Porcijos |
3 |
Porcijos |
3 |
Ingredientai
- Šokoladinis biskvitas
- 6 kiaušiniai
- 75 g cukraus
- 250 g marcipano
- 75 g sviesto
- 70 g miltų
- 55 g šokoladinės kakavos
- 13 g kepimo miltelių
- 20 g trintų graikinių riešutų
- Angliškas kremas
- 60 g cukraus
- 280 g pieno
- 80 g kiaušinio trynių
- Šokoladiniai putėsiai
- 350 g plaktos grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 300 g juodojo šokolado
- 200 g karšto angliško kremo
- Pieniško šokolado ganašas
- 160 ml grietinėlės
- 300 g pieniško (arba šiek tiek daugiau baltojo) šokolado
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Šokoladinis biskvitas
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Sviestą išsukite su marcipanu.
- Miltus, riešutus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišykite viename dubenyje, sudėkite abi išpurentas mases ir greitai lengvai sumaišykite.
- Tešlą paskleiskite ant kepimo popieriaus 0,5 cm storio sluoksniu ir kepkite 220–230 °C temperatūros orkaitėje apie 7 min. (priklausomai nuo orkaitės).
Angliškas kremas
- Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir užpilkite karštu pienu.
- Gautą mišinį kaitinkite iki 85 °C temperatūros nuolat maišydami.
- Kai puode pasirodys pirmasis burbulas, tuoj pat nukelkite ir perpilkite į kitą indą.
Šokoladiniai putėsiai
- Šokoladą ištirpinkite karštame angliškame kreme (temp. – apie 40 °C). Palaipsniui sudėkite plaktą grietinėlę.
Pieniško šokolado ganašas
- Grietinėlę užvirkite, užpilkite šokoladą ir gerai išmaišykite, kad šokolado lašeliai ištirptų.
- Atvėsusius biskvito lakštus apliekite vandens, cukraus ir brendžio sirupu, vieną sluoksnį tepkite paruošto šokoladinio putėsių kremo, kitą – pieniško šokolado ganašo. Sluoksniai neturi būti stori.
- Palaikykite šaldytuve per naktį.
- Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, papuoškite.
Pasidalink šiuo receptu