Kepta ėriena, perlinių kruopų salotos su žalumynais, datulėmis ir jogurtu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Virtuvės šefas Arūnas Stoškus
Kepta ėriena, perlinių kruopų salotos su žalumynais, datulėmis ir jogurtu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Virtuvės šefas Arūnas Stoškus
Porcijos
8porcijos
Porcijos
8porcijos
Gaminimo instrukcijos
ĖRIENOS KUMPIS
  1. Ėrienos kumpį negiliai įpjauname rombais, įtriname prieskoniais (druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, jautienos brisket‘u) bei šviežiais žalumynais, česnakais ir marinuojame šaldytuve bent 24 val.
  2. Paruoštą ėrienos kumpį dedame į įkaitintą Big Green Egg kepsninę (110C laipsnių su obuolių rūkymo kaladėlėmis) ir kepame/rūkome 3-4 val. Kas 30 min tepame Chipotle glaze‘u.
  3. Po kepimo ėrienos kumpį įvyniojame į foliją ir paliekame „subręsti“ 20-25 min.
  4. Iškeptą ėrienos kumpį pjaustome porcijomis. Ant supjaustytos ėrienos dedame smulkintus mėlynuosius svogūnus (smulkiais kubeliais) bei smulkintus žalumynus, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
PERLINIŲ KRUOPŲ SALOTOS
  1. Perlines kruopas nusiplauname kelis kartus ir užmerkiame šaltame vandenyje per naktį.
  2. Prieš verdant kruopas dar kartą nusiplauname ir verdame pasūdytame vandenyje.
  3. Įdedame laurų lapų, žalumynų kotelių. Išvirtas kruopas atvėsiname.
  4. Nuskabome brokolių „krūmelius“, likusius brokolių kotus nusivalome su bulvių skustuku. Brokolių „krūmelius“ nusiplikome, brokolių stiebus susipjaustome ypač plonomis juostelėmis (per mandoliną ar per gastronominę pjaustyklę).
  5. Supjaustytas brokolių juosteles marinuojame prieskoniais (druska/pipirais), laimo sultimis, kalendrų aliejumi ir truputį čili pipirais. Viską gerai išmaišome.
  6. Džiovintas datules susipjaustome smulkiais kubeliais.
  7. Iš granatų išimame sėklas.
  8. Žalumynus smulkiai sukapojame.
  9. Visus produktus sumaišome, galima įdėti dalį jogurto, o kitą dalį jogurto šalia patiekalo su kalendros aliejumi.
KALENDRŲ ALIEJUS
  1. Kalendras nusiplauname, nusiplikome ir dedame į smulkintuvą (blenderį), pilame alyvuogių aliejų ir triname 6-8 min., kad temperatūra būtų apie 55-60 C.
  2. Dedame prieskonius, išmaišome ir perkošiame per smulkų sietelį.
Maistinė vertė
Kepta ėriena, perlinių kruopų salotos su žalumynais, datulėmis ir jogurtu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 3547 Kalorijos iš riebalų 2880
% Dienos norma*
Riebalai 320g 492%
Sotieji riebalai 63g 315%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 61g
Cholesterolis 452mg 151%
Natris 5637mg 235%
Kalis 1401mg 40%
Angliavandeniai 98g 33%
Skaidulinės medžiagos 14g 56%
Cukrus 39g
Protein 82g 164%
Vitaminas A 28%
Vitaminas C 95%
Kalcis 16%
Geležis 54%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu