Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- Žirnelių ir mėtų spurgoms
- 1 v. š. miltų
- 100 g sviesto
- 200 ml pieno
- 300 g žirnelių
- 1 vnt. svogūno
- 1 saujos mėtų
- 1 vnt. kiaušinio
- japoniškų "Panko" džiūvesėlių
- druskos
- pipirų
- aliejaus kepimui
- Vasabių majonezui
- 40 g kaiušinių trynių
- 0,5 v. š. garstyčių
- 0,5 v. š. baltojo vyno
- o,5 v. š. medaus
- Wasabi pastos
- 100 g alyvuogių aliejaus
- 200 g augalinio aliejaus
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Vasabių majonezas
- Į plakimo indą sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus aliejų. Suplakite, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
ŽIRNELIŲ IR MĖTŲ SPURGA
- Puodelyje ištirpinkite 50 g sviesto ir jame pakepinkite miltus. Į masę palengva supilkite pieną ir nuolatos maišydami užplikykite. Tuomet nukelkite ją nuo ugnies ir atvėsinkite.
- Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su likusiu sviestu.
- Žirnelius 1 min. pavirkite sūdytame vandenyje ir greitai atvėsinkite šaltame vandenyje. Keptus svogūnus ir dalį žirnelių sumalkite iki vientisos masės, likusius žirnelius sukapokite.
- Kapotus žirnelius, smulkintas mėtas, trintą žirnelių masę ir pieno masę sumaišykite iki vientisos masės. Iš paruoštos masės suformuokite norimo dydžio spurgas. Jas pavoliokite kiaušinio plakinyje ir „Panko“ džiūvėsėliuose. Paruoštas spurgas virkite karštame, 180 °C temperatūros aliejuje.
- Patiekalą papuoškite petražolių duonos traškučiu.
Maistinė vertė
Žirnelių ir mėtų spurga su vasabių majonezu ir petražolių duonos traškučiu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 806
Kalorijos iš riebalų 612
% Dienos norma*
Riebalai 68g
105%
Sotieji riebalai 16g
80%
Polinesotieji riebalai 7g
Mononosotieji riebalai 42g
Cholesterolis 282mg
94%
Natris 114mg
5%
Kalis 730mg
21%
Angliavandeniai 33g
11%
Skaidulinės medžiagos 8g
32%
Cukrus 21g
Protein 19g
38%
Vitaminas A
36%
Vitaminas C
100%
Kalcis
33%
Geležis
16%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu