Porcijos | Gaminimo laikas |
2 | 15min |
Porcijos |
2 |
Gaminimo laikas |
15min |
Ingredientai
- 1 obuolys
- 1 stiklinė avižinių dribsnių
- 1 stiklinė vandens
- 1 1/2 stiklinės augalinio ar karvės pieno
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis cinamono
- 2 a. š. klevų sirupo
- 2 kubeliai sviesto
- saujelė džiovintų vaisių ar riešutų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Nulupkite obuolį, pašalinkite stiebelį ir sėklytes. Supjaustykite į nedidelius kubelius.
- Nedideliame puode užkaiskite pieną su vandeniu. Skysčiui užvirus supilkite dribsnius, druską, cinamoną, obuolį. Sumažinkite kaitrą ir virkite košę apie 10 min kartais pamaišydami. Jei košė per daug tiršta, įpilkite daugiau pieno ar vandens.
- Nukaiskite košę ir porcijuokite į lėkštes. Įdėkite po kubelį sviesto, apliekite klevų sirupu bei pabarstykite mėgstamais riešutais, sėklomis ar džiovintais vaisiais.
Maistinė vertė
Obuolinė avižų košė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 549
Kalorijos iš riebalų 207
% Dienos norma*
Riebalai 23g
35%
Sotieji riebalai 9g
45%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 8g
Cholesterolis 36mg
12%
Natris 284mg
12%
Kalis 735mg
21%
Angliavandeniai 70g
23%
Skaidulinės medžiagos 10g
40%
Cukrus 21g
Protein 21g
42%
Vitaminas A
11%
Vitaminas C
4%
Kalcis
27%
Geležis
23%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu