Trapios tešlos tarta su moliūgais
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Visus produktus galite įsigyti „Rimi“ parduotuvėse.
Trapios tešlos tarta su moliūgais
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Visus produktus galite įsigyti „Rimi“ parduotuvėse.
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
12asmenų 30minučių 45minutės
Porcijos Prep Time
12asmenų 30minučių
Gaminimo laikas
45minutės
Ingredientai
Porcijos: asmenų
Ingredientai
Porcijos: asmenų
Gaminimo instrukcijos
  1. Moliūgą nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  2. Kai moliūgas suminkštės, ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite, išskaptuokite minkštąją dalį ir sutrinkite iki vientisos masės virtuviniu trintuvu. Minkštimo reikia apie 450 g.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, pieną, kiaušinius, cukrų, miltus, prieskonius.
  4. Apie 70–100 g tešlos atidėkite papuošimui. Tešlą iškočiokite, išpjaustykite norimos formos lapelius, dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol lapeliai iškeps.
  5. Likusią tešlą iškočiokite, dėkite į apvalią, sviestu išteptą kepimo formą ir prispauskite prie skardos kraštų. Subadykite tešlą šakute.
  6. Supilkite moliūgo įdarą ant tešlos ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–45 min.
  7. Kai pyragas iškeps ir atvės, papuoškite spalvotais lapeliais.
Maistinė vertė
Trapios tešlos tarta su moliūgais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 267 Kalorijos iš riebalų 45
% Dienos norma*
Riebalai 5g 8%
Sotieji riebalai 2g 10%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 2g
Cholesterolis 51mg 17%
Natris 570mg 24%
Kalis 190mg 5%
Angliavandeniai 49g 16%
Skaidulinės medžiagos 2g 8%
Cukrus 27g
Protein 7g 14%
Vitaminas A 99%
Vitaminas C 3%
Kalcis 8%
Geležis 10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu