Šventinis pyragas
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Šventinis pyragas
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
20gabalėlių 2-3valandos
Porcijos
20gabalėlių
Gaminimo laikas
2-3valandos
Ingridientai
Porcijos: gabalėlių
Ingridientai
Porcijos: gabalėlių
Gaminimo instrukcijos
  1. Mieles ištrinkite su 50 g cukraus ir ištirpinkite įdėję į 200 g pieno. Palikite pastovėti kelias minutes. Tada supilkite likusį pieną, suberkite 500 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
  2. Likusį kiekį cukraus išsukite su kiaušiniais, išlydykite sviestą ir viską supilkite į pakilusią tešlą. Įberkite likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išsukite plakikliu: apie 3 min. nustatę pirmą greitį ir 7 min. – antrą, kol tešla taps vienalytė. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio tešla gali būti skystoka – tokiu atveju įberkite dar šiek tiek miltų.
  3. Iš paruoštos tešlos suformuokite norimo dydžio rutulėlius arba vieną didelį rutulį ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą (geriausia kildyti ir kepti torto formoje). Kildykite šiltoje vietoje, kol tūris padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių – jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jei duobutė liko ilgam, vadinasi, tešla reikiamai pakilo).
  4. Atsargiai aptepkite iškilusio pyrago viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol plutelė gražiai pagels. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 °C ir kepkite 1–1,5 val. priklausomai nuo pyrago dydžio.
  5. Iškeptą pyragą galite pagardinti pasirinkto skonio glajumi ar ištirpintu šokoladu.

 

Maistinė vertė
Šventinis pyragas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 6202 Kalorijos iš riebalų 1908
% Dienos norma*
Riebalai 212g 326%
Sotieji riebalai 124g 620%
Polinesotieji riebalai 15g
Mononosotieji riebalai 52g
Cholesterolis 524mg 175%
Natris 4149mg 173%
Kalis 4990mg 143%
Angliavandeniai 992g 331%
Skaidulinės medžiagos 126g 504%
Cukrus 264g
Protein 156g 312%
Vitaminas A 96%
Kalcis 52%
Geležis 229%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu