Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 70minučių |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
70minučių |
Ingredientai
- 1,5 kg pastarnokų
- 2 vnt kriaušių
- 2 vnt valgomųjų svogūnėlių (angl. shallot)
- 1 vnt saliero
- 1 česnako skiltelė
- 1 lauro lapų
- 1 čiobrelio šakelės
- 100 g kapotų lazdyno riešutų
- 1 l daržovių sultinio
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakepinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 4–5 min. Truputį atvėsinkite, nuimkite luobeles. Riešutus sukapokite.
- Daržoves ir kriaušes nuplaukite. Pastarnokus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Saliero stiebą supjaustykite kubeliais.
- Puode įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros apie 10 min. kepkite svogūnėlius, česnaką, saliero stiebus ir pastarnokus.
- Sudėkite kubeliais supjaustytas kriaušes, supilkite daržovių sultinį, suberkite prieskonius. Puodą uždenkite, sriubą virkite 30–40 min. Svarbu, kad suminkštėtų pastarnokai.
- Išimkite lauro lapą. Sriubą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
- Patiekdami įberkite kapotų lazdynų riešutų.
Maistinė vertė
Kreminė pastarnokų sriuba
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 501
Kalorijos iš riebalų 135
% Dienos norma*
Riebalai 15g
23%
Sotieji riebalai 1g
5%
Polinesotieji riebalai 0.2g
Mononosotieji riebalai 0.4g
Natris 632mg
26%
Kalis 1504mg
43%
Angliavandeniai 88g
29%
Skaidulinės medžiagos 26g
104%
Cukrus 30g
Protein 10g
20%
Vitaminas A
4%
Vitaminas C
79%
Kalcis
16%
Geležis
20%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu