Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
2 | 30min | 15min |
Porcijos | Prep Time |
2 | 30min |
Gaminimo laikas |
15min |
Ingredientai
- Salotoms
- 150 g šaldytų tigrinių krevečių
- 200 g arbūzo
- 50 g šilauogių ar mėlynių
- 50 g fetos
- 70 g mėgstamų žalumynų
- aliejaus kepimui
- Padažui
- sauja šviežių ar šaldytų aviečių
- 2 v. š. balzaminio vyno acto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. Dijon garstyčių
- 1 a. š. medaus
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Kambario temperatūroje atšildykite krevetes.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite krevetes ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių po 3 min. Pabarstykite druska.
- Virtuviniu kombainu sutrinkite visus padažo ingredientus iki vientisos masės.
- Arbūzą supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais.
- Lėkštėje dėliokite nuplautus žalumynus, arbūzų kubelius, krevetes, rankomis sutrupinkite fetą. Viską apliekite padažu.
Maistinė vertė
Krevečių ir arbūzų salotos
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 338
Kalorijos iš riebalų 207
% Dienos norma*
Riebalai 23g
35%
Sotieji riebalai 6g
30%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 10g
Cholesterolis 136mg
45%
Natris 487mg
20%
Kalis 344mg
10%
Angliavandeniai 15g
5%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 10g
Protein 20g
40%
Vitaminas A
82%
Vitaminas C
36%
Kalcis
21%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu