Apie restoraną
Restoranas „4″ nukelia į vaikystės atostogas prie jūros: kur kvepia pušynais ir sūriu jūros vandeniu. Kur žingsniuodamas smėlėtais miško takeliais, neatsispiri pajūrio žemuogių saldumui. Kiškio kopūstų rūgštumui. Aukščiausios pušies apkabinimui.
Moderni pasaulio virtuvė su vietinių žaliavų improvizacijomis. Žavimės ir lygiuojamės į tai, ką siūlo šiuolaikinis gastronomijos pasaulis, tačiau ypatingai vertiname aplinką, kurioje gyvename ir kuriame. Lietuvos gamta ir jos ištekliai – neatsiejama mūsų virtuvės dalis.
Naujų skonių paieškomis ir nostalgiškais patiekalais rūpinasi Restorano virtuvės šefas Gabrielius Zajac – 2018 – ais metais „Geriausio Lietuvos virėjo konkurse“ laimėjęs II-ąją vietą. Profesionali ir vieninga šefo komanda restorano svečiams kasdien kuria neužmirštamą nostalgiškos Palangos paveikslą.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 10 Eur arba 20 Eur asmeniui
10 Eur asmeniui
Starteris
QUESADILLA SU JAUČIO UODEGA. Salsa veracruz / rūkytas sūris
Karštas patiekalas
JUODASIS RIZOTO SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS, KAVA IR FETA. Spelta, juodieji ryžiai, spanguolės, anakardžiai
20 Eur asmeniui
Starteris
KIAULĖS ŽANDAS. Pupelių asorti, lazdyno riešutų sviestas, pancetta, kriaušių kremas, rauginto kopūsto kremas, kmynai
Karštas patiekalas
ANTIENA. Topinambų ir lazdyno riešutų kremas, anties šlaunelių mėsos kroketas, foie gras, degintas svogūnas
arba
OTAS. Brinkinti žalieji grikiai, pankolio barigoule, saulėgrąžos, rūkytas sviestinio moliūgo kremas
Desertas
OBUOLIŲ TEKSTŪROS. Obuolio cremeux, obuolio karamele, sviestinis crumble, karamelizuoti lazdyno riešutai
Birutės al. 26, Palanga
Virtuvės šefas – Gabrielius Zajac
Rezervacijai:
8 604 78462
restoranas4@gmail.com
Rezervacijų patiekimo laikas:
I – VII 18:00 – 22:00