Moliūgų salotos su apskrudusia antiena

Pilną receptą ir gaminimo instrukcijas galite rasti žemiau esančiame aprašyme.

Moliūgų salotos su apskrudusia antiena
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Moliūgų salotos su apskrudusia antiena
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
2
Porcijos
2
Gaminimo instrukcijos
Antiena
  1. Įkaitiname orkaitę 160 laipsnių, antieną nusausiname iš visų pusių, įtriname druska ir pipirais.
  2. Kol antiena kepa, pasiruošiame moliūgą. Padaliname jį į 4-5 dalis, išimame iš jo sėklas.
  3. Pasigaminame lengvą marinatą moliūgui. Į grūstuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame smulkiai pjaustytus česnakus, cinamoną, kalendrų sėklas, kmynus, pjaustytą smulkiai aitriąją papriką, smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus, jūros druską, pipirus. Viską gerai grūstuve sutriname iki vientisos masės.
  4. Į tą pačią masę, esančią grūstuvėje, įpilame nuo antienos likusių taukų ir dar kartą gerai grūstuve sutriname.
  5. Maždaug po 30 min., kada antiena kepa, dedame kepti kartu marinuotą, gerai įtrintą prieskoniais moliūgą ir dar viską kartu kepame apie 45 min.
  6. Kada moliūgas bus iškepęs, mes jo luobeles lengvai pašalinsime.
Salotų padažas
  1. Į atskirą dubenėlį įtarkuojam laimo citrinos žievelę, išspaudžiam iš jo esamas sultis, ir kuo daugiau.
  2. Susipjaustom smulkiai česnaką, dedame rudąjį cukrų, kardamono sėklų, jas prieš tai susmulkinę.
  3. Dedame taip pat mažais kubeliais pjaustytą obuolį ir puode viską lengvai patroškiname apie 7 min. Troškinimosi metu, dar įpilame sojų padažo. Viską gerai išmaišome.
  4. Iškepus antienai ir moliūgui, nuo dar karšto moliūgo, nuimame luobeles, dedame viską į lėkštę, užpilame padažu.
Maistinė vertė
Moliūgų salotos su apskrudusia antiena
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 222 Kalorijos iš riebalų 117
% Dienos norma*
Riebalai 13g 20%
Sotieji riebalai 3g 15%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 7g
Cholesterolis 23mg 8%
Natris 2458mg 102%
Kalis 643mg 18%
Angliavandeniai 20g 7%
Skaidulinės medžiagos 3g 12%
Cukrus 8g
Protein 8g 16%
Vitaminas A 181%
Vitaminas C 62%
Kalcis 6%
Geležis 17%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu