Geltonasis karis su lašiša
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas. Kepsninės priedai : ketaus grotelės ir ketaus puodas.
Geltonasis karis su lašiša
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas. Kepsninės priedai : ketaus grotelės ir ketaus puodas.
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
4asmenys 15minučių 70minučių
Porcijos Prep Time
4asmenys 15minučių
Gaminimo laikas
70minučių
Ingredientai
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
Gaminimo instrukcijos
Paruošimas
  1. Uždekite kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 150 °C.
  2. Tuo tarpu pradėkite ruošti kario pastą. Išdarinėkite pastai skirtas saldžiąją ir aitriąją paprikas, jų minkštimą stambiai sukapokite. Jei norite aitresnio kario, aitriąją papriką smulkinkite su visomis sėklomis. Nulupkite svogūną, česnako skilteles ir imbierą ir viską stambiai sukapokite. Nuskabykite kalendrų lapelius ir atidėkite vėlesniam laikui. Kario pastai reikės tik stiebų.
  3. Sumaišykite smulkintus ingredientus su kalendrų stiebais, ciberžole, kario pasta, vištienos sultinio kubeliu ir susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sukrėskite medų, pagal skonį pagardinkite druska ir viską išsukite iki vientisos masės.
Gaminimas
  1. Išdėliokite lašišos filė ant grotelių odele į apačią ir uždenkite kepsninės dangtį. Kepkite žuvį 7–8 min. Tuo tarpu per pusę perpjaukite saldžiąją papriką, išimkite kotelį, sėklas ir pertvaras, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną.
  2. Išimkite lašišą iš kepsninės, filė apverskite ir atsargiai nuimkite odeles. Odeles pabarstykite druska ir kartu su žuvimi įdėkite į lėkštę.
  3. Ketaus puodą uždėkite ant grotelių, o šalia išdėliokite lašišos odeles. Uždenkite kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C. Puodui šylant, apkepkite odeles iš abiejų pusių 8–10 min., kol apskrus.
  4. Išimkite iš kepsninės žuvies odeles ir atvėsinkite. Jos bus traškios. Ketaus puode įkaitinkite gerą šliūksnį alyvuogių aliejaus ir maždaug 5 min. kepinkite smulkintą saldžiąją papriką ir svogūną.
  5. Sukrėskite kario pastą, uždenkite kepsninės dangtį ir kaitinkite maždaug 5 min.
  6. Supilkite į puodą kokosų pieną ir 250 ml karšto vandens. Uždenkite kepsninės dangtį ir įšildykite kepsninę iki maždaug 140 °C. Tegul karis švelniai burbuliuoja maždaug 15 min.
  7. Nusunkite avinžirnius. Juos kartu su pomidorų pasta įmaišykite į karį ir kaitinkite dar 12 min. Tuo tarpu, jei karį tieksite su ryžiais, išvirkite ryžius vadovaudamiesi nurodymais ant pakelio.
  8. Sudėkite lašišos kepsnius į karį, uždarykite kepsninės dangtį ir troškinkite dar 3 min., kol žuvis sušils.
  9. Išgriebkite lašišą iš ketaus puodo ir padalykite karį lėkštėse. Ant kario išdėliokite lašišos kepsnius. Apšlakstykite jogurtu ir citrinų sultimis, patiekite pabarstytą kalendrų lapeliais ir kepintomis lašišos odelėmis.
Maistinė vertė
Geltonasis karis su lašiša
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1266 Kalorijos iš riebalų 522
% Dienos norma*
Riebalai 58g 89%
Sotieji riebalai 43g 215%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 69mg 23%
Natris 1176mg 49%
Kalis 1624mg 46%
Angliavandeniai 125g 42%
Skaidulinės medžiagos 11g 44%
Cukrus 62g
Protein 55g 110%
Vitaminas A 84%
Vitaminas C 84%
Kalcis 372%
Geležis 64%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu