Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė | Jautiena su trijų skonių drebučiais | Vištienos putėsiai
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė | Jautiena su trijų skonių drebučiais | Vištienos putėsiai
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
10asmenų 1valanda
Porcijos
10asmenų
Gaminimo laikas
1valanda
Ingridientai
Porcijos: asmenų
Ingridientai
Porcijos: asmenų
Gaminimo instrukcijos
Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė
  1. Vieną dalį kiaulienos išpjovos labai plonai išmuškite. Kitą sumalkite, pagardinkite druska, pipirais, trupučiu česnako. Sumalkite du kartus, kad išeitų vientisa masė. Jei gaminate namuose, o ne parodai, būtų gerai įdėti ir kiaušinių, ir pakepintų daržovių – bus skaniau.
  2. Kalakutieną irgi sumalkite, pagardinkite prieskoniais ir bazilikais. Suformuokite apvalų vyniotinį, kad kalakutienos masė būtų centre. Kepkite suvynioję į foliją 160 °C temperatūros orkaitėje apie 15 min. (jei storesnis – apie pusvalandį).
  3. Vyną išgarinkite, kol liks 100 ml, pagardinkite cukrumi, atvėsinkite, sumaišykite su ištirpinta želatina, suberkite žoleles ir ant plokščio padėkliuko užšaldykite.
  4. Vyniotinį aptepkite šilta želatina ir aplipinkite vyno žele.
Jautiena su trijų skonių drebučiais
  1. Išpjovą pamarinuokite su druska, pipirais ir supjaustykite apvaliomis formomis (tarsi ilgais cigarais). Apkepkite ir atvėsinkite.
  2. Užvirinkite vandenį, supilkite balzaminį actą, įberkite cukraus ir sumaišykite su želatina. Atvėsinkite.
  3. Špinatus pertrinkite, išspauskite sultis, sumaišykite su želatina. Atvėsinkite.
  4. Naminį majonezą sumaišykite su želatina. Ir žalią (su špinatais), ir baltą (su majonezu) želatiną užšaldykite labai plonu sluoksneliu.
  5. Į formos dugną įpilkite paruošto balzaminio užpilo, tada jautieną, patepę šilta želatina, susukite į špinatų želę, tada – į majonezo želę.
  6. Įdėkite į formelę ir vėl užpilkite paruoštos rudos balzaminės želatinos. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Vištienos putėsiai ir Šviežių pomidorų želė
  1. Vištienos filė susmulkinkite smulkintuvu su grietinėle, paskaninkite muskatais, druska, pipirais. Fazanų filė taip pat susmulkinkite su grietinėle.
  2. Porus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada greitai pamerkite į šaltą.
  3. Suformuokite vyniotinį. Ant išilgai išklotos vištienos masės įspauskite fazanų plakinį ir porus (stenkitės sulenkti lašo forma). Kepkite orkaitėje prispaudę arba formelėse, kad nesideformuotų ir neišsipūstų.
  4. Paruoškite šviežių pomidorų želės – pomidorą nuplikykite ir greitai pamerkite į šaltą vandenį, nulupkite ir išimkite sėklas. Suplakite ir sumaišykite su ištirpinta želatina, įberkite druskos, pipirų. Tada išpilkite ant lygaus paviršiaus labai plonu sluoksneliu ir užšaldykite.
  5. Kai mėsa atvės, aptepkite šilta želatina ir gražiai apklijuokite pomidorų žele.

Maistinė vertė
Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė | Jautiena su trijų skonių drebučiais | Vištienos putėsiai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 361 Kalorijos iš riebalų 180
% Dienos norma*
Riebalai 20g 31%
Sotieji riebalai 8g 40%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 7g
Cholesterolis 116mg 39%
Natris 519mg 22%
Kalis 432mg 12%
Angliavandeniai 6g 2%
Skaidulinės medžiagos 0.4g 2%
Cukrus 4g
Protein 35g 70%
Vitaminas A 26%
Vitaminas C 8%
Kalcis 5%
Geležis 14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu