Skandinaviškos virtuvės atstovas šefas Deivydas Praspaliauskas, ne kartą išrinktas geriausiu Lietuvos šefu, nuo 2017-ųjų gyvuojančiame restorane “Amandus” subūrė talentingą ir jaunatvišką komandą, kurios pagrindinis tikslas – kurti.
Į bohemiškajame Vilniaus Užupyje esantį restoraną iš viso pasaulio atvykstančius svečius Deivydas ir jo komanda lepina netikėtais skonių deriniais, kurie prabudina jausmus, praturtina kūną, o ypatinga šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų.
„Man svarbu gaminti ne tik skaniai, bet ir įdomiai. „Amandus“ virtuvė yra ta vieta, kurioje pritaikau savo žinias, patirtį, ten kasdien ir dirbu, ir improvizuodamas žaidžiu. „Amandus“ virtuvė – tokia, kokia patinka man, tokia, kuri, tikiu, labiausiai džiugina svečią“, – sako Deivydas Praspaliauskas.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
UŽKANDŽIAI
Burokėlių ir sėklų duonos su purentu skrudintų svogūnų sviestu
Trapučiai su rūkyto šamo užtepėle
Šalta agurkų arbata
Spurga su plėšytomis avižomis
PIRMAS PATIEKALAS
„Matjes“ silkė, jūržolės salotos ir krapai
KARŠTAS PATIEKALAS
Anties krūtinėlė, burokėliai ir Madagaskaro pipirų padažas
DESERTAS
Karamelė, pistacijos ir svarainiai
Užupio g. 22, Vilnius
Virtuvės šefas – Deivydas Praspaliauskas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų
Rezervacijai:
+370 675 41 191
Degustacijų pateikimo laikas:
III – VI 18:00 (vietų nebėra)