Obuoliai, grūdai, karamelė
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Obuoliai, grūdai, karamelė
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
10
Porcijos
10
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
Plikytos tešlos pyragėliai
  1. Užvirkite vandenį kartu su pienu, sviestu, cukrumi ir druska. Suberkite miltus ir maišykite, kol masė taps vientisa.
  2. Perkelkite gautą tešlą į stacionarią maišyklę. Pravėsinkite maišydami antgaliu, skirtu sviestui plakti.
  3. Įmaišykite kiaušinius. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį.
Cukrinė tešla
  1. Visas sudedamąsias dalis sudėkite kartu ir išmaišykite maišykle.
  2. Gautą tešlą iškočiokite iki 1,5 mm storio ir atvėsinkite.
  3. Išspauskite 3,5 cm apskritimus. Plikytą tešlą spauskite ant silikoninio kilimėlio, o ant jos viršaus dėkite trapios tešlos apskritimus.
  4. Kepkite 30 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Obuolių kremas
  1. Obuolių tyrę, cukrų, trynius ir kiaušinius gerai sumaišykite ir pakaitinkite iki 82 °C temperatūros.
  2. Masei pravėsus iki 32 °C įmaišykite sviestą. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir laikykite 4–6 °C temperatūroje.
Miežių salyklo ledai
  1. Užvirkite pieną kartu su skrudintu miežių salyklu, miežių salyklo ekstraktu, melasa, gliukoze ir grietinėle. Nuimkite nuo kaitros ir nukoškite.
  2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir užpilkite karštu pieno bei grietinėlės mišiniu. Grąžinkite ant kaitros ir kaitinkite, kol pasieks 82 °C temperatūrą.
  3. Atvėsinkite masę iki 6 °C ir išsukite ledų aparate. Pagamintus miežių salyklo ledus laikykite šaldiklyje.
Traškumas
  1. Kviečius išspraginkite 180 °C temperatūros aliejuje, nusausinkite ir stambiai sukapokite.
  2. Riešutus pakepinkite, pašalinkite luobeles ir sukapokite.
  3. Į ją pilkite pakaitintą grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tuomet pravėsinkite masę iki kambario temperatūros ir įmaišykite tirpintą šokoladą. Berkite spragintus bei pakepintus riešutus ir viską gerai išmaišykite. Laikykite 4–6 °C temperatūroje.
Rojaus obuoliukai
  1. Rojaus obuoliukus perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas.
  2. Vandenį, obuolių actą ir cukrų užvirkite, nukelkite nuo kaitros ir sudėkite rojaus obuoliukus. Atvėsinkite ir saugokite 4–6 °C temperatūroje.
Pateikimas
  1. Plikytos tešlos pyragaičio apačioje padarykite siaurą kiaurymę ir pro ją įpurkškite obuolių kremo. Dėkite į lėkštę.
  2. Traškią karamelę suspauskite žiedo formoje. Ant jos uždėkite miežių salyklo ledų. Šalia įtaisykite marinuotų rojaus obuoliukų.

Maistinė vertė
Obuoliai, grūdai, karamelė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 253 Kalorijos iš riebalų 162
% Dienos norma*
Riebalai 18g 28%
Sotieji riebalai 7g 35%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 8g
Cholesterolis 97mg 32%
Natris 28mg 1%
Kalis 263mg 8%
Angliavandeniai 21g 7%
Skaidulinės medžiagos 1g 4%
Cukrus 10g
Protein 4g 8%
Vitaminas A 7%
Vitaminas C 2%
Kalcis 6%
Geležis 8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu