Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- 1 stiklinė spindulinių pupuolių (mung dalo)
- 1 stiklinė nekepintų grikių
- 1 stiklinė raudonųjų bolivinių balandų
- 0,5 stiklinės juodųjų bolivinių balandų
- 1 v. š. lydyto sviesto (ghi) arba kokosų aliejaus
- malto imbiero, kumino, ciberžolės, juodųjų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Iš vakaro užmerkite spindulines pupuoles.
- Įkaitinkite keptuvę (arba storadugnį puodą) su geru šaukštu lydyto sviesto arba kokosų aliejaus. Sudėkite prieskonius: maltą imbierą, kuminą, ciberžolę, juoduosius pipirus. Suberkite pupuoles ir maišykite. Po 5 min. įpilkite verdančio vandens, kad gerokai apsemtų.
- Po 10 min. sukrėskite nuplautas bolivines balandas ir grikius. Pasūdykite ir troškinkite ant silpnos ugnies dar kokias 5 min. Jei reikia, įdėkite patiekalo porciją vaikams ir pagardinkite sviestu.
- Į likusią troškinio dalį sudėkite maltą baziliką, mairūną, aitriąją papriką. Šiek tiek patroškinkite. Patiekalą lėkštėje galite gardinti kepintomis moliūgų sėklomis, mėgstamu šaltai spaustu aliejumi, šviežių daržovių salotomis. Taip pat derės šlakelis sojų arba daugiau aštrumėlio turintis padažas.
Maistinė vertė
Įvairių kruopų troškinys
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 607
Kalorijos iš riebalų 162
% Dienos norma*
Riebalai 18g
28%
Sotieji riebalai 6g
30%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 5g
Cholesterolis 19mg
6%
Natris 123mg
5%
Kalis 933mg
27%
Angliavandeniai 98g
33%
Skaidulinės medžiagos 12g
48%
Cukrus 1g
Protein 20g
40%
Vitaminas A
5%
Vitaminas C
2%
Kalcis
8%
Geležis
50%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu