Porcijos | Gaminimo laikas |
2 | 15min |
Porcijos |
2 |
Gaminimo laikas |
15min |
Ingredientai
- 150 g buratos sūrio
- 300 g mėlynųjų slyvų
- 30 g sviesto
- 1 v. š. rudojo cukraus
- 3 v. š. balzaminio vyno acto
- 1 a. š. grūdėtų garstyčių
- 4 v. š. vandens
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Slyvas supjaustykite ketvirčiais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps.
- Į sviesto ir cukraus masę sudėkite slyvų ketvirčius. Maišydami kepinkite ant nedidelės kaitros apie 3 minutes. Tuomet supilkite balzaminį actą, vandenį, garstyčias ir maišydami patroškinkite dar 2 minutes.
- Į lėkštę dėkite sūrį, slyvas, viską barstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Maistinė vertė
Karamelizuotos slyvos su burata ir garstyčiomis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 484
Kalorijos iš riebalų 324
% Dienos norma*
Riebalai 36g
55%
Sotieji riebalai 19g
95%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 3g
Cholesterolis 85mg
28%
Natris 445mg
19%
Kalis 265mg
8%
Angliavandeniai 25g
8%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 21g
Protein 15g
30%
Vitaminas A
17%
Vitaminas C
24%
Kalcis
1%
Geležis
2%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu