Žirnelių ir mėtų spurga su vasabių majonezu ir petražolių duonos traškučiu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Žirnelių ir mėtų spurga su vasabių majonezu ir petražolių duonos traškučiu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
2
Porcijos
2
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
Vasabių majonezas
  1. Į plakimo indą sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus aliejų. Suplakite, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
ŽIRNELIŲ IR MĖTŲ SPURGA
  1. Puodelyje ištirpinkite 50 g sviesto ir jame pakepinkite miltus. Į masę palengva supilkite pieną ir nuolatos maišydami užplikykite. Tuomet nukelkite ją nuo ugnies ir atvėsinkite.
  2. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su likusiu sviestu.
  3. Žirnelius 1 min. pavirkite sūdytame vandenyje ir greitai atvėsinkite šaltame vandenyje. Keptus svogūnus ir dalį žirnelių sumalkite iki vientisos masės, likusius žirnelius sukapokite.
  4. Kapotus žirnelius, smulkintas mėtas, trintą žirnelių masę ir pieno masę sumaišykite iki vientisos masės. Iš paruoštos masės suformuokite norimo dydžio spurgas. Jas pavoliokite kiaušinio plakinyje ir „Panko“ džiūvėsėliuose. Paruoštas spurgas virkite karštame, 180 °C temperatūros aliejuje.
  5. Patiekalą papuoškite petražolių duonos traškučiu.

Maistinė vertė
Žirnelių ir mėtų spurga su vasabių majonezu ir petražolių duonos traškučiu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 806 Kalorijos iš riebalų 612
% Dienos norma*
Riebalai 68g 105%
Sotieji riebalai 16g 80%
Polinesotieji riebalai 7g
Mononosotieji riebalai 42g
Cholesterolis 282mg 94%
Natris 114mg 5%
Kalis 730mg 21%
Angliavandeniai 33g 11%
Skaidulinės medžiagos 8g 32%
Cukrus 21g
Protein 19g 38%
Vitaminas A 36%
Vitaminas C 100%
Kalcis 33%
Geležis 16%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu