Skandinaviškos virtuvės atstovas šefas Deivydas Praspaliauskas, ne kartą išrinktas geriausiu Lietuvos šefu, nuo 2017-ųjų gyvuojančiame restorane “Amandus” subūrė talentingą ir jaunatvišką komandą, kurios pagrindinis tikslas – kurti.

Į bohemiškajame Vilniaus Užupyje esantį restoraną iš viso pasaulio atvykstančius svečius Deivydas ir jo komanda lepina netikėtais skonių deriniais, kurie prabudina jausmus, praturtina kūną, o ypatinga šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų.

„Man svarbu gaminti ne tik skaniai, bet ir įdomiai. „Amandus“ virtuvė yra ta vieta, kurioje pritaikau savo žinias, patirtį, ten kasdien ir dirbu, ir improvizuodamas žaidžiu. „Amandus“ virtuvė – tokia, kokia patinka man, tokia, kuri, tikiu, labiausiai džiugina svečią“, – sako Deivydas Praspaliauskas.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui

UŽKANDŽIAI

Burokėlių ir sėklų duonos su purentu skrudintų svogūnų sviestu

Trapučiai su rūkyto šamo užtepėle

Šalta agurkų arbata

Spurga su plėšytomis avižomis

PIRMAS PATIEKALAS

„Matjes“ silkė, jūržolės salotos ir krapai

KARŠTAS PATIEKALAS

Anties krūtinėlė, burokėliai ir Madagaskaro pipirų padažas

DESERTAS

Karamelė, pistacijos ir svarainiai

Užupio g. 22, Vilnius

Virtuvės šefas – Deivydas Praspaliauskas

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:

+370 675 41 191

info@amandus.lt

https://www.amandus.lt/

Degustacijų pateikimo laikas:

III – VI  18:00 (vietų nebėra)