Porcijos | Prep Time |
3 | 60min |
Porcijos | Prep Time |
3 | 60min |
Ingredientai
- 450 g „Utenos mėsos“ buliaus mėsos befstrogenui
- 200 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės,
- 200 g svogūnų
- 50 ml brendžio
- 200 g grietinės
- 500 g bulvių
- 50 g sviesto
- 200 ml pieno
- 200 g marinuotų agurkėlių patiekti
- česnakų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite į keptuvę jautieną ir pagardinkite ją prieskoniais. Kepkite, kol išgaruos visos išsiskyrusios sultys. Tada sudėkite plonai pjaustytą rūkytą kiaulienos šoninę, susmulkintus svogūnus ir česnakus. Viską kepkite apie 10 min. Tuomet supilkite brendį ir nugarinkite. Įpilkite vandens, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite 30 min. Baigę troškinti, įkrėskite grietinės.
- Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Supilkite karštą pieną ir įmeskite sviesto. Sutrinkite iki vientisos masės.
- Patiekalą patiekite ir valgykite su marinuotais agurkėliais.
Maistinė vertė
Tradicinis jautienos befstrogenas su bulvių koše
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 798
Kalorijos iš riebalų 369
% Dienos norma*
Riebalai 41g
63%
Sotieji riebalai 24g
120%
Trans-riebalai 1g
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 12g
Cholesterolis 174mg
58%
Natris 1067mg
44%
Kalis 1927mg
55%
Angliavandeniai 55g
18%
Skaidulinės medžiagos 5g
20%
Cukrus 16g
Protein 44g
88%
Vitaminas A
23%
Vitaminas C
45%
Kalcis
31%
Geležis
28%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu