Kalbėjome su restorano vadove Vesta Šližiene.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.

Tai restoranas, turintis sielą. Mums jis nėra tik vieta su ekstravagantišku interjeru ir išskirtiniu meniu. Mūsų tikslas – kurti ir dalintis tuo ką esame įsimylėję iki kaulų smegenų ir pirštų galiukų, o tuomet visos net menkiausios detalės tampa svarbios nuo naudojamo produkto iki išblizgintos taurės.

Restorano aplinką kuriame išlaikant 70’s laikmetį, kuomet gimė minimalizmas. Subtiliai „kopų” fone ir neapkraunat svečių ryškiomis detalėmis, juos lydi atsidavęs ir nuoširdus personalas skambant 70’s Jazz, Soul, Funk mūsų pačių rinktais playlist‘ais. Tačiau dėmesio centre išlaikome tą jausmą, kai atsiveria virtuvės durys ir svečiui įvertinti patiekiamas šefo ir jo komandos darbo rezultatas.

Restorano šefas – Gabrielius Zajac. Kaip ir turbūt dauguma virtuvės šefų šiek tiek išprotėjęs, išprotėjęs dėl savo perfekcionizmo. Gabrielius mano akimis – kūrėjas siekiantis ne visiško tobulumo, bet judėti link jo. Žinau, kad kaip ir kiekvienam kūrėjui taip ir jam svarbus įvertinimas, kad ir koks jis bebūtų – nes tai skatina augti. Gal to įvertinimo, pripažinimo ir siekdamas Gabrielius šiemet dalyvauja Lietuvos geriausio virėjo konkurse. Patikėkite – šiuo metu mūsų restorano virtuvė ne darbo metu pavirsta kūrybinėmis dirbtuvėmis, o visa komanda tampa pačiais tikriausiais ekspertais ir vertinimo komisija. Nekantraujame pamatyti, o vėliau gal pasiseks ir paragauti, koks rezultatas pasieks dienos šviesą konkurse.

Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

Mums „Gastronomijos savaitė“ – tai kaip visų švenčiamos Kalėdos. Juk ne kas dieną visoje Lietuvoje visi kartu išsiruošiame į savo gastronominę šventę. Šiemet išskirtinai džiaugiamės, jog šis renginys tapo nacionaliniu mąstu ir pagaliau galėsime ne tik aplankyti kolegas sostinėje, bet ir būdami Palangoje patys dalyvauti. Norime pakviesti Gastronomijos savaitės“ metu keliauti ne tik iš vieno restorano į kitą, tačiau ir iš vieno miesto į kitą.

Gastronomijos savaitei paruošėme keletą degustacijų. Ir vienoje, ir kitoje, kadangi esame prie jūros, galimas pasirinkimo variantas – šviežia žuvis.

10 Eur/asm. Dviejų patiekalų degustacinė vakarienė (karštas patiekalas+desertas)

20 Eur/asm. Trijų patiekalų degustacinė vakarienė (užkandis+karštas patiekalas+ desertas)

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?

Taip, mūsų restorane yra vegetariškų patiekalų. Pagal išankstinį užsakymą ar rezervaciją visuomet paruošiame išskirtinį meniu vegetarams ar veganams. Užsakius iš anksto vegetarams ar veganams ruošiame ir kelių dalių degustacines, šventines vakarienes. Esame atviri kiekvienam svečiui, stengiamės išpildyti kiekvieno lūkesčius, pagal turimas galimybes.

 


Birutės al. 26, Palanga

Virtuvės šefas Gabrielius Zajac

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 10 Eur, 20 Eur

Rezervacijai:

8 609 72706

vesta@4palanga.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I-VI 14:00-22:00

VII 14:00-17:00