Kepta menkė su troškintais lapiniais kopūstais
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Šiam patiekalui pagaminti reikalingų ingredientų galite įsigyti „Rimi“ parduotuvėse.
Kepta menkė su troškintais lapiniais kopūstais
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Šiam patiekalui pagaminti reikalingų ingredientų galite įsigyti „Rimi“ parduotuvėse.
Porcijos Gaminimo laikas
4porcijos 40minučių
Porcijos
4porcijos
Gaminimo laikas
40minučių
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Nuskuskite morkas, salierą ir bulves. Salierą supjaustykite lazdelėmis. Paruoštas daržoves atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje (svarbu nepevirti, morkos ir salierai turi būti lengvai traškūs), nukoškite ir padėkite į šoną. Daržoves galite pasiruošti prieš dieną ir laikyti šaldytuve.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  3. Menkės filė iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite aliejumi. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėję žuvį kepkite orkaitėje 6–10 min. (priklausomai nuo filė storio).
  4. Į kitą skardą sudėkite bulves, morkas ir salierus. Juos pašaukite į orkaitę, likus 5 min. iki žuvies kepimo pabaigos.
  5. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus česnakus ir svogūną. Tuomet sudėkite supjaustytus kopūstų lapus (be kietosios dalies). Pabarstykite druska, pipirais ir pakepkite apie 3 min. Supilkite vyną ir 80 ml vandens. Pridenkite ir troškinkite apie 12 min., kol kopūstai suminkštės.
  6. Užvirkite vandenį su 1 šaukštu acto. Į verdantį vandenį suleiskite po vieną kiaušinį be lukšto. Kiaušinius virkite 2–3 min.
  7. Lėkštėje gražiai išdėliokite stambiai supjaustytas daržoves, lapinius kopūstus ir kiaušinius. Šalia guldykite žuvį. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir patiekite.
Maistinė vertė
Kepta menkė su troškintais lapiniais kopūstais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1000 Kalorijos iš riebalų 495
% Dienos norma*
Riebalai 55g 85%
Sotieji riebalai 11g 55%
Polinesotieji riebalai 11g
Mononosotieji riebalai 29g
Cholesterolis 551mg 184%
Natris 1230mg 51%
Kalis 2472mg 71%
Angliavandeniai 60g 20%
Skaidulinės medžiagos 9g 36%
Cukrus 12g
Protein 62g 124%
Vitaminas A 68%
Vitaminas C 120%
Kalcis 25%
Geležis 34%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu