešutais (nebūtinai).
- Galiausiai patiekalas lengvai pašlakstomas kanapių sėklų bei alyvuogių aliejais. Galite užbarstyti truputį druskos pagal savo skonį.
Šefo patarimas: kad būtų dar skaniau, galite išvirti burokėlius natūraliose obuolių sultyse, paskanintose šaukšteliu cinamono, anyžiais ir druska.
Maistinė vertė
Burokėlių ravioliai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 320
Kalorijos iš riebalų 270
% Dienos norma*
Riebalai 30g
46%
Sotieji riebalai 12g
60%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 46mg
15%
Natris 307mg
13%
Kalis 164mg
5%
Angliavandeniai 6g
2%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 4g
Protein 9g
18%
Vitaminas A
33%
Vitaminas C
7%
Kalcis
9%
Geležis
7%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu