Moliūgų panakota (panna cotta) su karamelizuotomis kriaušėmis
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Moliūgų panakota (panna cotta) su karamelizuotomis kriaušėmis
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
8
Porcijos
8
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
  1. Nedideliame vandens kiekyje išbrinkykite želatiną. Tam, kad paruoštumėte moliūgų masę, moliūgus su visa oda dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite uždengę folija iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. Iškepę atvėsinkite, atskirkite minkštimą nuo odos ir sutrinkite virtuviniu kombainu.
  2. Tada gautą moliūgų masę kartu su kokosų pienu prieskoniais, druska, medumi ir vanile suverskite į nedidelį prikaistuvį ir užvirkite ant mažos ar vidutinės ugnies. Virkite maišydami apie 3 min. Suberkite želatiną ir ir ištirpinkite. Gautą masę išpilstykite į 6 vyno taures.
  3. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tada sudėkite taures į šaldytuvą ir palikite pastovėti mažiausiai 6-ioms val.
  4. Tuo tarpu karamelizuokite kriaušes: perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite į keptuvę kriaušių gabaliukus, supilkite medų ir suberkite cinamoną, išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol kriaušės suminkštės ir pasidarys gražios auksinės spalvos. Nuimkite nuo ugnies ir kol kas sudėkite į dubenį, uždenkite.
  6. Suplakite 100 g 36 proc. riebumo grietinėlės. Panakotą išimkite iš šaldytuvo, į kiekvieną taurę šaukštu įdėkite karamelizuotų kriaušių savo sultyse ir užpurkškite plaktos grietinėlės. Pabarstykite kapotomis pistacijomis, papuoškite avietėmis.
  7. Mėgaukitės panakota, vos išėmę iš šaldytuvo, nes tuomet deserto struktūra yra geriausia.
  8. PATARIMAS . Panakotai ruošti vietoj kriaušių galite naudoti mangą – desertas taps dar egzotiškesnis.
Maistinė vertė
Moliūgų panakota (panna cotta) su karamelizuotomis kriaušėmis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 869 Kalorijos iš riebalų 495
% Dienos norma*
Riebalai 55g 85%
Sotieji riebalai 48g 240%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 4g
Cholesterolis 34mg 11%
Natris 323mg 13%
Kalis 456mg 13%
Angliavandeniai 78g 26%
Skaidulinės medžiagos 3g 12%
Cukrus 65g
Protein 11g 22%
Vitaminas A 146%
Vitaminas C 9%
Kalcis 378%
Geležis 38%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu