Artūras Rakauskas

Artūras Rakauskas

 

Ko gero, vienintelis Lietuvos kuchmistras Artūras Rakauskas jau 3 metus žavi provinciją LDK laikų skoniais. Nors Zyplių dvaro virtuvė – nebe pirmoji, kuriai jis vadovauja, jaunatviškas ryžtas ir potraukis improvizacijai puikiai sutapo su ambicinga restorano savininkų idėja. „Kuchmistrai“ ne tik puoselėja krašto tradicijas, gaivina primirštą dvaro kultūrą, bet vis kviečia naujoms gastronominėms patirtims. Geriausi vietiniai gaminiai su kuchmistro išmone tampa kulinariniais šedevrais, leidžiančiais bent kiek priartėti prie dvarų klestėjimo laikų.

Zyplių dvaro virtuvės keptas varškės sūris su apelsininiu šafrano medumi
Balsai: 2
Įvertinimas: 3
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Pavasarį, kai reikia stiprinti organizmą, siūlome dvarišką skonių derinį: medumi, apelsinais ir šafrano prieskoniu gardintą kaimišką varškės sūrį. Gamybos procesas paprastas ir visa paslaptis pasirinktuose ingredientuose, kurie puikiai pažįstamą skonį pakylėja iki aukštosios virutuvės skonių bei tekstūrų skambesio.
Zyplių dvaro virtuvės keptas varškės sūris su apelsininiu šafrano medumi
Balsai: 2
Įvertinimas: 3
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Pavasarį, kai reikia stiprinti organizmą, siūlome dvarišką skonių derinį: medumi, apelsinais ir šafrano prieskoniu gardintą kaimišką varškės sūrį. Gamybos procesas paprastas ir visa paslaptis pasirinktuose ingredientuose, kurie puikiai pažįstamą skonį pakylėja iki aukštosios virutuvės skonių bei tekstūrų skambesio.
Porcijos
1
Porcijos
1
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
  2. Kadagio uogas sutriname akmenine grūstuve (arba elektrine kavamale) ir sumaišome su druska. Ant kepimo popieriaus dedame sūrį, pabarstome ką tik pasigaminta druska. Ant viršaus dedame sviestą ir rozmarino šakelę. Dedame į orkaitę ir kepame 15-20 min, kol sūris apskrus.
  3. Padažui šafraną užpilame šlakeliu šilto vandens ir paliekame apie 10 min. Nutarkuojame apelsino žievelę (tik oranžinę dalį, nes balta labai karti) ir dedame į prikaistuvį su medumi. Ant viršaus išspaudžiame apelsino sultis ir užkaičiame. Kaitiname maišydami, kol masė pradės kunkuliuoti. Masei truputį pravėsus supilama išbrinkintą šafraną ir gerai išmaišome.
  4. Rekomenduojama ragauti šiltą, gausiai apliejant padažu. Skanaus!
Maistinė vertė
Zyplių dvaro virtuvės keptas varškės sūris su apelsininiu šafrano medumi
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 468 Kalorijos iš riebalų 135
% Dienos norma*
Riebalai 15g 23%
Sotieji riebalai 9g 45%
Polinesotieji riebalai 0.3g
Mononosotieji riebalai 2g
Cholesterolis 59mg 20%
Natris 1263mg 53%
Kalis 258mg 7%
Angliavandeniai 69g 23%
Skaidulinės medžiagos 5g 20%
Cukrus 60g
Protein 22g 44%
Vitaminas A 67%
Vitaminas C 118%
Kalcis 21%
Geležis 8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu