Aleksandrs Košanskis

Aleksandrs Košanskis

 

Profesionalus virtuvės šefas iš Latvijos Aleksandrs Košanskis restoranų versle dirba jau dvylika metų, vyriausiuoju virtuvės šefu – šešerius. Savo kelią į kulinariją pradėjo nuo praktikos žinomuose užsienio restoranuose, tarp jų – ir Mišelino žvaigždutėmis įvertinti restoranai Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Suomijoje. 2019 metų rugsėjį pradėjo vadovauti „Beef Room“ restoranui Hilton Garden Inn viešbutyje Vilniuje. Socialinėse medijose yra žinomas Šefo Dinamito (@chef_dinamit) slapyvardžiu.

Burokėlių ravioliai
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Burokėlių ravioliai
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
4
Porcijos
4
Gaminimo instrukcijos
  1. Sutrinkite ožkų pieno sūrį su grietinėle iki kremo konsistencijos ir sudėkite į konditerinį maišelį.
  2. Pasirinkite 2 - 3 obuolių sultyse marinuotus burokėlius. Kad patiekalas gražiau atrodytų, verta pasirinkti tiek raudoną, tiek geltoną burokėlį. Juos supjaustykite kaip įmanoma ploniau, gražiais diskais.
  3. Tuomet burokėlio diską lenkite per pusę ir į sulenkimą įpurkškite ožkos sūrio kremo (apie 3 g vienam griežinėliui). Porcijoje turi būti apie 9 – 10 burokėlių griežinėlių.
  4. Burokėliai su ožkos sūriu išdėliojami lėkštėje ant Provanso žolelių (Mesclun salotų) lapelių, pabarstoma aviečių acto perlais bei kapotais riešutais (nebūtinai).
  5. Galiausiai patiekalas lengvai pašlakstomas kanapių sėklų bei alyvuogių aliejais. Galite užbarstyti truputį druskos pagal savo skonį.

Šefo patarimas: kad būtų dar skaniau, galite išvirti burokėlius natūraliose obuolių sultyse, paskanintose šaukšteliu cinamono, anyžiais ir druska.

 

Maistinė vertė
Burokėlių ravioliai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 320 Kalorijos iš riebalų 270
% Dienos norma*
Riebalai 30g 46%
Sotieji riebalai 12g 60%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 46mg 15%
Natris 307mg 13%
Kalis 164mg 5%
Angliavandeniai 6g 2%
Skaidulinės medžiagos 2g 8%
Cukrus 4g
Protein 9g 18%
Vitaminas A 33%
Vitaminas C 7%
Kalcis 9%
Geležis 7%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu