Porcijos |
4 |
Porcijos |
4 |
Ingredientai
- Krevetėms
- 400 g nevirtų, išlukštentų krevečių
- alyvuogių aliejaus
- Marinatui
- 3 vnt. susmulkintų skiltelių česnako
- 2 v. š. saldžiųjų paprikų padažo
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
- 1 citrinos sulčių,
- 1-2 v. š. aliejaus
- Salsai
- 2 vnt. didelių prinokusių, bet tvirtų mangų
- 1 vnt. aitriosios paprikos
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- 1 ryšelio kalendrų
- 1 citrinos sulčių,
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Salsai smulkiai supjaustykite visus ingredientus ir pagardinkite citrinos sultimis.
- Patikrinkite, ar tinkamai nuvalytos krevetės. Jei reikia – nuvalykite.
- Sumaišykite visus marinato produktus ir bent pusvalandį pamarinuokite krevetes.
- Krevetes suverkite po 6 ant dviejų iešmelių. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite krevečių vėrinukus. Aptepkite krevetes alyvuogių aliejumi. Iešmelius kepkite apie 4 min. keptuvėje arba grilyje. Praėjus 2 min., apverskite.
- Išimkite vėrinukus ir patiekite su salsa.
Maistinė vertė
Krevečių iešmelių vėduoklės su mangų salsa
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 381
Kalorijos iš riebalų 126
% Dienos norma*
Riebalai 14g
22%
Sotieji riebalai 2g
10%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 206mg
69%
Natris 758mg
32%
Kalis 630mg
18%
Angliavandeniai 37g
12%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 28g
Protein 30g
60%
Vitaminas A
20%
Vitaminas C
98%
Kalcis
11%
Geležis
27%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu