Kalėdinė žąsis
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Kalėdinė žąsis
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
20 30min 5val.
Porcijos Prep Time
20 30min
Gaminimo laikas
5val.
Gaminimo instrukcijos
  1. Supjaustykite žąsies odą grotelėmis (įpjaukite negiliai, tik riebalinį sluoksnį).
  2. Prieskonius sutrinkite grūstuvėje ir sumaišykite su tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis. Šiuo mišiniu įtrinkite žąsį. Būtų geriausia paukštį palikti kelioms valandoms ar nakčiai marinuotis šaldytuve.
  3. Į žąsies vidų sudėję panaudotus citrusinius vaisius, paukštieną kepkite ant grotelių virš skardos 1 val. Ištraukę nupilkite taukus, juos pasilikite.
  4. Paukštieną aptepkite medumi. Kulšis įpjaukite, nes jos kepa ilgiausiai. Žąsį dar kartą pašaukite į orkaitę, vėl kepkite apie 1 val. (temperatūra – 170 °C, 1 kg mėsos kepa nuo pusvalandžio iki valandos).
  5. Bulves, morkas ir kitas daržoves trumpai apvirkite, bet nepervirkite. Kai žąsiai kepti liks 20 min., šalia sudėkite daržoves – tegu apskrunda. Skanaus!
Maistinė vertė
Kalėdinė žąsis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 725 Kalorijos iš riebalų 414
% Dienos norma*
Riebalai 46g 71%
Sotieji riebalai 14g 70%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 22g
Cholesterolis 182mg 61%
Natris 718mg 30%
Kalis 999mg 29%
Angliavandeniai 23g 8%
Skaidulinės medžiagos 2g 8%
Cukrus 3g
Protein 52g 104%
Vitaminas A 4%
Vitaminas C 25%
Kalcis 4%
Geležis 35%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Daugiau receptų: „Lapino puota“ internetinėje svetainėje ir Facebook paskyroje.

Pasidalink šiuo receptu