Tradicinė paelija
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas
Tradicinė paelija
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
4porcijos 20minučių 45minutės
Porcijos Prep Time
4porcijos 20minučių
Gaminimo laikas
45minutės
Gaminimo instrukcijos
Pasiruošimas
  1. Uždekite kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C.
  2. Tuo tarpu stambiai supjaustykite triušį.
  3. Vištienos šlaunelių filė susmulkinkite kubeliais.
  4. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnėlius ir česnako skilteles.
  5. Išaižykite pupas, o aitriąją papriką supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  6. Nuskabykite rozmarinų bei raudonėlių lapelius ir smulkiai sukapokite.
Gaminimas
  1. Ant grotelių uždėtoje paelijos keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite triušieną, vištieną, pusę česnakų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Kepdami retkarčiais pamaišykite, o pamaišę kaskart uždarykite kepsninės dangtį.
  2. Užpilkite mėsą konjaku. Tai darykite atsargiai, nes konjakas degus. Uždarykite kepsninės dangtį ir troškinkite mėsą 10 min.
  3. Išimkite mėsą iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Sudėkite svogūnėlius ir likusius česnakus ir kepinkite apie 5 min., kol svogūnėliai suminkštės. Jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus.
  4. Sudėkite pupas ir kepkite dar 5 min. Kaskart pamaišę uždenkite kepsninės dangtį. Įmaišykite apelsino žievelę ir kepkite dar 2 min.
  5. Suberkite į keptuvę ryžius ir atsargiai išmaišykite. Kepkite ryžius apie 3 min., tada sudėkite maltas paprikas ir kepkite dar 2 min. Kaskart uždarykite kepsninės dangtį.
  6. Sudėkite aitriąją papriką, smulkintas žoleles, šafraną ir laurų lapus, po to supilkite sultinį. Jei norite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Užvirinkite sultinį ir gerai išmaišykite, kad ingredientai neprikeptų prie keptuvės dugno. Vėl įdėkite triušieną bei vištieną ir atsargiai išmaišykite.
  8. Įsitikinkite, ar ingredientai nelimpa prie dugno. Uždenkite kepsninės dangtį ir troškinkite paeliją apie 10 min.
  9. Tuo tarpu supjaustykite citrinas, nuskabykite ir smulkiai sukapokite petražolių lapelius. Troškindami retkarčiais pamaišykite paeliją.
  10. Nurodytam laikui einant į pabaigą patikrinkite, ar nereikia įpilti daugiau sultinio arba vandens, ar ryžiai išvirė.
  11. Išimkite keptuvę iš kepsninės. Pabarstykite petražolėmis, papuoškite citrinų riekelėmis ir padėkite keptuvę stalo viduryje.
Maistinė vertė
Tradicinė paelija
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1111 Kalorijos iš riebalų 459
% Dienos norma*
Riebalai 51g 78%
Sotieji riebalai 12g 60%
Polinesotieji riebalai 9g
Mononosotieji riebalai 23g
Cholesterolis 271mg 90%
Natris 1472mg 61%
Kalis 1291mg 37%
Angliavandeniai 54g 18%
Skaidulinės medžiagos 9g 36%
Cukrus 13g
Protein 100g 200%
Vitaminas A 10%
Vitaminas C 62%
Kalcis 13%
Geležis 54%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu